In deze blog de ideale oplossing voor een vakantie creditcard. Met deze gratis debitcard kun je probleemloos betalen in het buitenland.

Nederlanders zijn namelijk eigenwijs als het aankomt op betalen. Zo zijn zowel iDeal voor online betalingen als de pinpas (Maestro kaart) typisch Nederlands. Terwijl je in heel veel andere landen online en in winkels voornamelijk met een creditcard betaald.

Zonder creditcard lastig betalen in het buitenland

Een pinpas wordt zelfs niet altijd geaccepteerd bij betalen in het buitenland. Omdat we ook nog eens steeds minder contant geld gebruiken zijn veel mensen op zoek naar een vakantie creditcard als ze op vakantie gaan. Een creditcard is doorgaans echter duur in gebruik en komt met gedoe zoals een BKR codering of acceptatieprocedure.

Daarom bekijken we in deze blog een prepaid creditcard, ook wel debitcard genoemd. Deze kaart heeft alle voordelen van een creditcard, maar komt zonder de nadelen. Een ideale vakantie creditcard of creditcard alternatief dus.

Pinpas met een creditcard nummer

Wat is een prepaid creditcard precies? Eigenlijk is een prepaid creditcard een pinpas met een creditcardnummer erop. Je kunt dus net als bij een pinpas alleen besteden wat er op je gekoppelde betaalrekening staat.

Maar dit creditcard alternatief heeft wel een creditcard (Mastercard) logo en een creditcardnummer. Dat betekend dat je in het buitenland overal kan betalen waar je ook met een gewone creditcard betaald. Ook kun je de prepaid creditcard gebruiken om te betalen bij buitenlandse webshops zoals Amazon.

Geen BKR registratie of aanvraagprocedure

Een groot voordeel van deze prepaid vakantie creditcard is dus dat je geen krediet of limiet hebt. Je krijgt dan ook geen BKR toetsing. Ook is er geen acceptatieprocedure of controle van je inkomen. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan zonder problemen een prepaid creditcard aanvragen.

Dit prepaid creditcard alternatief is bovendien gratis en eenvoudig online aan te vragen. Zo kun je bij N26 bank een gratis prepaid Mastercard aanvragen, compleet met gratis IBAN rekeningnummer. Het is eigenlijk een complete gratis bankrekening waar je zonder kosten bij- en afschrijvingen kunt doen vanaf elke andere rekening.

Bespaar geld met een prepaid vakantie creditcard

Ook als je geen bezwaar hebt tegen een BKR registratie is een prepaid vakantie creditcard de moeite waard. Dit creditcard alternatief is namelijk een stuk voordeliger. Zo is de Mastercard van N26 volledig gratis, je hebt dus geen jaarlijkse kaartbijdrage. Omdat je ook geen geld leent of een limiet hebt wordt er ook geen rente in rekening gebracht.

Daarnaast is de Mastercard van N26 nog goedkoper in gebruik ook. Waar je bij een Rabocard 4,50 euro betaald voor een contant geldopname is dit bij N26 vijf keer per maand gratis. Dat is dus gelijk 4,50 bespaard voor een gratis drankje op een mooi terrasje.

ABN AMRO tientallen euro’s duurder per geldopname

Met vreemde valuta opnemen is dit verschil nog groter. Zo betaal je bij een ABN AMRO creditcard 4% met een minimum van 4,50 + 2% koersopslag. Bij N26 is dit alleen 1.7% koersopslag. Wanneer je dus 500 Britse ponden opneemt kost je dat met de ABN AMRO card maar liefst 34,80 euro aan kosten. Ter vergelijking bij N26 is dit slechts 9,86 euro aan kosten, bijna 25 euro minder op 1 transactie!

Vanwege de scherpe tarieven van de N26 prepaid vakantie creditcard is het zelfs niet nodig om vooraf geld te bestellen. Zo rekent ABN AMRO voor hun vreemde valuta service 3,25 euro provisiekosten en 14,90 euro bezorgkosten. Dan mag je overigens maximaal 500 euro bestellen. Voor minder dan de helft van de kosten neem je hetzelfde bedrag op met de N26 Mastercard ter plaatse.

Ook als tweede creditcard erg geschikt

De N26 Mastercard is niet alleen een prima creditcard alternatief maar ook een geschikte aanvulling op een bestaande creditcard. Zeker als je al een Visa of een American Express kaart hebt. Je hebt dan namelijk in het geval van een storing altijd een alternatief van een andere creditcardmaatschappij.

Daarnaast kun je slim combineren. Een van de weinige nadelen van een prepaid vakantie creditcard is dat niet elke autoverhuurder deze accepteert. Je kunt dan een ‘echte’ creditcard gebruiken om de autoreservering te doen en de goedkopere N26 Mastercard voor bijvoorbeeld de geldopnames.

Auto huren met prepaid vakantie creditcard

Het enige echte nadeel van een prepaid creditcard is dat sommige autoverhuurders moeilijk doen over de acceptatie. Zij vinden het namelijk een risico dat ze niet precies weten hoeveel saldo je op je kaart hebt in het geval van schade, immers kunnen ze niet weten hoeveel geld er op je bankrekening staat.

De gedachtegang is een beetje krom, want een creditcard met een limiet van 1000 euro heeft met wat lopende uitgaven ook maar een paar honderd euro bestedingsruimte. Deze wordt echter overal door autoverhuurders geaccepteerd.

Wil je met een prepaid vakantie creditcard een auto huren? Informeer dan altijd vooraf bij de huurmaatschappij of dit mogelijk is. Geef daarnaast aan dat je geen bezwaar hebt tegen een reservering. Hiermee reserveert de maatschappij een (hogere) borg als tijdelijke afschrijving op je creditcard. Na het inleveren van de auto wordt dit bedrag weer vrijgegeven. In sommige gevallen accepteren verhuurders ook een contante borg.

N26 Mastercard als creditcard alternatief samengevat

Het mag duidelijk zijn, een prepaid vakantie creditcard is het ideale alternatief voor een gewone creditcard. Niet alleen kun je eenvoudig betalen in het buitenland, ook is de aanvraag van de kaart zonder gedoe of registraties. De N26 Mastercard kun je al online aanvragen binnen 8 minuten. Bekijk ook onze geschreven review over de N26 Bank.

Bovendien bespaar je behoorlijk wat geld ten opzichte van een standaard creditcard. Zeker als je van plan bent in buitenlandse valuta betalingen te doen of geld op te nemen. Dit maakt een N26 Mastercard de ideale vakantie creditcard, met een kleine kanttekening; ben je echt afhankelijk van het huren van een auto, informeer dan altijd even naar de mogelijkheden.