Met de gratis rekening van N26 kun je nu ook met je iPhone of Apple watch betalen. Lees hier hoe je N26 Apple Pay in Nederland kunt activeren en welke banken nog meer Apple Pay ondersteunen.

Wat is Apple Pay?

apple logoMet Apple Pay kun je je iPhone of Apple Watch gebruiken als betaalpas. Dit gebeurd met behulp van de ingebouwde NFC chip die hetzelfde werkt als de NFC chip voor contactloos betalen bij pinpassen. Apple heeft er om veiligheidsredenen voor gekozen derden geen toegang te geven tot deze chip. Je kunt dus alleen contactloos betalen via de officiële Wallet app van Apple.

Het grote voordeel van Apple Pay is dat je dankzij touch ID en face ID veiliger en sneller kan betalen in winkels. Daarnaast geeft de wallet app je meer inzicht in betalingen en kun je ook eenvoudig  tickets en spaarpasjes toevoegen in je digitale portemonnee. Zeker de moeite waard dus voor alle Apple gebruikers.

Apple Pay Nederland

Helaas was het tot voor kort bijna niet mogelijk om Apple Pay in Nederland te gebruiken. Dit kwam omdat Apple een vergoeding wil voor elke transactie die via Apple verloopt. Daarnaast geeft Apple geen toegang tot de NFC chip waardoor banken zelf geen eigen alternatief konden ontwikkelen.

Nederlandse banken hebben om die reden de introductie van Apple Pay in Nederland proberen uit te stellen. Inmiddels is Apple Pay echter beschikbaar en heb je zelfs keuze uit verschillende banken. In deze blog kijken we naar de gratis optie N26 Apple Pay en twee betaalde alternatieven; Bunq en ING. Voor meer achtergrondinformatie over Apple Pay kun je ook deze blog lezen.

Gratis N26 Apple Pay

De beste en goedkoopste manier om Apple Pay in Nederland te gebruiken is via de gratis bank N26. N26 is een van de eerste echt Europese banken en biedt betaalrekeningen aan inwoners in heel Europa. Standaard krijg je bij N26 een gratis betaalrekening met gratis pinpas en prepaid creditcard. Internetbankieren doe je natuurlijk eenvoudig via een app op je iPhone of via de N26 website.

De belangrijkste voordelen van N26 naast natuurlijk N26 Apple Pay zijn de kosten. Zo is niet alleen de bankrekening gratis maar zijn ook de kosten voor geldopnames en betalingen in vreemde valuta lager dan bij veel Nederlandse banken. Daardoor is N26 met name voordelig als je op vakantie gaat.

Prepaid creditcard voor je Apple Wallet

Het tweede voordeel is dat N26 dus naast een pinpas ook een prepaid creditcard biedt. Eigenlijk is dit een pinpas met een creditcardnummer erop. Je hebt dus geen krediet, geen BKR toetsing en ook geen jaarlijkse kaartbijdrage. Ook wordt deze kaart beter geaccepteerd in het buitenland dan de Nederlandse pinpas. Dit is ook de kaart die je kunt koppelen aan je Apple Pay wallet.

Tot slot is het goed om te weten dat N26 gewoon een erkende bank is met een bankvergunning van de Duitse bankautoriteit Bafin. Hierdoor is je (spaar)geld tot 100.000 euro gedekt door het Europese depositogarantiestelsel in het geval van een faillissement. N26 is daarmee een betrouwbare en goedkope keuze om Apple Pay in Nederland te gebruiken en ook zeer geschikt als tweede rekening of vakantierekening. Wil je meer weten over N26? Lees dan ook onze N26 review.

Apple Pay aanvragen bij N26

n26 logoEen rekening aanvragen met N26 Apple Pay gaat bijzonder eenvoudig. Je kunt de gratis N26 rekening geheel online openen in slechts 8 minuten tijd. Je vult online een aantal gegevens is waarna je kort videogesprek dient te voeren op je mobiele telefoon. Dit is wettelijk verplicht om je identiteit goed te kunnen controleren.

Hierna heb je gelijk een actief rekeningnummer en ontvang je de betaalpas binnen enkele dagen per post thuis. Vervolgens hoef je N26 Apple Pay alleen nog toe te voegen via je Apple Wallet app. Klik op het plus icoontje, selecteer N26 en volg de instructies op je telefoon. Zoals je gewend bent van Apple werkt dit allemaal soepel en eenvoudig.

Alternatieven voor N26 Apple Pay

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar N26 vanwege de scherpe prijzen en de goedwerkende app. Maar wellicht gaat je persoonlijke voorkeur uit naar een andere bank. Daarbij zijn op dit moment de alternatieven alleen Bunq en ING als je perse Apple Pay wilt hebben.

Rabobank en ABN AMRO hebben Apple pay inmiddels wel aangekondigd maar nog geen introductiedatum genoemd. Van Knab, Triodos, SNS en andere kleinere banken is nog niet bekend of ze Apple Pay wel gaan invoeren. Dat zal naar verwachting niet op korte termijn gebeuren.

Apple Pay bij ING of Bunq

De meeste bekende bank die Apple Pay aanbiedt is ING. Wij zijn echter persoonlijk geen groot fan van ING vanwege de vele omstreden nieuwsberichten de laatste tijd. Zo scoort ING uitermate slecht in de eerlijke bankenwijzer, heeft ING een miljoenenboete gehad enzovoorts. Meer hierover valt ook te lezen in deze blog.

Het enige alternatief is dan Bunq wat net als N26 een wat jongere online bank is met een fris imago. Het grote voordeel van Bunq is dat heel veel investeren in technologie en innovatie. Het nadeel is dat Bunq met 7,99 euro per maand wel een erg dure bank is. Meer over Bunq lees je in onze Bunq review.

Conclusie

Voorlopig is N26 dus de enige keuze als je een beetje betaalbaar en integer wilt bankieren EN gebruik wilt maken van Apple Pay. Positief is daarbij wel dat N26 een hele goede keuze is voor een tweede bankrekening of vakantierekening. Lees voor meer informatie over N26 ook eens onze N26 review of kijk voor meer informatie op de N26 website.