In dit korte artikel meer informatie over wat een Swift en Bic code zijn en natuurlijk de Bunq Swift code die je zoekt

Wat is een Swift Code?

Swift staat voor Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication. Dit is een instelling die internationaal betalingsverkeer regelt. Daardoor heeft bijna elke bank, zowel in Nederland als in het buitenland een eigen Swift code. De Bunq swift code is niet uniek, bijna 8000 instellingen in 200 landen hebben een eigen unieke swift code gekregen.

Dank zij de Bunq Swift code weet een buitenlandse of andere bank zeker dat het gaat om de Bunq bank en dat is nodig om bij internationaal betalingsverkeer te zorgen dat de overboeking goed verloopt. Sinds enige jaren wordt de term Swift door banken zelf niet meer actief gebruikt, deze is vervangen door de BIC code. De Bunq Swift code en BIC code zijn dus eigenlijk hetzelfde. BIC staat overigens voor Bank Identifier Code (BIC).

De Bunq swift code

De Bunq swift / bic code is BUNQNL2A. Ben je tevreden over Bunq kun je nu waarschijnlijk verder met je overboeking. Ben je net als wij niet meer zo tevreden over Bunq sinds hun forse prijsverhogingen vorig jaar lees dan hieronder de Bunq alternatieven.

Bunq alternatieven

Wij waren een groot van van Bunq en hun vernieuwen, tot de forse onaangekondigde prijsverhogingen vorig jaar. Gelukkig zijn er prima alternatieven voor bunq en de Bunq swift code.

Alternatief 1; KNAB

KNAB is net als Bunq een Nederlandse internetbank en prijsvechter. Verschil met KNAB is dat ze 50% goedkoper zijn dan de huidige prijzen van Bunq (5 in plaats van 10 euro per maand) en bij KNAB krijg je een volwaardige internetbankieren site en ben je niet enkel aangewezen op een app. Probeer KNAB hier tijdelijk 3 maanden gratis uit.

Alternatief 2; N26

De Duitse N26 bank is 1 van de eerste ‘Europese banken’ en biedt hun dienstverlening aan klanten in heel Europa. Hun basisrekening is geheel gratis en je krijgt daar nu tijdelijk zelfs geheel gratis een debitcard (Maestro pinpas) en een prepaid creditcard (Mastercard) gratis bij voor de eerste 5 jaar. Daarmee is N26 bijna 120 euro per jaar goedkoper dan Bunq voor hetzelfde aanbod. Dankzij snelle internationale overboekingen is de N26 swift code bovendien bijna even snel als de Bunq swift code. Probeer N26 hier geheel gratis uit, benieuwd naar het verhaal achter N26 en hun app? Bekijk hier onze uitgebreide geschreven review.