Veel ondernemers zijn op zoek naar een snel zakelijk krediet zonder gedoe of jaarcijfers. In deze blog 3 opties voor een zakelijk krediet wat je in een paar minuten online kunt aanvragen.

Men vraagt het hemd van je lijf

Sinds de kredietcrisis van 2008 zijn veel banken terughoudend geworden in geld lenen aan ondernemers. Daarbij is het natuurlijk logisch dat banken risico’s willen afdekken. Maar het is ontzettend frustrerend om stapels documenten op te sturen voor een afwijzing.

Het is niet ongewoon dat banken je het hemd van je lijf vragen. Jaarcijfers, bankafschriften, plannen maar ook allerlei privégegevens. Ook toetst men tegenwoordig je gegevens in allerlei omstreden databases zoals BKR, Focum of Experian. Als er dan ook maar ergens 1 vinkje niet op zijn plek staat heb je pech. Zonde van de tijd en moeite dus, daarom in deze blog 3 opties voor een snel zakelijk krediet.

Hoe werkt een snel zakelijk krediet

Natuurlijk kom je niet helemaal onder alle verplichtingen en toetsingen uit bij een snel zakelijk krediet aanvragen. Immers moet een bank of kredietverstrekker natuurlijk wel een beetje een idee hebben wat je kredietwaardigheid is. Gelukkig zijn daarvoor tegenwoordig handige oplossingen zoals de analyse van bankafschriften.

Hierbij gaat een kredietverstrekker dus niet helemaal jouw persoonlijke achtergrond of bedrijf doorlichten. Ze kijken naar wat eigenlijk het allerbelangrijkste is; je cashflow. Met behulp van slimme algoritmes kunnen ze in een paar minuten zien hoeveel geld je gemiddeld beschikbaar hebt op je zakelijke rekening. Aan de hand hiervan berekenen ze hoeveel afloscapaciteit je beschikbaar hebt.

Niet voor starters

Het nadeel hiervan is dat je al wel enige omzet of bankafschriften moet hebben, anders valt er niets te analyseren. Het grote voordeel is echter dat je niet vastzit aan het gedoe van jaarcijfers, adviesgesprekken en andere rompslomp. Je upload simpelweg je zakelijke bankafschriften en je ontvangt vaak dezelfde dag nog uitsluitsel of je een krediet kan krijgen.

Hoeveel bankafschriften je moet hebben hangt af van de kredietverstrekker. ABN AMRO dochter New10 is hier streng in en vraagt bijvoorbeeld afschriften van de laatste 15 maanden. Bij Qeld zijn ze een stuk soepeler en vragen ze maar 3 maanden aan afschriften. Heb je helemaal nog geen omzet of afschriften? Dan is Qredits een goede tip, maar een snel zakelijk krediet kun je hier vanwege de hoge risico’s van starters niet aanvragen, het zal veel tijd en moeite kosten.

Drie keer een snel zakelijk krediet

Hieronder sommen we 4 partijen op waar je in een paar minuten een snel zakelijk krediet kunt aanvragen met de belangrijkste voor- en nadelen.

Qeld

De Zweedse zakelijke kredietverstrekker Qeld is de meest laagdrempelige in deze blog. Qeld kent geen minimum omzet en je hoeft maar 3 maanden aan bankafschriften aan te leveren. Wel toetst Qeld je kredietwaardigheid bij het BKR om te controleren of je privé niet teveel verplichtingen hebt. Het fijne van Qeld is dat een snel zakelijk krediet binnen 1 minuut al is aangevraagd en binnen 1 werkdag wordt uitbetaald.

Daarbij zijn er redelijk flexibele mogelijkheden voor kleine en grote ondernemers. Lenen kan al vanaf 1000 euro tot een maximum van 100.000 euro. De looptijden variëren van minimaal 6 tot maximaal 18 maanden. Daarmee kan Qeld een optie voor kortlopende investeringen zoals een extra bedrijfsvoorraad maar ook wat meer lange termijn investeringen zoals machines of apparatuur.

Het enige nadeel van Qeld is dat ze door het risico van hun flexibele acceptatievoorwaarden een wat hogere kredietvergoeding rekenen. Deze kredietvergoeding verschilt per onderneming en wordt automatisch berekend bij het aanvragen van een offerte. Enthousiast geworden? Bekijk de Qeld website voor een offerteaanvraag of bekijk onze Qeld review voor meer informatie.

Bridgefund

bridgefund logoBridgefund is een Nederlandse zakelijke kredietverstrekker. Waar Qeld zich vooral richt op de kleinere ondernemers is Bridgefund net een stapje hoger. Zo is de kredietlimiet 250.000 euro en is een looptijd tot 24 maanden mogelijk en hanteert Bridgefund net als Qeld een vlot online aanvraagproces op basis van bankafschriften. Wel hanteert Bridgefund een minimum omzet eis van 50.000 euro per jaar en moet je bankafschriften van de laatste 12 maanden aanleveren.

Daarmee is Bridgefund de ideale keuze voor wat grotere bedrijven met een lopende omzet die zonder gedoe een zakelijk krediet willen. Net als Qeld is Bridgefund daarbij niet de allergoedkoopste qua kredietvergoeding maar hun flexibiliteit en soepele acceptatievoorwaarden maken veel goed. Meer over Bridgefund lees je in onze Bridgefund ervaringen of op de Bridgefund website.

New10

New10 is een dochteronderneming van ABN AMRO waar je een snel zakelijk krediet aanvragen online kan in een paar minuten. Ze hanteren daarbij iets strengere acceptatie-eisen dan Qeld maar daar staat wel een iets hogere kredietlimiet en lagere rente tegenover. Hieronder de belangrijkste voorwaarden van New10.

Je moet voor een snel zakelijk krediet bij New10 in ieder geval minimaal 50.000 euro omzet hebben. Daarnaast minimaal 15 maanden aan zakelijke bankafschriften en definitieve jaarcijfers van het voorgaande jaar. Het aanvraagproces is verder wel redelijk eenvoudig en kan snel worden afgerond.

De kredietmogelijkheden zijn daarbij een krediet van minimaal € 5.000 tot maximaal € 250.000. De looptijd is daarbij erg flexibel van minimaal 3 maanden tot maximaal 60 maanden. Ook heeft New10 mogelijkheden voor een speciale coronafinanciering van € 10.000 tot € 50.000. De rente is relatief scherp met 3,6 tot 9,6%, wel is er 1% afsluitprovisie. Meer weten? Bekijk de New10 website of lees onze New10 ervaringen.

Swishfund

Tot slot kijken we naar Swishfund, dit Amsterdamse bedrijf heeft de hoogste kredietlimiet. Zo kun je bij Swishfund maximaal € 500.000 lenen, het minimum bedrag is € 3.000. Net als New10 heb je bij een Snel zakelijk krediet aanvragen via Swishfund minimaal € 50.000 euro omzet nodig. Ook verwachten ze dat je minimaal een jaar ingeschreven staat bij de KvK.

Swishfund kent wat kortere looptijden in vergelijking met New10. Zo kun je kiezen uit een looptijd van 3 tot maximaal 12 maanden. Met name voor grotere kredietbedragen betekend dit een forse terugbetalingsverplichting wat niet ideaal kan zijn. Swishfund lijkt zich dan ook te richten op bedrijven die relatief veel cashflow hebben in vergelijking tot de kredietbehoefte.

Wel valt Swishfund net als New10 en Qeld onder de categorie snel zakelijk krediet aanvragen. Zo heb je in principe alleen je zakelijke bankgegevens nodig en kun je in 10 minuten online een aanvraag doen. Binnen 24 uur krijg je uitsluitsel of je aanvraag is goedgekeurd en uitbetaling gebeurd binnen 3 werkdagen. De kosten die Swishfund rekent staan niet vooraf vast en verschillen per aanvraag. Meer hierover kun je vinden op de website van Swishfund.

Snel zakelijk krediet samengevat

Ben je op zoek naar een snel zakelijk krediet dan zijn er tegenwoordig genoeg opties – mits je reeds een bestaande cashflow hebt. Dit is noodzakelijk voor de kredietverstrekkers om snel te kunnen analyseren of je kredietwaardig bent. De makkelijkste optie voor een snel zakelijk krediet is Qeld maar wil je een hogere kredietlimiet is Swishfund of New10 ook zeker de moeite waard.

Heb je nog geen omzet of een sterk wisselende omzet dan zit je helaas nog steeds vast aan uitgebreide kredietcheck bij een partij als Qredits. Een andere optie is crowdfunding, maar dit valt zeker niet onder een snel zakelijk krediet omdat een crowfundingactie opzetten veel tijd kost.

Een soort tussenoplossing kan factuurfinanciering of factoring zijn. Hierbij kun je de uitbetaling van je facturen laten voorfinancieren. Dit is niet echt een kredietvorm maar kan wel helpen de cashflow te verbeteren. Meer over factoring kun je lezen in deze blog. Een volledig vergelijking van zakelijke kredietverstrekkers kun je in deze blog vinden. Heb je vragen of opmerkingen? Laat dan gerust een reactie achter.