Veel mensen zijn op zoek naar een BUNQ alternatief sinds de forse prijsverhoging van BUNQ. Gelukkig zijn er alternatieven zoals KNAB, Openbank en N26. Het perfecte BUNQ alternatief is N26. Je krijgt een volledig gratis bankrekening + pinpas (Maestro), daarnaast bieden ze ook een debit Mastercard aan voor 2,90 per maand. Voor nieuwe klanten is deze nu tijdelijk de eerste 5 jaar ook gratis. Optioneel is er voor 9,90 euro per maand een N26 You card met een aankoop- reis- en ongevallenverzekering – uniek voor een debitcard. Voor meer informatie over deze actie klik hier. (opent in een nieuw venster). Of lees verder over N26 en andere BUNQ alternatieven.

BUNQ is een jonge internetbank opgericht in 2012. Ze presenteren zichzelf als IT’ers die ook bankieren en de volledige bankomgeving zit in een smartphone app. Ze zijn populair geworden onder consumenten en ZZP’ers door het aanbieden van een gratis bankrekening waarbij je alleen betaald voor het gebruik.

Sinds kort hanteren ze echter een nieuw prijsmodel waardoor bestaande en nieuwe klanten 8 tot 17 euro per maand betalen. Hierdoor zijn ze ook vrij duur geworden vergeleken met andere banken, tijd dus voor een BUNQ alternatief.

N26 bank als BUNQ alternatief?

n26 pasDe Duitse N26 bank is een prima BUNQ alternatief. Net als BUNQ presenteert N26 zich als een internetbank, zoals ze zelf zeggen een bank account voor je telefoon. Je krijgt een volledig gratis IBAN rekeningnummer en een volwaardige app om je bankzaken te regelen. Optioneel is er zelfs de mogelijkheid om te internetbankieren via de website, iets wat bij BUNQ niet kan.

Daarnaast hebben Nederlandse klanten bij N26 recht op een gratis maestro card (pinpas), nieuwe klanten krijgen daarnaast zelfs een gratis prepaid mastercard (tijdelijke actie). Het gebruik van de rekening is geheel gratis, maar het pinnen van contant geld kost net als bij BUNQ geld. Bij zowel de maestro als mastercard rekent N26 2 euro per geldopname, maar bij de mastercard zijn de eerste 5 geldopnames per maand gratis.

Daarmee is N26 zowel in functionaliteit als tarieven een stuk goedkoper dan BUNQ. Het klinkt misschien vreemd om te gaan bankieren bij een Duitse bank, maar zowel BUNQ als N26 bieden momenteel hun diensten aan in meerdere landen en Europees bankieren is in opkomst. Omdat N26 een bankvergunning heeft van de Duitse bankautoriteit Bafin en onder het Europese depositogarantiestelsel valt hoef je je geen zorgen te maken over je spaargeld.

N26 is het ideale BUNQ alternatief met 1 nadeel; doordat het een Duitse bank is met een Duits bankrekeningnummer beschik je niet over iDeal. Als dit echte een harde eis is kun je kijken naar ons tweede alternatief, voor alle anderen kan ik N26 van harte aanbevelen, het kost immers niets. Wil je meer weten over N26 als BUNQ alternatief? Bekijk dan onze volledige review van N26 en hun app hier.

KNAB als extra alternatief

knab pasN26 is een soort Europese versie van BUNQ en bied alles wat je als BUNQ klant zou willen, met 1 nadeel; ze ondersteunen geen iDeal. iDeal is een typisch Nederlandse betaalmethode maar kan voor mensen die opzoek zijn naar een BUNQ alternatief zeker een vereiste zijn. Vooral voor mensen die BUNQ als hoofdrekening gebruiken, die kunnen eigenlijk niet zonder iDeal.

Voor die doelgroep is KNAB het meest geschikte alternatief. Het gebruik van een bankrekening is helaas niet gratis, zowel particulieren als ZZP’ers betalen 5 euro per maand. Desondanks zijn ze toch nog een stuk goedkoper dan de meeste andere banken en heb je verder geen extra kosten voor het gebruik van je rekening. Ook niet voor het opnemen van contant geld. Ook zakelijke gebruikers komen er met dit BUNQ alternatief niet slecht vanaf. De eerste 1000 transacties per jaar zijn gratis, daarna betaal je slechts 10 eurocent per transactie.

KNAB komt met een volwaardige internetbankieren omgeving zodat je ook op laptop of desktop je bankzaken kunt regelen. Daarnaast hebben ze een up-to-date app die onder andere mobiel betalten ondersteund. Als onderdeel van verzekeringsmaatschappij Aegon kun je er zeker van zijn dat je (spaar)geld op een goede plek staat. Dit maakt KNAB dank ook een prima BUNQ alternatief voor wie niet zonder iDeal kan. Lees voor meer informatie onze Knab review.

Openbank bunq alternatief

openbank pasTot slot kijken we naar Openbank als goed bunq alternatief. Net als N26 is een Openbank rekening openen volledig gratis. Daarmee is Openbank een stuk voordeliger dan bunq. Openbank is vooral fijn voor wie zonder kosten willen bankieren, sparen en beleggen op 1 plek. Bij Openbank krijg je namelijk niet alleen een bankrekening maar ook een spaarrekening met 0,20% rente en de mogelijkheid om binnen de bank app te beleggen. Daarmee is Openbank veelzijdiger dan bunq tegen veel lagere kosten.

Openbank heeft wel enkele minpunten. Zo is allereerst hun app niet zo goed als die van bunq en N26. Wil je dus soepel mobiel bankieren dan is de gratis rekening van N26 wellicht een beter idee. Daarnaast is de Openbank klantenservice en het aanvraagproces ook wat minder soepel dan bij N26. Wil je dus een eenvoudige bankrekening met een fijne gebruikservaring; kies voor N26. Wil je uitgebreide functionaliteit en vind je het niet erg om wat gedoe te hebben kies dan voor Openbank. Lees meer in onze Openbank ervaringen.

Samengevat

Ik hoop dat dit artikel je wat verder heeft geholpen in het vinden van een BUNQ alternatief. Mocht je vragen of suggesties hebben laat dan gerust een reactie achter. Mocht je over willen stappen profiteer dan van de gratis mastercard bij N26 en € 50,- overstaptegoed bij KNAB.