Met een pin reader kun je eenvoudig en goedkoop via je telefoon pinbetalingen accepteren. Vergelijk hier de mogelijkheden voor een pin reader kopen

izettle-reader-mobiel-pinapparaatEen pin reader, ook wel kaartlezer genoemd is een eenvoudige manier om pinbetalingen te accepteren. Het is een doosje wat je koppelt aan je mobiele telefoon via bluetooth. De pin reader leest de pinpas uit en versleuteld de pincode. De gekoppelde smartphone zorgt via een app voor de dataverbinding en de gegevens zoals het invoeren van een bedrag en het e-mailen van een bonnetje.

Vooral voor ondernemers die weinig gebruik maken van een pinautomaat is een pin reader is slimme keuze. Doordat deze bestaat uit simpele techniek kun je al een pin reader kopen voor 15 euro ex. BTW. Daarnaast zit je bij een pin reader kopen vaak niet vast aan dure abonnementskosten.

Toch is het prijsverschil tussen een pin reader en een gewone pinautomaat steeds kleiner aan het worden. Daarom kijken we in deze blog naar de voor- en nadelen van een pin reader en wat de beste pinoplossing is voor ondernemers die slechts af-en-toe goedkoop een pinbetalingen willen accepteren.

Wel of geen pin reader kopen

Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een pin reader kopen? Belangrijk is in ieder geval om te weten dat een pin reader of kaartlezer niet minder veilig is dan een volwaardige pinautomaat wat betreft de bescherming van de transactiegegevens. Toch zitten er een aantal plus- en minpunten aan een pinreader.

Voordelen van de pin reader

+ Een pin reader is simpel in techniek, hierdoor is de kans dat er iets stuk gaat minder groot

+ Een pin reader is vaak goedkoper in aanschaf, soms kun je al een pin reader kopen vanaf 19 euro ex. BTW

+ Een pin reader biedt soms extra mogelijkheden door het gebruik van een app op een mobiele telefoon. Doordat een mobiele telefoon veel rekenkracht en een groot scherm heeft kan er toegevoegde waarde zijn bij het gebruik ervan

Nadelen van de pin reader

–          Een pin reader kan gevoeliger zijn voor problemen met data communicatie of hacks als de telefoon niet goed up-to-date is of een slechte verbinding heeft.

–          Sommige klanten ervaren een pin reader of kaartlezer als minder professioneel of vertrouwen het niet als een volwaardige pinautomaat.

–          Het gebruik van een smartphone is in sommige situaties onwenselijk. Denk bijvoorbeeld aan een horecaondernemer met bedienend personeel. Voor ieder personeelslid een smartphone kopen is onwenselijk, echter privé smartphones gebruiken voor zakelijke transacties is ook onwenselijk.

Samengevat is een pinreader kopen een prima werkende pinoplossing voor de kleine ondernemer. Je betaalt weinig geld voor een apparaat wat doet wat je ervan verwacht, betalingen accepteren. Toch raden we ondernemers aan ook eens na te denken over het alternatief. In plaats van een pin reader kopen kun je kiezen voor een volwaardige pinautomaat.

Deze pinautomaten zijn nauwelijks duurder (vanaf 29 euro ex. BTW) maar beter geschikt voor gebruik door personeel. Bovendien geef je klanten een professionelere uitstraling mee.

Pinautomaat als pin reader

Een volwaardige pinautomaat heeft als belangrijkste voordeel dat je niet afhankelijk bent van een mobiele telefoon. Je hoeft dus geen aparte telefoon te hebben en ook een dataverbinding is niet vereist. Een pinautomaat werkt gewoon met een eigen GSM kaartje of rechtstreeks op het bedrijfsnetwerk van je onderneming.

Grootste nadeel van een pinautomaat was dat deze vaak duur waren. Bij bestaande aanbieders zoals CCV en Sepay is dit nog steeds het geval. Hier kost een pinautmaat minstens 600 euro, een stuk meer dan een pin reader kopen. Echter nieuwkomer mijnPIN levert dus pinautomaten vanaf 29 euro.

Deze pinautomaten zijn helemaal volwaardig en komen zonder abonnement. Daarbij heb je zelfs keuze uit een vast of een variabel transactietarief. Daarmee is mijnPIN verreweg de meest interessante keuze voor wie op een betrouwbare manier pinbetalingen wil accepteren.

Benieuwd welke pinautomaat, pin reader of pinoplossing voor jou het meest voordelig is? Bekijk onze pinautomaat prijsvergelijker en je ziet in 1 klik welke aanbieders het meest voordelig zijn in jouw situatie.