De 3v card en 3v voucher waren een handige oplossing voor wie geen gewone creditcard wilde of kon krijgen. Het waren prepaid creditcards die geen krediet hadden, vergelijkbaar met een gewone betaalkaart of pinpas maar dan met een creditcard nummer. Met de 3v card kon je een prepaid creditcard kopen bij Primera voor 10 euro, anoniem en zonder BKR codering.

Helaas bestaan de 3v card en 3v voucher niet meer en zijn ze vervangen door de Pay2d card. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van de voormalige 3v card en de nieuw Pay2d card en zijn er geen betere alternatieven? Alvast een snelle tip: bekijk de geheel gratis Mastercard N26

Voordelen van de 3v card en 3v voucher

n26 cardsVoordelen van de 3v card en de 3v voucher waren dat ze prepaid waren. Je had dus geen krediet, geen BKR registratie en ook geen bepaald inkomen nodig. Ook kon je niet meer uitgeven dan wat je zelf op de kaart stortte. De nieuwe Pay2d card werkt volgens ditzelfde principe. Een prepaid creditcard kopen bij Prima voor 10 euro en deze vervolgens via iDeal opwaarderen.

Dit zijn echter kenmerken die gelden voor alle prepaid creditcards. Waar 3v card en zijn opvolger pay2d card er – in uitspringen is een stukje anonimiteit. Zo kun je de prepaid creditcard kopen bij Prima Primera maar je kunt hem ook daar opwaarderen. Daardoor kun je dus volledig anoniem met deze creditcard (eigenlijk een debitcard) betalingen doen.

Wil je dus anonimiteit dan is de opvolger van de 3v card, de pay2d card absoluut de beste keuze. Let wel op dat je geen contant geld kunt pinnen, 2 euro betaald voor elke opwaardering en de kaart met maximaal 150 euro kunt opwaarderen. Daarmee is deze kaart alleen interessant als je absoluut gesteld bent op je privacy of identiteit.

Andere alternatieven voor de 3v card

Wanneer je geen bezwaar hebt tegen het prijsgeven van je identiteit biedt de opvolger van de 3v card, pay2d een plus en pro kaart aan. Deze kaarten zijn gepersonaliseerd en hebben extra functies zoals een IBAN nummer zodat je de kaart per bankoverschrijving kunt opwaarderen. Ook kun je contant geld pinnen bij een automaat. Dit zijn dus volwaardige creditcards in debitcard vorm.

Toch zijn ook deze kaarten erg beperkt in gebruik. Zo rekent de opvolger van de 3v card en de 3v voucher 2 euro voor een opwaardering via iDeal, opwaarderen via een bankoverschrijving kost 1 euro terwijl SEPA overboekingen normaliter gratis zijn. Daarnaast hanteert Pay2D limieten van 2.500 euro en 5.000 euro voor de plus en pro kaart als maximaal saldo en bijvoorbeeld een maximum opwaardering van 300 euro per dag.

Daarmee rekent de opvolger van de 3v card en 3v voucher onnodig veel beperkingen en kosten voor het aanschaffen en gebruiken van een prepaid creditcard. Gelukkig zijn er in 2017 en 2018 veel alternatieven gekomen in de vorm van internetbanken. Dit zijn buitenlandse banken die Nederlandse klanten een rekeningnummer bieden en vaak gebruiken gebruik maken van een prepaid creditcard in plaats van een pinpas/ maestro card die vooral in Nederland gebruikelijk is.

Het beste alternatief voor de 3v card is gratis

Je leest het goed, ben je op zoek naar een 3v card of 3v voucher en vind je het alternatief pay2d card te duur? Dan is er een volledig gratis oplossing zonder addertjes onder het gras. N26 Bank is een Duitse bank met een Duitse banklicentie en is gedekt gedekt door het de Europese depositogarantiestelsel. N26 biedt klanten in heel Europa een geheel gratis IBAN bankrekeningnummer aan in combinatie met een mobiel bankieren app en website.

Naast deze bankrekening krijg je bij N26 een prepaid Mastercard. Deze kost normaal 2,90 euro per maand maar voor nieuwe klanten is deze Mastercard gedurende de eerste 4 jaar volledig gratis. Daarmee beschik je bij N26 over een volledig gratis Duits IBAN bankrekeningnummer in combinatie met een volwaardige prepaid Mastercard. Dat is het perfecte alternatief voor de 3v card, 3v voucher en de Pay2dcard.

N26 rekent namelijk geen kosten voor overboekingen tussen N26 en je eigen Nederlandse rekeningen. Daarmee zijn er geen kosten voor het opwaarderen van de Mastercard. Daarnaast rekent N26 lage percentages voor opnames en betalingen in vreemde valuta. Tot slot krijg je bij de dit 3v card alternatief zelfs de eerste 5 contant geld opnames per maand in euro gratis.

Conclusie

Op zoek naar een 3v card of 3v voucher alternatief en wil je volledige anonimiteit kies dan voor de pay2d card. Ben je echter op zoek naar een prepaid creditcard met meer mogelijkheden dan is N26 verreweg de beste, meest betrouwbare en goedkope keuze. Wil je meer weten over N26? Bekijk dan hun website of onze uitgebreide gebruiksreview van hun diensten en app.