Ben je op zoek naar een vreemde valuta rekening of wil je een ponden rekening openen lees dan verder. Monese geeft Nederlandse klanten de mogelijkheid om een gratis ponden rekening te openen. Dit klinkt wellicht te mooi om waar te zijn en daarom zochten wij uit wie Monese is en wat ze aanbieden.

Update 2021: We hebben een verbeterde review van Monese gepubliceerd, deze vind je hier. Inmiddels is Monese helaas ook niet meer gratis, een gratis alternatief voor euro betalingen is N26 (bekijk onze N26 review hier) en voor vreemde valuta rekeningen kun je kijken naar Transferwise (bekijk onze Transferwise ervaringen hier)

Wie of wat is monese

Monese is net als bijvoorbeeld Bunq, KNAB en N26 een internetbank. Dit betekend dat ze geen fysieke kantoren hebben en dat het grootste deel van de bankzaken wordt afgehandeld in een smartphone app. Verschil is dat ze een vreemde valuta rekening oftewel ponden rekening in plaats van een eurorekening aanbieden.

Voordat je denkt internetbank? Een internetbank hoeft niet perse slecht of onvoordelig te zijn. Digitale banken kunnen bijvoorbeeld besparen op kosten en diensten goedkoper aanbieden. Daarnaast is Monese net als Bunq, KNAB en N26 een erkende bank. In dit geval geregistreerd onder de UK Financial Conduct Authority (FCA) als een ‘elektronische geld instelling’. Hierdoor is je spaargeld bijvoorbeeld tot 100.000 euro gedekt door het Europese depositogarantiestelsel

Een echte bank dus met garanties dat je geld niet zomaar verdwijnt. Maar wie zit er achter Monese? Monese is opgericht door de succesvolle ondernemer Norris Koppel uit Estland. Hij emigreerde 17 jaar geleden naar Verenigd Koninkrijk. Omdat hij toentertijd geen Engelse krediethistorie of adres had kon hij niet eens een betaalrekening openen door de strenge Engelse bankregels.

Koppel stelde na die ervaring als doel om ooit een bank op te richten die klanten niet zou weigeren vanwege hun adres of krediethistorie. In 2015 voegde hij daad bij zijn woord en opende hij Monese, wat zich in eerste instantie richtte op Britse emigranten. Na een succesvolle start in 2016 is Monese nu ook al enige tijd beschikbaar voor alle inwoners uit Europa die kunnen profiteren van een ponden rekening.

Waarom een ponden rekening bij Monese?

Een ponden rekening of vreemde valuta rekening van Monese is natuurlijk eerst en vooral handig als je (tijdelijk) in Engeland woont. Echter ook mensen die regelmatig op vakantie gaan in Engeland kunnen profiteren. Nooit meer valuta wisselen, nooit meer een koersopslag betalen, gewoon Britse ponden op je rekening.

Daarnaast is een ponden rekening van Monese ook handig als je regelmatig online bestellingen doet in Engeland bij bijvoorbeeld Amazon.co.uk. Zeker met de relatief lage pond op dit moment kun je soms hele voordelige aanbiedingen tegenkomen. Open je rekening hier met 5 pond tegoed.

Tot slot kan een ponden rekening bij Monese ook zeker handig zijn als je wilt beleggen in vreemde valuta of je spaargeld over meerdere banken wilt verspreiden. Met een ponden rekening van Monese betaal je nooit een koersopslag, aankooptransactie of wat dan ook. Je betaalt enkel een reguliere koersopslag als je geld in Euro’s overmaakt naar je Monese rekening.

Het mooiste is ook nog eens dat Monesse helemaal niets kost (lees hieronder meer daarover). Ben je dus iemand die regelmatig bestellingen doet in Ponden, op vakantie gaat in het Verenigd Koninggkrijk of simpelweg wil beleggen in vreemde valuta? Dan is Monese meer dan de moeite waard om te bekijken. Een bankrekening openen duurt slechts 3 minuten. Liever een Eurorekening openen? Bij Bekijk dan onze review van de Duitse N26 Bank voor een gratis eurorekening.

Wat kost een ponden rekening bij Monese?

Een vreemde valuta rekening of ponden rekening openen bij Monese is helemaal gratis. Je betaalt geen kosten voor het openen van een rekening en ook geld overboeken is geheel gratis. Wel betaal je (optioneel) eenmalig 5 pond voor een debit Mastercard. Deze card fungeert als pinpas en is bovendien handig voor online creditcard betalingen. Daarnaast rekent Monese 1 pond per contant geld opname.

Probeer je Monese uit via deze link en dan krijg je 5 pond bonus tegoed waarneer je 10 euro of meer stort. Zo is zelfs de debit Mastercard geheel gratis. Mocht je regelmatig ponden opnemen van je vreemde valuta rekening dan is het pluspakket van Monese de moeite waard.

Met het plus pakket krijg je een gratis rekening, gratis debit Mastercard en 6 gratis geldopnames per maand. Tot slot betaal je iets minder voor het opnemen van geld in vreemde valuta. Een pluspakket van Monese kost 4.95 pond per maand en kun je gedurende 30 dagen geheel gratis uitproberen. Met deze link krijg je zelfs 5 pond bonus te goed, zo kun je de eerste 2 maanden gratis bankieren!

Conclusie

Ben je op zoek naar een vreemde valuta rekening of een ponden rekening en ben je valuta wisselen helemaal zat? Dan is Monese zeker een goede aanrader met een prima internetbankieren app en een concurrerend prijsmodel. Met het garantiestelsel ben je bovendien zeker van je spaargeld.

Klinkt een internetbank of een online bank je interessant in de oren maar ben je niet op zoek naar een vreemde valuta rekening of ponden rekening? Probeer dan N26 bank, deze leveren een vergelijkbare dienst als Monese maar dan met een geheel gratis Eurorekening. Meer informatie over N26 vind je in onze N26 bank review.