In deze blog kijken we naar de gratis rekening van N26 en hoe je als Nederlandse klant gratis de N26 Maestro (pinpas) kunt aanvragen.

Samengevat, hoe vraag je een N26 Maestro aan?

n26 maestro

Open een gratis N26 rekening via de N26 website, stort minimaal 100 euro op de rekening. Daarna verschijnt de optie om de N26 Maestro pas te bestellen automatisch in de N26 app.

Internationaal bankieren

Maak kennis met internationaal bankieren, met banken die hun diensten aanbieden in heel Europa. Sinds enige jaren kunnen Nederlandse klanten terecht bij de Duitse N26 bank.

Bij die bank kan je een volledig gratis bankrekening krijgen met pinpas en debit Mastercard. Is dit aanbod de moeite waard? Wat zijn de voor- en nadelen van N26 en hoe je een gratis N26 Maestro aanvragen? Antwoord op deze vragen krijg je in deze blog.

Wie of wat is N26?

N26 is een Duitse bank die enkele jaren geleden is opgericht en een nieuwe visie heeft op bankieren. In tegenstelling tot veel andere banken bieden zij dezelfde diensten aan in heel Europa. Dus of je nu in Italië of Nederland woont maakt niet uit om een N26 rekening te openen.

Een ander verschil met bestaande banken is dat het basisproduct van N26, een bankrekening met N26 Mastercard en N26 Maestro geheel gratis is. Dat betekend dat je geheel zonder kosten gebruik kunt maken een volwaardige bankrekening met betaalpas. Zelfs kleine ondernemers en freelancers kunnen een gratis N26 rekening openen voor zakelijk gebruik.

N26 Maestro, speciaal voor Nederland

De N26 Maestro heeft N26 speciaal voor Nederland geïntroduceerd. Standaard krijg je bij N26 namelijk een N26 Mastercard debitcard. Dit is een creditcard zonder limiet die eigenlijk hetzelfde werkt als een pinpas, waarbij je alleen kunt besteden wat op je rekening staat.

De redenen hiervan is dat creditcards in het buitenland veel vaker worden gebruikt. Dit was echter voor Nederland een probleem omdat hier de Maestrokaart (pinpas) veel populairder is. Sommige ketens zoals de Albert Heijn accepteren zelfs geen creditcards.

Daarom is exclusief voor Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse klanten een N26 Maestro beschikbaar. Het leuke is dat je deze naast de N26 Mastercard krijgt, je krijgt dus eigenlijk twee betaalpassen gratis. De Mastercard kun je dus handig gebruiken om online of in het buitenland te shoppen en met de N26 Maestro kun je zonder kosten en problemen betalen in de winkels.

De N26 Maestro aanvragen, een verborgen optie

Om de N26 Maestro aan te vragen moet je eerste een gratis N26 account openen, dat kun je hier doen. Het aanvraagproces is zeker vergeleken met Nederlandse banken erg eenvoudig. Je vult een aantal gegevens in en doorloopt een verificatieproces waarin je identiteit wordt vastgesteld.

Binnen 8 minuten heb je een N26 bankrekening geopend en is de gratis N26 Mastercard per post naar je onderweg. Omdat het aanmaken van passen geld kost wil N26 wel zeker weten dat je je rekening ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Om de 2e gratis pas aan te vragen, de N26 Maestrokaart dien je eerste minimaal € 100 te storten op je N26 rekening. Hierna verschijnt de N26 Maestro automatisch onder de passen in de app van N26. Je kunt dan eenvoudig en zonder kosten de N26 Maestro aanvragen.

Samengevat: open een N26 rekening, stort 100 euro en vraag in de app de gratis N26 maestro aan

De voor- en nadelen van N26

Tot slot benoemen we in deze conclusie nog kort de voor- en nadelen van N26 en dus het aanvragen van een N26 Maestro kaart.

Voordelen van N26

– Gratis bankrekening

– N26 Maestro, ook gratis voor betalen in winkels

– Gratis N26 Mastercard debitcard voor betalen in buitenlandse webshops en op vakanties

– Optioneel voordelig verzekeringspakket tegen maandelijkse vergoeding

– Mooie en fijne internetbankieren app en website

Nadelen van N26

– Geen ondersteuning voor iDeal

Het ontbreken van iDeal is natuurlijk wel een nadeel maar voor online aankopen kun je vaak de N26 Mastercard gebruiken. Dat maakt alsnog N26 minder geschikt als hoofdrekening maar dankzij de toevoeging van de N26 Maestro kaart is N26 perfect als tweede rekening.

Wil je meer weten over N26? Bekijk dan hier onze geschreven review over hun app en internetbankieren omgeving. Open hier een gratis N26 rekening en krijg meer informatie over een N26 Maestro aanvragen.