Viabuy is een relatief dure prepaid creditcard met een 3 jarig contract. Heb je twijfels over Viabuy? lees dan hier meer over Viabuy opzeggen en enkele betere alternatieven.

Wat is Viabuy?

viabuy logoViabuy is een prepaid creditcard die je kunt opwaarderen via iDeal. Door de hoge activatiekosten van 70 euro en een driejarig contract hebben veel mensen echter spijt van hun Viabuy creditcard. Vandaar dat we in deze blog een snelle uitleg geven over Viabuy opzeggen.

Ben je toch nieuwsgierig naar Viabuy of wil je meer weten over de mogelijkheden van de Viabuy creditcard? Lees dan ook onze Viabuy ervaringen in deze aparte blog.

Snel Viabuy opzeggen

viabuy opzeggenViabuy opzeggen doe je simpelweg door Viabuy mede te delen dat je niet langer gebruik wil maken van hun product. Echter er zijn wel een paar dingen die handig zijn om rekening mee te houden. Zoals de wettelijke bedenktijd, maar ook of je opzegt per e-mail of bijvoorbeeld via aangetekende brief.

Viabuy geeft je 21 dagen de tijd om de overeenkomst op te zeggen, gerekend vanaf het moment dat je de ontvangstbevestiging van je bestelling krijgt. Dit is meer dan de wettelijke termijn van 14 dagen, dus dat is op zich netjes. Als je de Viabuy creditcard minder dan 21 dagen geleden hebt aangevraagd, doe het Viabuy opzeggen dan zo snel mogelijk, dan heb je geen kosten.

Is het langer dan 21 dagen geleden? Dan moet je helaas wettelijk gezien wel de eenmalige uitgavetoeslag van 69,90 euro betalen + de eerste jaarlijkse toeslag van 19,90 euro. Zorg alsnog voor Viabuy opzeggen om te voorkomen dat Viabuy volgend jaar opnieuw kosten in rekening brengt.

Viabuy opzeggen per e-mail

De makkelijkste manier van Viabuy opzeggen is per e-mail. Stuur je mail NIET met het contactformulier van de Viabuy site, dan heb je geen bewijs dat de mail is verzonden. Stuur de mail rechtstreeks vanuit je eigen mailbox naar service.nl@viabuy.com. Zo heb je altijd de verzonden mail als bewijs.

Belangrijk om te weten is dat e-mail een makkelijke manier is van verzenden maar juridisch niet 100% waterdicht. Wil je zeker weten dat je Viabuy opzegging is verwerkt, gebruik dan een aangetekende brief. Zeker als je niet binnen een paar dagen een reactie of ontvangstbevestiging ontvang van Viabuy op je mail.

Hieronder vind je ook een voorbeeldbrief / mail die je kunt kopiëren.

Viabuy opzeggen per post

Wil je echter zeker dat je Viabuy opzegging wordt verwerkt? Kies dan voor de instructies hieronder per post. Een aangetekende brief is een goede start maar wordt nog steeds niet altijd gezien als juridisch 100% waterdicht. Het beste is om je brief twee keer te sturen, 1x per gewone post in de brievenbus en 1x per aangetekend post.

Een rechter zal dan aannemen dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Viabuy jouw opzegging niet heeft ontvangen. Daarmee sta je altijd in je gelijk, ook als je van Viabuy geen ontvangstbevestiging of reactie ontvangt op jouw opzegging. Als bewijs maak je een foto van de gefrankeerde envelop voor je hem in de brievenbus gooit en natuurlijk bewaar je het verzendbewijsje van de aangetekende zending. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar daarmee heb je wel 100% zekerheid dat Viabuy opzeggen lukt en dat er ook echt vanaf bent.

Voorbeeldbrief Viabuy opzeggen

Of je nu een mail of een brief stuurt, onderstaande voorbeeldbrief/mail bevat alle gegevens die je nodig hebt. Pas de rood gemarkeerde gegevens aan of verwijder ze indien nodig.

************

[DATUM], [PLAATS]

 

Card Service (OF service.nl@viabuy.com )

Welfenstrasse 22

8154 Munich

Germany

Betreft: Viabuy Opzeggen

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij deel ik u mede dat ik onze overeenkomst betreffende de levering van de volgende dienst herroep [INDIEN BINNEN 21 DAGEN] / opzeg [INDIEN MEER DAN 21 DAGEN]: Viabuy prepaid creditcard. Voor de volledigheid vindt u hieronder mijn klantgegevens.

Graag verneem ik per ommegaande bevestiging van de opzegging op onder vermeld adres per e-mail of post:

[VOORNAAM, ACHTERNAAM]

[E-MAIL ADRES]

[POSTADRES]

[WOONPLAATS]

Nederland

Met vriendelijke groet,

[VOORNAAM, ACHTERNAAM]

[HANDTEKENING]

************

Viabuy alternatieven

Nu Viabuy opzeggen hopelijk is afgehandeld noemen we nog een paar Viabuy alternatieven. Immers ben je wellicht nog steeds op zoek naar een prepaid creditcard, maar dan tegen wat minder hoge kosten. Onderstaande prepaid creditcards kennen geen hoge activatiekosten zoals Viabuy en ook geen langdurige overeenkomsten.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Viabuy opzeggen? Laat gerust een reactie of opmerkingen achter onder deze blog.

N26 Mastercard

n26 cardsBij N26 kun je een gratis prepaid Mastercard met gratis bankrekening aanvragen, zonder eenmalige of jaarlijkse kosten. N26 is een echte bank met een officiële bankvergunning van de Duitse bankautoriteit BaFin, zonder verborgen kosten of voorwaarden. Bekijk voor meer informatie de N26 website of lees onze uitgebreide N26 review.

Money2Go card

De Money2Go mastercard is niet gratis zoals de N26 Mastercard maar ook niet zo duur als ViaBuy. Voor 9,95 euro kun je al een kaart kopen. Let er wel op dat Money2Go net als Viabuy kosten rekent voor opwaarderen, zo betaal je bij iDeal bijvoorbeeld 2%. Ook betaal je kosten als je de kaart een tijdje niet gebruikt. De Money2Go card is dus goedkoper dan Viabuy maar een stuk minder voordelig dan de N26 Mastercard.

Bunq debitcard

Ook bij Bunq bank kun je een debitcard krijgen. In tegenstelling tot N26 en Money2Go hanteert Bunq een ander prijs model. Je betaald 7,99 euro per maand maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Bunq is een bankrekening volgepakt met slimme features, voor meer informatie kun je ook onze Bunq review lezen.

Reacties

Bedankt voor het lezen van deze blog, hopelijk is het Viabuy opzeggen in ieder geval gelukt. Heb je nog vragen of opmerkingen over deze blog? Laat dan gerust een reactie achter.