Veel ondernemers kiezen met de Rabo Smartpin voor een pinautomaat kopen Rabobank. In veel gevallen is de Smartpin echter een stuk duurder dan bijvoorbeeld mijnPIN of iZettle. Lees de verschillen in deze blog.

De Rabo Smartpin is een oplossing van de Rabobank waarmee ondernemers pinbetalingen kunnen accepteren. Dit lijkt ideaal voor wie op zoek is naar een pinautomaat kopen Rabobank, echter de Rabob Smartpin is relatief duur en gebruiksonvriendelijk.

Ondernemers kiezen vaak voor een pinautomaat kopen Rabobank vanwege de bekendheid van de Rabobank. Maar ze kunnen tijd en geld besparen door ook eens te kijken naar alternatieven. In deze blog bespreken we alternatieve twee aanbieders van pinautomaten. Deze aanbieders zijn niet alleen in veel gevallen goedkoper maar vooral een stuk gebruiksvriendelijker. Zo bespaar je als ondernemer tijd en frustratie.

Pinautomaat kopen Rabobank; wat krijg je?

Laten we eerst eens kijken wat je krijg bij een pinautomaat kopen Rabobank. De Rabo Smartpin is een mobiel pinapparaat wat je middels bluetooth koppelt aan je telefoon. Met behulp van de Rabo Smartpin app kun je vervolgens een bedrag invoeren op je telefoon wat de klant afrekent via de gekoppelde kaartlezer.

Om gebruik te maken van de Rabo smartpin dien je naast een zakelijke Rabobank rekening een abonnement af te sluiten van 11 euro per maand. Hiermee kun je gebruik maken van 1 kaartlezer, een pinautomaat kopen Rabobank is dus niet nodig, feitelijk lease of huur je de Smartpin.

Naast de abonnementskosten van 11 euro per maand betaal je 15 cent per transactie en kost het bijschrijven van alle geaccepteerde pintransacties naar je Rabo rekening 25 cent. Dit gebeurd een keer per dag. Wil je meer dan 1 kaartlezer gebruiken dan betaal je voor elke extra kaartlezer opnieuw 11 euro per maand, de Rabobank kent geen bundel of combinatievoordeel. Prijzen voor de kaartlezer en transacties blijven altijd even hoog, ongeacht je omzet.

Hiermee lijkt de Rabo Smartpin kopen best een goede keuze. Een mooie kaartlezer gekoppeld aan een moderne app samen met overzichtelijke abonnementskosten. Toch kent de Rabo smartpin zijn beperkingen. Zo zit je altijd vast aan die abonnementskosten, ook als je de automaat niet gebruikt.

Daarnaast kun je met de Smartpin niet eens creditcards accepteren. Zo moet je nee verkopen tegen veel internationale of zakelijke klanten. Tot slot is het aanvraagproces erg omslachtig, zowel het aanvragen van een zakelijke rekening of smartpin is iets wat veel papierwerk vereist en weken tot zelfs maanden in beslag kan nemen. Gelukkig zijn er alternatieven zoals je hieronder kunt lezen.

Pinbetalingen accepteren zonder abonnement

Een zeer goed alternatief voor een pinautomaat kopen Rabobank is myPOS (de leverancier van mijnPIN). In tegenstelling tot de Rabobank hanteert mijnPin geen abonnementskosten. Ook maak je geen gebruik van een kaartlezer maar krijg je een volwaardige pinautomaat die werkt met Wifi of een simkaartje, ideaal wanneer je (bedienend) personeel hebt en niet wilt rommelen met zakelijke en privé telefoons om je klanten van dienst te zijn.

Waar een pinautomaat kopen Rabobank eigenlijk niet kan vanwege het leasemodel krijg je bij mijnPin gewoon het volledig eigendom over een pinautomaat. Het instapmodel voorzien van een 2,4 inch scherm is al verkrijgbaar vanaf 29 euro excl. BTW eenmalig, zonder abonnementskosten. Dit betekend dat als je de pinautomaat langer dan 10 maanden gaat gebruiken de mijnPin automaat al goedkoper is dan het abonnement van de Rabobank.

De transactiekosten zijn iets anders dan bij de Rabobank. Zo kun je kiezen uit een variabel tarief van 1,8%, ideaal voor wie vaak kleine bedragen afrekent. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een vast transactietarief van 13 tot 25 cent afhankelijk van de maandelijkse omzet.

Hierdoor zullen de meeste ondernemers gemiddeld gezien even duur of goedkoper uitzijn bij mijnPin. Wil je precies weten wat elke aanbieder kost, gebruik dan de pinautomaat prijsvergelijker om uit te rekenen wat de Rabo Smartpin en mijnPin automaten op jaarbasis zouden kosten in jouw situatie.

Belangrijker misschien nog wel dan het prijsverschil is echter dat mijnPin komt met veel service en extra’s. Zo heb je geen lange wachttijden of menu’s bij hun klantenservice, is je pinautomaat binnen enkele dagen geactiveerd. En profiteer je van vele extra’s zoals het accepteren van vreemde valuta, alle soorten creditcards, android en apple pay etc. Bekijk voor meer informatie onze review van mijnPin.

Budget oplossing

Voor wie een pinautomaat kopen Rabobank of mijnPin te duur vind maar toch graag pinoplossingen accepteer is er nog een budget oplossing. De Zweedse fintech startup iZettle geeft ondernemers de mogelijkheid voor 15 euro eenmalig om pinbetalingen te accepteren.

Net als de Rabobank werken ze met een kaartlezer die je koppelt aan je mobiele telefoon. Normaal kost deze kaartlezer 79 euro maar hij is bijna doorlopend in de aanbieding voor 15 euro excl. BTW voor nieuwe klanten. Daarbij hanteert iZettle geen abonnementskosten of terugkerende kosten en heb je net als bij mijnPin alleen nog kosten per transactie.

Hierbij hanteert iZettle een variabel tarief van 2,5 – 1% afhankelijk van je maandelijkse omzet. Daarmee is iZettle ideaal voor wie heel goedkoop en laagdrempelig pinbetalingen wil accepteren. Daarbij hebben ze veel aandacht besteed aan gebruikservaring waardoor zowel hun kaartlezer als app bijzonder gebruiksvriendelijk werken en er strak uitzien. Bekijk hier onze review van iZettle of onze videovergelijking tussen iZettle en mijnPIN.

Conclusie

Wil je een pinautomaat kopen Rabobank dan loont het zeker de moeite om even wat verder te kijken. Aanbieder mijnPIN biedt betere service en meer mogelijkheden tegen vergelijkbare kosten. Voor wie een instapoplossing wil kan iZettle een goede keuze zijn, zeker als je niet bij de Rabobank bankiert.