In deze blog bekijken we een gratis creditcard zonder BKR toetsing aanvragen. Met deze creditcard zonder krediet kun je goedkoop en eenvoudig online en op vakantie betalen.

Samenvatting voor de snelle lezers

n26 cardsEen creditcard aanvragen zonder BKR met limiet is helaas niet mogelijk. Ook een creditcardlimiet is een vorm van een krediet waarvoor tegenwoordig strenge regels gelden waaronder een BKR registratie. Wil je echter gewoon een creditcardnummer zonder gedoe en kosten dan is er goed nieuws.

Verschillende banken bieden tegenwoordig een debitcard aan, feitelijk een pinpas met een creditcardnummer erop. Je kunt alleen besteden wat er aan saldo op je rekening staat maar daar staat tegenover dat er minder kosten aanzitten en geen gedoe zoals een BKR registratie.

Bij N26 bank kun je zelfs gratis een creditcard zonder BKR toetsing aanvragen, compleet met gratis bankpas en pinpas. Ook de banken Monese en Bunq bieden een prepaid Mastercard als onderdeel van hun bankpakket. Ideaal om online en tijdens vakanties goedkoop en eenvoudig creditcardbetalingen te doen.

Meer weten? Lees dan de rest van deze blog of bekijk onze reviews van N26, Bunq en Monese.

Waarom een creditcard zonder BKR?

bkr logoSteeds meer mensen willen graag een creditcard aanvragen zonder BKR toetsing, maar waarom eigenlijk? Allereerst kun je als een creditcard met BKR toetsing hebt vaak minder lenen. Door een creditcard met BKR krijg je bijvoorbeeld een lagere hypotheek. Daarnaast kunnen mensen die al een (negatieve) BKR registratie hebben vaak niet of moeilijk een creditcard met limiet aanvragen.

Tot slot is er een groeiende groep mensen die gewoon niet vast wil zitten aan de hoge kosten van een creditcard. Veel creditcards kennen immers jaarbijdrages, rentes en hoge kosten voor geldopnames. Dat is toch niet nodig om alleen af en toe je creditcard te gebruiken op Amazon of tijdens een vakantie in het buitenland? Gelukkig is daar nu een oplossing voor en nog gratis ook.

Creditcard zonder BKR, de debitcard

Steeds meer instanties in Nederland bieden ook een creditcard zonder BKR aan. Dit wordt dan een debitcard genoemd. De debitcard werkt hetzelfde als een pinpas, je kunt alleen besteden wat eraan saldo op je bankrekening staat. Het verschil met de pinpas is dat een debitcard ook nog een creditcardnummer heeft waardoor je er online en in het buitenland mee kunt betalen.

De debitcard is eigenlijk een perfecte oplossing voor de typisch Nederlandse betaalsituatie. De pinpas, iDeal en het BKR zijn namelijk uniek in Nederland. In het buitenland kennen ze die systemen niet en is een gewone creditcard met limiet dus veel gebruikelijker, je wordt daarbij ook niet geregistreerd bij het BKR want dat kennen ze niet.

Verschillen tussen een debitcard en een creditcard

creditcard zonder bkr bunqIn de basis zijn een creditcard zonder BKR en met BKR hetzelfde. Op beide kaarten staat een 16 cijferig creditcardnummer, een vervaldatum, een CVC (beveiligings-)code en een Mastercard of Visa logo. Ook betalen in winkels en online gaat op precies dezelfde manier en overal waar Mastercard en Visa worden geaccepteerd kun je ook met creditcard zonder BKR betalen.

Het grootste verschil is dat banken een creditcard met limiet zien als een los product. Zo heb je vaak een aparte kaartbijdrage maar ook een reis- en annuleringsverzekering en soms extra’s zoals een spaarprogramma. Je ziet ook dat veel merken zoals Bijenkorf en ANWB hun eigen creditcard hebben.

Zonder extra’s

Bij een creditcard zonder BKR of een debitcard heb je al deze extra’s vaak niet. Net als een pinpasje is het gewoon alleen een betaalkaart, verder niks. Afschrijvingen zie je ook direct terug op de gekoppelde bankafschrift. Je hebt dus geen aparte beheeromgeving of aparte afschriften, wel zo handig.

Dit maakt een debitcard perfect geschikt voor het belangrijkste oorspronkelijke doel van een creditcard, betalingen doen. De vele extra’s bij een creditcard met limiet lijken vaak gratis, maar hier betaal je natuurlijk gewoon voor via de jaarbijdrage en andere kosten. Dit merk je bij een debitcard gelijk, want deze blijkt een stuk goedkoper in gebruik.

Creditcard zonder BKR is erg goedkoop

Zo zijn er meerdere banken zoals N26 en Monese die een geheel gratis debitcard of creditcard zonder BKR aanbieden. Bij N26 is zelfs alles gratis, zo krijg je een gratis bankrekening, pinpas en dus een gratis debit Mastercard.

Maar ook in gebruik blijkt een creditcard aanvragen zonder BKR toetsing geen gek idee. Zo krijg je bij de N26 Mastercard bijvoorbeeld 5 geldopnames per maand gratis. Bij een Rabocard of ABN AMRO Creditcard betaal je vanaf de eerste geldopname 4,50 euro!

Op vakantie zonder hoge kosten

britse pondenMet vreemde valuta wordt dit verschil nog groter. Zo rekent N26 bijvoorbeeld alleen 1,7% koeropslag terwijl je bij een ABN AMRO creditcard 4% betaald, met een minimum van 4,50 + 2% koersopslag. Voor de beeldvorming, als je dus 500 Britse ponden opneemt kost dit bij ABN AMRO 34,80 euro aan kosten.

Bij de N26 Mastercard is dit slechts 9,86 euro, daarmee bespaar je bijna 25 euro met 1 transactie! Natuurlijk neem je niet elke dag vreemde valuta op maar het is duidelijk dat de verschillen in kosten groot zijn. Zelfs als je al een creditcard hebt is de N26 creditcard zonder BKR interessant als tweede kaart, juist voor die kostbare geldopnames.

Gratis creditcard aanvragen zonder BKR

n26 cardsHet mooie is dus dat je de N26 Mastercard helemaal gratis kan aanvragen, inclusief bijbehorende bankrekening en bankpas. N26 is bovendien een officiële bank die ook valt onder het depositogarantiestelsel. Hiermee is je (spaar)geld tot 100.000 gegarandeerd door waarborgfondsen en de Europese bank in het geval van een faillissement.

Een N26 bankrekening aanvragen gaat bovendien erg eenvoudig. Via hun website vul je een aantal gegevens in waarna je een korte videoverificatie moet doen via de N26 app. Binnen 8 minuten heb je vervolgens een actief rekeningnummer en is de creditcard zonder BKR naar je onderweg per post.

Om een N26 rekening aan te vragen moet je minimaal 18 jaar zijn, maar er zijn verder geen eisen qua werk, inkomen of andere zaken. Een N26 bankrekening is net als een gewone bankrekening gewoon voor iedereen beschikbaar.

Alternatieven voor een debitcard aanvragen

Naast de gratis N26 debit Mastercard zijn er nog een aantal andere bedrijven waar je een creditcard zonder BKR kan aanvragen. Let echter goed op omdat de voorwaarden sterk kunnen verschillen. Zo biedt Bunq bijvoorbeeld een debit Mastercard aan als onderdeel van hun premium bankpakket.

Dit pakket kan erg interessant zijn als je geintresseerd bent in een duurzame bank. Bunq biedt namelijk naast een prepaid creditcard tal van andere slimme features, lees ook eens onze Bunq review. Ze zijn echter met 8 euro per maand niet goedkoop, voor wie alleen een creditcard zonder BKR wil is Bunq dan ook niet heel interessant.

Creditcard zonder BKR bij Viabuy

Daarnaast zijn er nog andere instanties zoals Money2Go, Viabuy en International Card Services waar je een debitcard kan aanvragen. Echter de meeste van deze alternatieven zijn onnodig duur. Zo betaal je voor een Viabuy debitcard alleen in het eerste jaar al 90 euro.

Bij Bunq heb je voor hetzelfde geld een stuk meer mogelijkheden terwijl je met een gratis debitcard van N26 of Monese gewoon veel goedkoper uit bent. Wij raden iedereen dan ook een creditcard zonder BKR bij N26 aan.

Wil je meer weten over al deze instanties? Lees hier onze N26 review en hier onze Monese review. Onze beoordeling van Bunq vind je hier en tot slot kun je hier onze Viabuy ervaringen terugvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter onder deze blog.