Bunq maakt opzeggen erg lastig, met ons stappenplan is Bunq opzeggen hopelijk iets makkelijker. Ook tippen we een paar (goedkopere) alternatieven voor je Bunq rekening. Volg de stappen hieronder voor Bunq opzeggen, wil je een helemaal gratis rekening zonder kosten? Probeer dan de volledig gratis rekening van N26 bank of bekijk het aanbod van Openbank voor een gratis rekening met 0,20% spaarrente.

Bunq opzeggen is lastiger dan het lijkt omdat je aan veel voorwaarden moet voldoen die niet duidelijk staan omschreven in de app. Daarnaast bewaart Bunq standaard nog 60 dagen je account, dat is leuk voor mensen die twijfelen. Maar als iemand echt wil opzeggen is geen prettig idee dat er nog 60 dagen gegevens bewaard blijven.

Wil je dus echt definitief je Bunq opzeggen met zo min mogelijk moeite of discussie? Volg dan onderstaand stappenplan. Pas als je namelijk aan alle voorwaarden voldoet verschijnt er in de app een knop waarmee Bunq opzeggen mogelijk is. Nog geen rekening bij Bunq en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk dan hier onze Bunq review.

Bunq opzeggen stappenplan

Het is nogal een lijstje maar wij hebben het helaas ook niet zo bedacht.

Stap 1. Zorg ervoor dat de balans van je account klopt

Wil je extra Bunq rekeningen opzeggen dan moet je ervoor zorgen dat je saldo precies € 0,00 is. Maak dus geld over naar of vanaf een andere bank. Als je je hoofdrekening of enige rekening wilt opzeggen moet het saldo gelijk zijn aan het openstaande bedrag van de laatste Bunq factuur.

Je kunt dit checken door rechtsboven op je profielfoto te klikken -> mijn lidmaatschap -> lopende kosten. Scroll naar beneden voor het totaalbedrag. Stel er staat nog 9,99 euro open dan moet het saldo dus precies 9,99 euro bedragen als voorwaarde voor Bunq opzeggen!

Zorg er dus ook voor dat je snel opzegt nadat je saldo kloppend is om te voorkomen dat je saldo weer veranderd of de kosten hoger worden.

Stap 2. Zorg dat je geen geplande betalingen hebt

Als tweede voorwaarde voor Bunq opzeggen moet je zorgen dat je geen geplande betalingen hebt. Kijk dus bij overzicht en klik op het agenda icoontje van boven. Controleer en indien nodig verwijder alle opdrachten die daar (nog) staan.

Stap 3. Zorg dat je geen lopende incassoverzoeken hebt

Zorg dat eventuele openstaande incassoverzoeken zijn beantwoord als derde conditie voor Bunq opzeggen. De incassoverzoeken staan bovenaan onder het kopje openstaand in het overzicht. Door erop te klikken kun je ze weigeren of accepteren.

Stap 4. Zorg dat er geen bunq.to betalingsverzoeken openstaan

Waarschijnlijk is dit niet het geval maar je kunt dit opzoeken door met de zoekfunctie in het overzicht te zoeken naar betalingen aan een telefoonnummer of emailadres en deze te annuleren.

Stap 5. Er staan geen iDeal stortingsverzoeken open voor het account

Je kunt je Bunq account opwaarderen via iDeal, soms blijft een verzoek openstaan. Als dit het geval is staat dit ook weer in je overzicht. Je kunt deze verzoeken helaas niet handmatig verwijderen en als er 1 openstaat zul je moeten wachten met Bunq opzeggen tot deze verloopt.

Stap 6. Het account is gekoppelde aan een of meerdere betaalkaarten

Bunq opzeggen kan niet alvorens je alle betaalkaarten hebt losgekoppeld van het account. Ga naar het tabje passen en selecteer andere rekeningen voor de passen. Heb je geen andere rekeningen of wil je alle rekeningen opzeggen tik dan helemaal op ‘wissel of vervang’. Deactiveer de pas bij twijfel, als je zeker weet dat je Bunq wilt opzeggen blokkeer dan de pas.

Stap 7. Stop eventuele actieve connects

Controleer of je je bankrekening met iemand hebt gedeeld. Je kunt dit zien door op de rekening te klikken, direct onder het saldo staat of de rekening met iemand is gedeeld. Klik op de connect en klik onderaan op stop.

Stap 8. Het account is geselecteerd als je hoofdaccount

Ga je Bunq opzeggen zorg er dan voor dat je eerst alle rekeningen opzegt waarop niet gefactureerd word door Bunq. De rekening waarop Bunq factureert kun je pas als laatste opzeggen.

Stap 9. Sluit nu alle rekeningen behalve de hoofdrekening

Je kunt nu op al je rekeningen klikken en rechtsboven op het tandwieltje klikken. Onderaan zie je staan sluit rekening. Als het goed is kun je nu alle extra rekeningen probleemloos sluiten.

Stap 10. Bunq opzeggen of downgraden

Maar liefst 10 stappen zijn er nodig voor Bunq opzeggen, wij staan er zelf ook van te kijken. De 10e stap is contact opnemen met de klantenservice in de app. Je doet dit op je profielicoontje te klikken rechtsboven en persoonlijke zaken te selecteren.

In een chat met een medewerker (dagelijks tot 23.00 uur) kun je nu aangeven dat je je Bunq account gesloten wilt hebben. Zorg ervoor dat je aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet anders zal de medewerker zeggen dat Bunq opzeggen niet mogelijk is.

Voor de volledigheid kun je de instructies ook op het Bunq forum terugvinden in het Engels . Neem ook eens een kijkje bij onderstaande Bunq alternatieven.

Bunq alternatieven

Wil je Bunq opzeggen omdat je niet tevreden bent met hun klantenservice, of wellicht omdat ze te duur zijn? Onderstaande rekeningen zijn wellicht een interessant alternatief.

N26

N26 is net als Bunq een online bank, maar met een hele andere visie. Waar Bunq een vrij duur pakket levert met veel extra’s zoals 3 bankpassen en 25 bankrekeningen houdt N26 het simpel. Een bankrekening is geheel gratis en net als bij Bunq krijg je een Maestro en een Mastercard. Lees voor meer informatie onze N26 review of de vergelijking tussen Bunq en N26. Bekijk hier de website van N26   

Openbank

Openbank is net als N26 en bunq een online bank en onderdeel van Santander, de grootste bank ter wereld. Bij Openbank kan je een volledig gratis rekening openen met bankpas en gratis Mastercard. Daarnaast krijg je bij Openbank standaard 0,20% rente en zijn er vaak leuke spaaracties of winacties. Meer weten? Bekijk dan de Openbank website of lees onze Openbank ervaringen.

Monese

Monese is net als N26 en Bunq een internetbank, maar dan gevestigd in Groot-Brittannië. Het grote voordeel hiervan is dat je kan kiezen uit een Euro of een pondenrekening, ideaal voor wie regelmatig een tripje naar Engeland doet. Net als bij N26 is een bankrekening bij Monese gratis, optioneel is er een betaald pakket met voordeligere tarieven voor geldopnames. Lees hier onze Monese review.

Knab

Het derde alternatief voor Bunq is Knab. Ze zijn iets minder vernieuwend dan Bunq maar ook iets goedkoper dan Bunq. Bij Bunq opzeggen is Knab specifiek handig omdat ze de overstapservice ondersteunen waardoor je probleemloos al je bankzaken van Bunq naar Knab verplaatst. Lees hier onze review van Knab of onze vergelijking tussen Bunq vs  Knab. Kijk op Knab voor meer informatie over een rekening openen.

Moneyou

Moneyou was een Nederlandse internetbank en dochter van ABN AMRO. Het was een ideale optie voor een gratis Nederlandse spaarrekening. Helaas heeft ABN AMRO in 2020 besloten om Moneyou op te heffen en neemt Moneyou geen nieuwe klanten meer aan. Meer over deze beslissing kun je lezen in onze blog over Moneyou stopt. Goede alternatieven voor Moneyou zijn de hierbovengenoemde banken, vooral N26 heeft daarbij een goede app en Openbank geef je wat spaarrente.