Een creditcard vergelijken kan gemakkelijk met onze creditcard vergelijker. Wij vergelijken Visa, Mastercard en American Express. Van een exclusieve platinumcard tot een volledig gratis debitcard.

Onderstaande creditcard vergelijker werkt heel simpel. In een enkele oogopslag zie je welke aanbieder welke jaarbijdrage hanteert en wat het gebruik van de creditcard kost. Ook kun je zelf uitrekenen wat het kost om contant geld op te nemen met onze rekentool onder de tabel.

Wil je meer weten over de creditcard vergelijker? Lees dan de uitgebreide toelichting onder de tabel of kijk op de websites van de aanbieders.

De creditcard vergelijker

Kaartbijdrage Kaarttype Opname (euro’s) Opname vreemde valuta
N26 Gratis Mastercard debit 5x p/m gratis, dan € 2,- € 2,- + 1.7%
N26 Black € 5,95 p/m Mastercard debit 5x p/m gratis, dan € 2,- € 2,- + 1.7%
Monese £ 4.95 of € 5,95 p/m Mastercard debit 5x p/m gratis, dan 0,5% 0.5%
Visa world card € 36,50 p/j Visa Credit 2% 4%
Mastercard Classic € 20,- p/j Mastercard Credit 2% 4%
The Green Card € 65,- p/j Amex chargecard 2.5% 3.5%

Kosten contant geld opnemenHandig om te weten

Kaartbijdrage – Kosten die je maandelijks of jaarlijks moet betalen voor de kaart

Kaarttype – Een creditcard is een kaart met een vaste bestedingslimiet, vaak is hiervoor een BKR registratie vereist. Een debitcard is een creditcard zonder limiet, het beste te vergelijken met een pinpas met een creditcardnummer erop. Een chargecard is een kaart waarbij worden voorgeschoten maar gelijk daarna van je rekening worden afgeschreven.

Geldopname (Euro’s) – Kosten voor het opnemen van contant geld bij een pinautomaat, of eventueel bijpinnen in een winkel. Het percentage wordt gerekend over het gepinde bedrag, dus bij 4% is 200 euro 8 euro toeslag.

Geldoname (Vreemde valuta) – Kosten voor het opnemen van contact geld in een andere valuta dan euro’s. Het percentage wordt gerekend over het gepinde bedrag, dus bij 4% is 200 pond 8 pond toeslag.

Reken de precieze kosten uit met de Kosten contant geld opnemen rekentool onder de tabel

Uitgebreide toelichting

We vatten nu kort alle aanbieders uit de creditcard vergelijker even samen. Vaak zijn er nog extra’s of bijzonderheden zoals verzekeringen. Door deze toelichting te lezen krijg je een beter beeld van de voor- en nadelen van de aanbieders uit de tabel.

N26

N26 is de eerste aanbieder uit onze creditcard vergelijker en is een Duitse bank die als een van de eerste banken Europees bankieren heeft omarmd. Hierdoor kunnen niet alleen Duitsers, maar klanten uit heel Europa, dus ook Nederlanders een rekening openen bij N26.

Uniek is hierbij dat je bij N26 niet alleen een bankrekening met pinpas krijgt maar ook nog een Mastercard debitcard. Met deze kaart kun je vrij besteden wat er aan saldo op je N26 bankrekening staat, je hebt dus geen krediet maar ook geen BKR registratie of rentes.

Als we de N26 Mastercard creditcard vergelijker met andere aanbieders zien we dat N26 zeer scherp geprijsd is. De Mastercard en bijbehorende bankrekening zijn geheel gratis. Ook geldopnames in Euro’s zijn gratis tot 5x in de maand en daarboven gelden schappelijke tarieven.

Daarmee is N26 een heel interessante en vooral voordelige keuze voor wie op zoek is naar een basic creditcard. N26 levert in haar gratis pakket geen extra’s zoals aankoopverzekeringen. Wel heb je de mogelijkheid om voor 5,95 euro in de maand N26 Black te nemen.

Hierbij zit een verzekeringspakket van Alliance waarmee je verzekerd bent tegen een aantal basiszaken, vergelijkbaar met de verzekeringen die je vaak krijgt bij een creditcard. Kijk voor meer informatie op de website van N26 of bekijk onze review van N26 voor deze voordeligste optie uit de creditcard vergelijken tabel.

Monese

De tweede aanbieder van de creditcard vergelijker is Monese. Net als N26 is dit een buitenlandse bank, in dit geval gevestigd in Engeland die hun diensten door heel Europa aanbieden. Ook bij Monese open je een bankrekening waaraan een gekoppelde Mastercard Debitcard zit.

Wat Monese interessant maakt is dat ze ook de mogelijkheid bieden om een pondenrekening te openen. Daarnaast zijn hun kosten voor contant geldopnames uitzonderlijk laag, slechts 0,5% over het transactiebedrag. Daarmee is Monese vooral interessant voor wie vaak vreemde valuta pint.

Nadeel van Monese ten opzichte van N26 is dat je een maandelijkse bijdrage betaald voor de kaart en bankrekening. Pin je echter regelmatig vreemde valuta dan heb je dit makkelijk terugverdiend. Ten opzichte van alle andere aanbieders bieden ze ook geen extra’s aan zoals een aankoopverzekering. Kijk voor meer informatie op de website van Monese.

Visa world card en Mastercard classic

De creditcard vergelijker maakt onderscheid tussen Visa en Mastercard omdat ze van verschillende uitgevers zijn. Echter wie verder kijkt zie dat zowel de Mastercard Classic als Visa World Card worden uitgegeven door International Card Services.

Afgezien van de jaarlijkse kaartbijdrage (geen idee waarom die verschilt) is een creditcard vergelijken in dit geval weinig spannend. Je krijgt een standaard creditcard met een bestedingslimiet van 1000 tot 2500 euro na kredietcheck en BKR registratie.

Daarnaast betaal je hoge kosten voor het gebruik van contant geld en krijg je bij zowel Visa als Mastercard een vergelijkbaar verzekeringspakket. Hierin zit o.a. een ongevallen, reisverzekering en een helpdesk bij pech of calamiteiten. Voor wie op zich is naar een ‘ouderwetse’ creditcard en hier ook voor wil betalen zijn de Visa World Card en de Mastercard Classic een degelijke keuze. Kijk hier voor meer informatie.

American Express

De laatste aanbieder van onze creditcard vergelijker is American Express. Dit is een enigszins bijzondere aanbieder met een afwijkende soort creditcard. Om te beginnen geeft American Express haar eigen kaarten uit. Waar Visa en Mastercard dit uitbesteden kun je alleen bij American Express zelf een American Express kaart kopen.

De acceptatie is iets minder hoog dan die van Visa en Mastercard maar verreweg en in meeste landen wordt wel American Express geaccepteerd. Wat American Express bijzonder maakt en wat niet terug komt in de creditcard vergelijken tabel is dat American Express een creditcard niet ziet als een betaalmiddel maar als een stukje service.

Dit zie je terug in verschillende aspecten. Zo heeft een American Express card geen echte limiet, dit limiet is in principe onbeperkt alhoewel het afhankelijk is van jouw persoonlijke situatie. Iemand die zeer vermogend is en goed betaalgedrag heeft kan dus zomaar een limiet van 100.000 euro hebben. Wel is het zo dat je dit limiet aan het einde van de maand altijd moet terugbetalen. Je hebt dus niet zoals bij Visa en Mastercard dat je ook gespreid kunt betalen.

Daarnaast gelooft American Express is een echte service-ervaring. Zo staat hun persoonlijke callcenter 24 uur per dag wereldwijd voor je klaar. Vul dit aan met uitgebreide verzekeringen van reizen tot annuleren, exclusieve (spaar)programma’s en tickets en je hebt veel meer dan enkel een betaalkaart.

Je hebt al een American Express kaart voor een paar tientjes per jaar maar je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Zo kost de platinum Card maar liefst 600 euro per jaar. Hier krijg je uiteraard exclusieve service en extra’s voor terug.

Daarmee is American Express wanneer we een creditcard vergelijken vooral handig voor meer vermogende mensen en zakenreizigers. Zij zullen het meeste profiteren van de extra’s die zich vooral richten op vliegreizen en hotelboekingen. Kijk voor meer informatie op de website van American Express.