De Europese bank N26 heeft een nieuw bankproduct gelanceerd. Met N26 You wil N26 een unieke en persoonlijke bankervaring bieden. In deze blog kijken we of deze nieuwe bankrekening de moeite waard is.

Gratis of premium bankieren?

n26 logoWe hebben op deze blog al veel geschreven over het N26 Basic account. Met dit account kun je volledig gratis een bankrekening openen inclusief gratis pinpas en prepaid creditcard. Hiermee is N26 Basic ideaal als tweede rekening of vakantierekening. Lees voor meer informatie onze N26 review.

Voor wie echter meer wil dan alleen een basic bankrekening komt N26 nu met N26 You. Deze premium bankrekening komt met extra features maar ook met maandelijkse kosten. In deze blog kijken we naar de voor- en nadelen van een N26 You bankrekening.

De extra’s van N26 You

Met N26 You krijg je net als met N26 Basic een volwaardige bankrekening met bankapp en internetbankieren. Daarnaast krijg je een Maestro kaart (pinpas) en een prepaid Mastercard. Hiermee kun je eenvoudig creditcardbetaling doen zonder krediet of BKR registratie.

Wat N26 You anders maakt dan N26 Basic zijn drie belangrijke dingen. Allereerst zijn geldopnames wereldwijd kosteloos, ook geldopnames in vreemde valuta. Daarnaast krijg je met N26 You een verzekeringspakket. Tot slot slot krijg je de mogelijkheid om spaces aan te maken en te delen. Dit zijn een soort extra of gedeelde rekeningen maar dan praktischer ontworpen.

Goedkoop internationaal geld opnemen

Zeker wie regelmatig op zakenreis of op vakantie is in het buitenland weet dat geld opnemen niet altijd gratis is, zoals in Nederland. Zeker wanneer je geld opneemt in vreemde valuta kun je geconfronteerd worden met hoge kosten. Zo rekenen ABN AMRO en de Rabobank bijvoorbeeld 4,50 euro + 4% als je vreemde valuta opneemt met hun creditcards. Maar ook met de gewone pinpas kun je te maken krijgen met extra kosten.

Nu is het gratis N26 Basic account al behoorlijk voordelig vergeleken met de grote Nederlandse banken. Zo kun je 5x per maand gratis geld opnemen met je creditcard en betaal je maximaal 1.6% koersopslag bij geld opnemen in vreemde valuta. Met N26 You kun je dus wereldwijd onbeperkt geld opnemen en betaal je helemaal geen extra kosten of toeslagen. Daarmee is N26 You zeker de moeite waard als je regelmatig buiten de Eurozone reist, maar er is meer.

Meer dan een bankrekening

Bij N26 You krijg je namelijk ook nog een verzekeringspakket. Ook hier richt N26 zich voornamelijk op reizigers, hoewel het pakket ook binnen Nederland niet compleet nutteloos is. Wat is er allemaal gedekt onder de N26 You verzekering?

  • Onverwachte kosten door vertraging van je vlucht of je bagage van meer dan 4 uur
  • Buitenlandse medische kosten bij een acuut medisch noodgeval, inclusief 24/7 supportlijn ter ondersteuning en advies
  • Een basic diefstalverzekering die je dekt tegen diefstal van je mobiele telefoon of contant geld (opgenomen met de N26 Mastercard)
  • Een jaar extra garantie op producten aangeschaft met je N26 You account

Daarmee is N26 meer dan een bankrekening en kan het bijvoorbeeld je reisverzekering vervangen.

Is het verzekeringspakket de moeite waard?

N26 vraagt 9,90 euro per maand voor N26 You en dat is best wat. Zo kun je bij grote banken voor een paar euro per maand al een bankrekening openen. Toch is N26 You niet perse duur als je bedenkt dat een doorlopende reisverzekering of een telefoonverzekering vaak ook al snel een paar euro per maand kosten.

Daarnaast biedt N26 met de dekking voor bagage en medische noodgevallen hetzelfde als een gewone creditcard, die vaak ook een jaarlijkse kaartbijdrage heeft. Bij elkaar opgeteld is N26 You dus zeker niet duurder dan een bankrekening met losse verzekeringspakketten.

Geen compleet pakket

Het grootste nadeel van N26 You vind ik dat het pakket niet helemaal compleet is. Zo is je telefoon wel gedekt bij diefstal maar bijvoorbeeld niet bij schade. Ook is alleen je telefoon en contant geld gedekt bij diefstal en niet bijvoorbeeld de kosten van een gestolen paspoort of de bagage in je rugzak.

Daarmee is de verzekering van N26 You vooral geschikt voor noodgevallen op reis. Heb je een flinke vluchtvertraging, een medisch noodgeval of diefstal van de meest essentiële zaken dan ben je daarvoor gedekt. Het is echter geen volwaardige vervanging van een doorlopende reisverzekering.

Andere verzekeraars kennen veel uitsluitingen

Toch is ook een doorlopende reisverzekering niet perfect. Zo hanteert Centraal beheer bijvoorbeeld aanvullende bundels voor medische kosten, annulering of pechhulp op reis. Zeker met de basismodule ben je bij Centraal beheer minder goed verzekerd dan bij N26 You.

Een telefoon is bij Centraal beheer bijvoorbeeld alleen verzekerd tegen diefstal als je de aanvullende verzekering kostbaarheden buitenshuis afsluit. Deze kost maar liefst 5,74 euro extra per maand en komt met veel uitsluitingen en een eigen risico van 100 euro. Kortom, N26 You is niet ideaal maar veel van de alternatieve verzekeringen zijn dat ook niet. Uiteindelijk hangt het vooral af van wat je nodig denkt te hebben.

N26 Shared spaces en gepersonaliseerde pasjes

De verzekering van N26 You is dus niet doorslaggevend, de N26 You shared space functie is dat misschien wel. Deze ‘Spaces’ zoals N26 ze noemt geven je de mogelijkheid je geld te organiseren. Daarnaast kun je elke space eenvoudig een plaatje en een spaardoel meegeven. De app houdt automatisch bij hoeveel je nog moet sparen voor het spaardoel is bereikt. Spaces zijn eigenlijk een soort tweede rekening of spaarrekening maar dan zonder eigen rekeningnummer.

Wat echter interessant is, is dat je met N26 You deze spaces ook kunt delen met andere N26 rekeninghouders. Zo hebben tot 10 personen heel eenvoudig toegang tot hetzelfde potje. Daarmee is Shared spaces ideaal voor gezinsleden, partners of kleine ondernemers die samen kosten willen delen. Om een space te delen hoef maar 1 iemand een N26 you lidmaatschap te hebben.

De laatste, minst belangrijke extra van N26 You zijn de gepersonaliseerde pasjes en spaarrekeningen. Zo kun je kiezen uit 5 kleuren voor je N26 Mastercard.

Voor welke doelgroep is N26 You?

N26 You is duidelijk gericht op mensen die vaak reizen zoals zakenmensen en toeristen. Ook internationale studenten of mensen die over de grens werken kunnen voordeel hebben bij het aanbod van N26 You.

De verzekering van N26 You is minder compleet dan de gemiddelde gecombineerde reis-, inboedel en aankoopverzekering. Daar staat tegenover dat N26 You vaak wel wat goedkoper is en de belangrijkste basisonderwerpen dekt. Immers wat je vooral wilt tijdens een noodgeval is medische hulp, wat contant geld en bereikbaar zijn per telefoon.

Als je daarbij ook regelmatig contant geld opneemt in het buitenland is die 9,90 euro per maand helemaal zo gek nog niet. Zeker niet als je je aankopen doet met de N26 creditcard zodat je ook nog een jaar extra garantie krijgt op je aangekochte producten.

Betaal voor wat je gebruikt

Maak je veel gebruik van de extra’s die N26 You biedt dan heb je voor 9,90 euro per maand een goede deal. Met de besparingen op vreemde valuta opnames en aanvullende verzekeringen heb je de kosten van N26 You snel terugverdient. Ook profiteer je van de mogelijkheid om eenvoudig een rekening te delen met een partner of een gezinslid met shared spaces.

Bovendien profiteer je van een moderne, mobiele bankapp, internetbankieren, een prepaid creditcard en garanties van het depositogarantiestelsel. Hiermee is je (spaar)geld bij N26 tot 100.000 euro gedekt in het geval van een faillissement.

Gratis N26 Basic account is een prima alternatief

n26 cardsTwijfel je of je al deze zaken wel gaat gebruiken, of vind je 9,90 euro per maand toch nog best een bedrag? Dan kun beter kiezen voor het gratis N26 Basic account. Dit is een uitstekend manier om zonder kosten bekend te raken met N26 en hun bankproducten. Met N26 Basic heb je dezelfde bank app, dezelfde prepaid creditcard (alleen in een ander kleurtje) en nog steeds zeer voordelige tarieven voor contant geld opnemen in het buitenland.

We kunnen iedereen dan ook aanraden om een N26 Basic account eens te proberen. Het kost immers niets en een account is al in 8 minuten geopend. Upgraden naar N26 You kan bovendien ten allen tijden eenvoudig via de N26 app. Er is dus geen noodzaak om gelijk een N26 You account te openen.

Wil je meer weten over N26 bank en de prijswinnende N26 app? Lees dan ook onze N26 review van het gratis basic account. Meer informatie over N26 en N26 you vind je op de website van N26.