Bunq me is het Tikkie alternatief van internetbank Bunq. In deze blog kijken we wat Bunq me is en wat je er mee kan.

Bijna iedereen kent Tikkie wel tegenwoordig. Een betaalapp van de ABN AMRO waarmee je eenvoudig via iDeal betaalverzoeken kan doen naar vrienden en familie. Echter veel mensen weten niet dat internetbank Bunq een Tikkie alternatief heeft dat Bunq me heet.

Bij Bunq zelf noemen ze Bunq me een ‘tikkie beter’ dan Tikkie. Laten we in deze blog eens kijken of Bunq me echt beter is dan Tikkie en wat je ermee kan.

Betaalverzoeken zijn in opkomst

Het grote voordeel van diensten als Tikkie en Bunq me is dat je makkelijk en laagdrempelig betaalverzoeken kan sturen. Zeker nu mensen steeds minder contant geld op zak hebben kun je de rekening minder makkelijk ter plekke delen met contant geld.

Met een simpel iDeal betaalverzoek via de app of mail maak je een terugbetaling makkelijk. Het is toch net wat minder gedoe dan een rekeningnummer overtypen en er is minder kans op een foutieve betaling. Bovendien is Tikkie gratis te gebruiken waardoor zeer veel mensen inmiddels een ‘tikkie’ versturen.

Tikkie is niet perfect

Hoewel Tikkie een handige, gratis app is om betaalverzoeken te versturen zijn er wel verbeterpunten. Punten waarop Bunq me wellicht beter scoort. Zo staat bij Tikkie het geld niet gelijk op je rekening. Daarnaast moet je per keer apart een tikkie aanmaken en verloopt een tikkie ook na een tijdje.

Niet handig als iemand na een paar weken een vergeten rekening wil betalen. Een laatste nadeel van Tikkie is misbruik. Omdat steeds meer mensen betalen met Tikkie zijn er ook meer mensen die neplinkjes sturen met nepomschrijvingen.  Kortom, Tikkie is een goede app maar zeker niet perfect.

Bunq me is het Tikkie 2.0

Bunq me neemt het betaalverzoek concept van Tikkie en heeft het verbeterd. Bij Bunq me hoef je geen aparte app te installeren maar claim je gratis eenvoudigweg je eigen Bunq me link. Bijvoorbeeld Bunq.me/jouwnaam. Dit is je eigen persoonlijke pagina waarom mensen betalingen kunnen doen.

Het grote voordeel van Bunq me is dat de link altijd actief is en dat mensen zelf een bedrag kunnen invoeren. Je hoeft dus niet langer aparte linkjes aan te maken maar mensen alleen te verwijzen naar Bunq.me/jouwnaam.

Om misbruik tegen te gaan geeft Bunq me je bovendien de mogelijkheid je Bunq me pagina te voorzien van een persoonlijke boodschap en een persoonlijke kleur. Zo weten bezoekers van jouw pagina zeker dat ze het bedrag aan de juiste persoon betalen. Voor deze functie moet je wel Bunq klant zijn, anders kun je alleen je naam aanpassen.

IBAN discriminatie en persoonsgegevens

Naast meer gebruiksgemak vraag Bunq me niet om je telefoonnummer tijdens het aanvraagproces, je naam en rekeningnummer zijn voldoende om een Bunq me link aan te maken. Een extra voordeel daarbij is dat Bunq me ook buitenlandse rekeningnummers accepteert.

Heb je bijvoorbeeld een rekening bij een Buitenlandse bank zoals N26 of Revolut dan kun je met Tikkie geen betaalverzoeken accepteren. Dit is wettelijk gezien verboden maar daar lijkt eigenaar ABN AMRO niet mee te zitten. Wil je meer weten over IBAN discriminatie lees dan ook deze blog.

Conclusie Bunq me vs. Tikkie

bunq meBunq me is wat ons betreft de duidelijke winnaar ten opzichte van Tikkie. Een betaallink aanvragen is gratis en werkt met elke bank. Daarnaast is het gebruiksvriendelijk dat de link altijd actief is en dat mensen zelf het bedrag kunnen invoeren op de pagina.

Samengevat is Bunq me privacyvriendelijker, toegankelijker en een stuk gebruiksvriendelijker en wellicht ook nog een tikkie veiliger. Wil je meer weten over Bunq me? Claim dan hier je gratis link. Wil je meer weten over de internetbank Bunq? Lees dan ook eens deze geschreven Bunq review.