Sinds deze maand is N26 Black beschikbaar voor Nederlandse klanten, een grote concurrent voor de Bunq creditcard. N26 is een Duitse internetbank die sinds vorig jaar een gratis Duitse bankrekening + gratis prepaid Mastercard + internetbankieren app bieden aan Nederlandse klanten. Wil je meer weten over N26? Lees dan onze review of bekijk de n26 website.

Update 2019: N26 heeft het N26 Black product vervangen door N26 You. Lees ons artikel over N26 You hier of lees onze vernieuwende N26 review. Meer informatie vind je natuurlijk ook op de website van n26

Wat is N26 Black?

n26 blackN26 Black is de premium debitcard van N26 die tot voor kort alleen beschikbaar was in thuisland Duitsland en Ierland. Sinds vorig jaar biedt N26 in Nederland al een prepaid Mastercard aan, die is zelfs gratis. Het grote voordeel van debitcards is dat ze goedkoop zijn in gebruik, zonder hoge koersopslagen, credit checks of acceptatiegrenzen en leeftijden.

Echter het nadeel van debitcards zoals de Bunq creditcard is dat ze geen extra zekerheid bieden bij betalingen zoals een aankoop of reisverzekering. Wil je puur online betalen zonder extra’s dan kies je voor de basiskaart, wil je echter meer dan dat dan is er nu N26 Black.

Dit is wat je krijgt met het N26 Black pakket;

– Een N26 bankrekening (voor meer informatie hierover lees onze review)

– Een N26 Black Mastercard

– Een reisverzekering

– Een diefstalverzekering voor je mobiele telefoon en contant geld op reis

– Verlengde garantie van maximaal 1 jaar op aankopen via je N26 Black Mastercard

– Zonder kosten geld opnemen in vreemde valuta

Nu wat moet al dit moois kosten? Een N26 Black Mastercard kost 5,90 per maand met een minimum overeenkomst duur van 12 maanden. (meer informatie op de website van N26)

Is N26 Black voordelig?

Scherpe en prijsbewuste consumenten zullen misschien opmerken dat dit best wel prijzig is voor een debitcard. Dat klopt, maar je betaald in mijn ogen niet alleen voor de debitcard maar ook voor de aankoopverzekering en de bijbehorende bankrekening. Bovendien rekent Bunq voor de Bunq creditcard 7,99 euro per maand zonder verzekering. De basis Mastercard van N26 is nu nog gratis maar zal in de toekomst 2,90 euro per maand gaan kosten. Dat betekend dat je feitelijk voor 3 euro extra per maand profiteert van veel voordeel.

Nu is een goede vergelijking lastig te maken want de N26 Black verzekering is (zoals de meeste creditcard verzekeringen) erg specifiek. Zo is een telefoon wel verzekerd bij diefstal maar niet door verlies. De verzekering voor aankopen en medische kosten op reis zijn daarentegen juist erg breed en voordelig.

Vergeleken met een world Visa card van international card services komt de N26 kaart goed uit de bus. De reisongevallenverzekering is iets beter, de hulpverleningsverzekering is vergelijkbaar. De vluchtvertragingsverzekering heeft een stuk hogere vergoeding (400 ipv 150 euro per persoon) en de aankoopverzekering is met 12 maanden een stuk langer dan 180 dagen. Misschien nog het belangrijkste; er is geen eigen risico. De kaartbijdrage van 36,50 euro per maand is vergelijkbaar met de meerprijs van N26 Black en iets lager dan de kosten voor een bunq creditcard.

Bunq creditcard alternatief

bunq creditcardDaamee zet N26 met N26 Black naar mijn inziens een interessant product op de markt. Ze zijn niet speciaal goedkoop maar bieden een marktconform aanbod voor die 5,90 euro per maand. Het grootste voordeel is dat ze een unieke positie hebben. Zo accepteren ze iedereen ongeacht hun krediethistorie en rekenen ze ook een stuk lagere kosten voor bijvoorbeeld vreemde valuta opnemen.

Ter vergelijking, als je bijvoorbeeld 500 ponden opneemt dan ben je normaal al snel 15-20 pond kwijt aan transactiekosten (!) bij een reguliere American Express / Visa of Mastercard. Bij N26 Black is dat dus volledig gratis, niet 1x maar bij elke contant geld opname. Ga je daarnaast vaak op reis of doe je veel aankopen online dan hoef je niet lang te twijfelen over een N26 Black card.

Heb je toch niet zoveel aan die verzekeringen dan kun je altijd terug naar de gratis variant. Daarmee is N26 het ideale BUNQ creditcard alternatief. Heb je nog twijfels over het aanbod van N26? Lees dan ook eens onze gebruikersreview over de N26 app of probeer het N26 basisaccount gratis uit op www.N26.com.