Heb je een groeiend bedrijf in het MKB en heb je snel zakelijk krediet nodig? Wij bekijken ervaren crowdfundingplatform wat binnen 48 uur zekerheid geeft of jij verder kunt met ondernemen. Geen geduld om verder te lezen? Bekijk dan de website van Funding Circle.

Sinds de economische crisis zijn banken terughoudender geworden wat betreft het verstrekken van zakelijke kredieten. Makkelijk of snel zakelijke krediet aanvragen is sindsdien lastiger geworden. Zo komen starters vaak helemaal niet meer in aanmerking voor een lening en van het MKB worden hoge eisen gesteld. Meerdere jaren aan positieve omzetcijfers en onroerend goed bezit is bijna een must.

Gelukkig heeft de marktwerking haar werk gedaan en zijn er alternatieve leenvormen op de markt gekomen. Een van de meest populaire en bekendste hiervan is crowdfunding. In deze blog kijken we of crowdfunding voor jouw bedrijf het antwoord kan zijn als je zoekt naar een snel zakelijk krediet.

Wat is crowdfunding

Crowdfunding, ook wel publieksfinanciering genoemd is zoals de naam doet vermoeden een manier om een financiering te krijgen van een groep mensen. In plaats van dat een bank bijvoorbeeld volledig garant moet staan voor een krediet van 50.000 euro wordt dit opgedeeld in 100 porties van 500 euro.

Het voordeel is tweeledig, allereerst is er een meer gespreid risico waardoor de kans op acceptatie en dus een snel zakelijk krediet groter is. Daarnaast kunnen kleine spaarders en consumenten profiteren van een leuk rendement op een relatief kleine investering.

Crowdfunding bestaat al concept al heel lang, zo zijn veel corporaties hiervan een goed voorbeeld. De bekendste hiervan is de Rabobank die eigenlijk bestaat uit tientallen losse Rabobanken die samen een groter geheel vormen. Hierbij gaat het echter meer om samenwerking en minder om investering.

Crowfunding als zakelijke financiering

In zijn huidige vorm is crowdfunding enkele jaren geleden vooral bekend geworden door het Amerikaanse platform Kickstarter. Hier kunnen startende bedrijven een projectpagina beginnen met een omschrijving en een video.

Vaak gaat het daarbij om technische innovaties, bijvoorbeeld een nieuw soort camera. De investeerders krijgen dan voor hun investering een beloning (pledge). De pledge bestaat vaak uit het product waardoor het eigenlijk een vorm is van voorverkoop of pre-ordering maar dan nog voor het product gemaakt is.

In Europa is deze opzet minder populair, simpelweg omdat er minder producten worden ontwikkeld. Toch is het concept van Kickstarter overgewaaid en wordt het in Nederland meer zakelijk ingezet. Dus in plaats van een ontwikkeld product krijgt de investeerder hier vaak gewoon rente over zijn investering. De andere voordelen zoals een snel zakelijk krediet met een meer verspeid risico blijven staan. Ook heeft een crowfundinglening vaak lagere rentepercentages.

Snel zakelijk krediet

Nu zijn er inmiddels talloze platforms in Nederland en Europa die inspelen op deze mogelijkheden voor een snel zakelijk krediet of soms zelfs een consumptief krediet. Door deze versplintering is het lastiger geworden om een grote groep mensen enthousiast te krijgen voor je project. Daarnaast is het onoverzichtelijk geworden wat het beste platform is in jouw situatie.

Daarfunding circleom kiezen wij voor Funding Circle. Funding Circle is het ideale platform voor snel zakelijk krediet. Zij regelen het contact met de investeerders dus het enige wat je hoeft te doen is een aanvraag zoals bij een normale bank. De enige drempel die Funding Circle kent is dat je minimaal 2 jaar lang een omzet moet hebben gehad van 30.000 euro of meer. Haal je dit (net) niet en ben je een retail ondernemer? Overweeg dan eens de mogelijkheden voor een iZettle advance krediet.

De belangrijkste voordelen van Funding Circle op een rij;

–          Leningen tussen de 5.000 en 250.000 euro

–          Een zeer lage en scherpe rente vanaf 3,79% per jaar

–          Eerlijke toeslagen en percentages gebaseerd op het investeringsrisico

–          Een snel zakelijk krediet, binnen 48 uur duidelijkheid over je aanvraag

–          Geen kosten voor vervroegd aflossen

–          Een betrouwbaar en gedegen platform

–          Ook mogelijkheden om zelf te investeren om zo rendement te halen over je eigen kapitaal of simpelweg ervaring op te doen met het plaform voor je zelf gaat lenen.

Zoals je ziet is Funding Circle een complete, transparante en eerlijke oplossing voor een snel zakelijk krediet. Kijk voor meer informatie op de website van Funding Circle en schrijf je geheel vrijblijvend in.