Het aanbod aan aanbieders van pinautomaten is in de afgelopen jaren fors gegroeid. Een pinapparaat kopen zonder abonnement is tegenwoordig goed mogelijk. Lees hier meer over de mogelijkheden.

We maken onderscheid in grofweg drie categorieën. Aanbieders van mobiele pinautomaten zonder abonnement die je moet koppelen aan je telefoon. Bedrijven die zelfstandig werkende pinautomaten aanbieden zonder abonnement, en de gevestigde partijen; een pinapparaat kopen doe je hier in combinatie met een abonnement, tegen lagere transactiekosten. Dit is echter pas interessant als je heel veel omzet genereert via pinbetalingen.

Samenvatting voor de snelle lezers

Samengevat is een pinapparaat kopen zonder abonnement een stuk goedkoper in aanschaf- en maandelijkse kosten maar wat duurder in transactiekosten. De totale kosten hangen daarmee sterk af van het aantal verwerkte pintransacties per maand maar ook de hoogte van het transactiebedrag. Deze kun je hier eenvoudig uitrekenen met onze pinautomaat rekentool.

Zo kun je bij iZettle en Sumup al een pinapparaat kopen voor 15 euro ex. BTW als nieuwe klant maar betaal je wel tot 2,75% transactietoeslag. Wij hebben overigens zelf erg negatieve ervaringen met Sumup, meer daarover kun je lezen in deze blog (opent in een nieuw venster). Dit is vooral ongunstig bij hoge bedragen maar je bespaart ten opzichte van CCV wel bijna 1000 euro aan aanschaf- en abonnementskosten per jaar. Daar kun je een hoop transacties voor doen.

Echter een pinapparaat kopen zonder abonnement zal voor de meeste kleine- en middelgrote ondernemers het interessantst zijn bij de relatief nieuwe aanbieder mijnPIN. Bij mijnPIN betaal je eenmalig 29 euro ex. BTW voor een volwaardig pinapparaat. Voor de transactietoeslag kun je kiezen uit 1,8% of 0,25 cent per transactie afhankelijk wat voor jouw situatie het meest voordelig is. Met staffelkortingen kan dit tarief zelfs dalen tot 0,13 cent, daarmee is mijnPin in veel gevallen het meest voordelig.

Door de zeer lage kosten van zowel mijnPIN, iZettle als Sumup kunnen we elke ondernemer aanbevelen om deze automaten uit te proberen. Een pinapparaat kopen van 1000 euro of een servicecontract tekenen kan altijd nog. Lees hier onze review waarin we de dienstverlening van deze aanbieders nader bekijken.

Pinnen via je telefoon zonder abonnement

izettle_reader_pinautomaat

Je wilt een pinapparaat kopen, maar waar kun je eigenlijk uit kiezen? Een relatief nieuw soort oplossing zijn de kaartlezers van o.a. Izettle en Sumup. Dit zijn pinautomaten die samenwerken met je telefoon.

Het selecteren van een product, het invoeren van een bedrag gaat via een app op je telefoon. Ook het sturen van een bonnetje doe je via de app. De pinautomaat dient enkel om de pinpas uit te lezen en de gegevens zoals de pincode op een veilige manier te verwerken. De Wifi of 3G verbinding de van telefoon wordt gebruikt om de transactie naar de bank te versturen.

Wil je een dergelijk pinapparaat kopen dan hoef je niet rekenen op veel kosten, de prijzen liggen rond de € 80,-. Aanbieders rekenen meestal geen abonnementskosten maar een percentage van het transactiebedrag van tussen de 1 en 2.75%.

Deze automaten zijn uitstekend geschikt voor kleine ondernemers en bedrijven die incidenteel pintransacties doen. De periodieke kosten zijn zeer laag en de systemen werken prima. Let wel dat een telefoon met een dataverbinding vereist is.

Variabele tariefstructuur

Het grootste voordeel van een pinapparaat kopen van iZettle en Sumup is natuurlijk dat je geen abonnementskosten hebt en dat de kaartlezer zeer goedkoop is. Ook maken de aanbieders handig gebruik van de extra mogelijkheden die een app op een smartphone biedt. Grootste nadeel is dat je afhankelijk bent van een telefoon wat zeker voor bedrijven met ingehuurd personeel een nadeel kan zijn. Daarnaast is de tariefstructuur zeker niet voor elke ondernemer voordelig.

Voor meer informatie over de kaartlezers van iZettle en Sumup kun je onze reviews bekijken. Lijkt dit de juiste oplossing voor jouw bedrijf? Bekijk meer aankoopinformatie en voorwaarden op de officiële sites van iZettle (de iZettle kaartlezer is nu tijdelijk slechts 15 euro ex. BTW voor nieuwe klanten via deze link. In dit vergelijkingsartikel kun je de kosten vergelijken. Met onze rekentool kun je zelf de kosten vergelijken.

Mobiel pinapparaat zonder telefoon én zonder abonnement

myPOS_d200_pinautomaat

Wil je een pinapparaat kopen zonder abonnement maar ook zonder koppeling van je mobiele telefoon? Dan heeft mijnPIN een in Nederland unieke oplossing. Er kunnen verschillende redenen zijn om je telefoon niet willen koppelen aan een pinautomaat.

De voornaamste reden is een stukje uitstraling richting de klant, die een pinapparaat gekoppeld aan een telefoon als onprofessioneel of onveilig kan ervaren. Daarnaast is het voor bedrijven met (veel) personeel of medewerkers onhandig om bedrijfstelefoons of privé telefoons van werknemers te koppelen. Tot slot is de procentuele tariefstructuur van iZettle en Sumup slechts in sommige gevallen voordelig.

Toch wil je als kleine ondernemer liever niet vastzitten aan een duur abonnement, daarvoor heeft mijnPin nu de oplossing. Dit is de enige aanbieder in Nederland die volledig zelfstandig werkende pinautomaten levert tegen een scherpe prijs, zonder abonnement. Daarbij kun je kiezen voor een vaste of procentuele tariefstructuur.

Het instapmodel heet de myPOS Go (mijnPin mini (vroeger myPOS D200C)) en is voorzien van een klein kleurenscherm en een eigen besturingssysteem. De myPOS Go kost 29 euro ex. BTW en werkt via Wifi of 4G (hiervoor is een aparte simkaart vereist). Voor iets meer geld koop je bij mijnPIN een pinautomaat met ingebouwde bonprinter of touchscreen.

Een pintransctie verwerken kost een vast bedrag van 25 cent of een variabele toeslag van 1,8%, naar keuze in te stellen per automaat door de ondernemer. Hiermee is een pinapparaat kopen en gebruiken van mijnPin voor veel kleine ondernemers een zeer voordelige keuze. Ben je benieuwd naar de werking van de mijnPin mini en de dienstverlening van mijnPin? Bekijk dan hier onze geschreven review of bekijk de officiele website van mijnPIN.

Pinapparaat kopen met abonnement

ccv_pinautomaat

Tot slot kun je een pinapparaat kopen met een abonnement. Dit zijn de typische automaten die je terugziet in tankstations en grote supermarkten. Voordelen van deze aanbieders zijn de vaak zeer goede service en professionele apparatuur. Aangevuld natuurlijk met het lage tarief per transactie.

Echter de prijzen die hiervoor worden gevraagd zijn fors. Voor een duidelijke berekening kun je ons vergelijkingsartikel raadplegen of rekenen het zelf uit met onze prijsvergelijker. Maar een CCV pinapparaat kopen gaat vanaf € 800,-. Daarnaast variëren de abonnementskosten tussen de € 15,- en € 40,- per maand.

Daarentegen is het transactietarief maar 7 cent per transactie, dat is 18 cent goedkoper dan bijvoorbeeld de 25 cent die mijnPin rekent. Bedenk echter dat je bij CCV minstens 800 euro extra kwijt bent in het eerste jaar, dat zijn 3200 transacties van 25 cent oftewel bijna 10 transacties per dag een heel jaar lang.

Service contract

Daarmee is een CCV pinapparaat kopen vooral interessant voor de wat grotere bedrijven, deze profiteren ook van de kosten van een servicecontract van CCV. Hiermee komt CCV binnen enkele uren (ook in het weekend) de automaat op locatie vervangen.Concurrent Sepay is iets goedkoper maar rekent nog steeds € 595,- voor het kopen van de pinautomaat. Daarbij komt circa € 17,- aan abonnementskosten per maand. Wij raden dit soort oplossingen dan ook alleen aan voor grootverbruikers. In ons vergelijkingsartikel is heel makkelijk te zien bij welke omzet het omslagpunt wordt bereikt en deze aanbieders interessant worden.

Voor kleine ondernemers die het serviceniveau willen van Sepay of CCV maar hiervoor niet willen betalen raden we bijvoorbeeld een pinapparaat kopen van iZettle aan als backup in combinatie met een pinautomaat van mijnPin of andersom. In het geval een mijnPin automaat dan storing heeft accepteer je eenvoudig betalingen met de iZettle. Voor deze backup oplossing van 19 euro eenmalig hoef je niet eens een paar uur te wachten.

Conclusie

Wil je een pinapparaat kopen zonder abonnement dan heb je tegenwoordig meer dan genoeg keuze uit verschillende pinapparaten en tariefstructuren. Voor de eenmalige kosten die nieuwkomers zoals Izettle, Sumup en mijnPIN rekenen kan het geen kwaad om hun dienstverlening en apparatuur eens uit te proberen.

Meer weten over de transactiekosten van pinapparatuur? Bekijk dan ons vergelijkingsartikel of bereken de kosten in onze prijsvergelijker. Interesse in een pinapparaat kopen zonder abonnement? Bekijk hier onze (video)review waarin we iZettle, Sumup en mijnPIN naast elkaar leggen.