De Pinautomaat certificering van een aantal pinautomaten van onder andere CCV verloopt binnenkort. Wij bekijken enkele betaalbare alternatieven voor uw oude automaat.

Het betalingsverkeer in Nederland is gekoppeld aan strenge regelgeving en voorwaarden. Dit betekend dat pinautomaten voor het accepteren van betalingen aan een aantal regels en voorwaarden moeten voldoen. Dit wordt ook wel pinautomaat certificering genoemd.

Voorbeelden hiervan zijn het internationale PCI (Payment Card Industry) DDS (Data Security Standard) protocol of het EMV (Europay Mastercard Visa) protocol. Dit Europese protocol zorgt onder andere voor betere beveiliging tegen skimmen.

Pinautomaat kosten vergelijken

Nieuwsgierig naar de kosten van uw huidige pinautomaat? Vergelijk 8 aanbieders van pinautomaten met onze pinautomaat prijsvergelijker.

Pinautomaat certificering verlopen

Soms kan deze pinautomaat certificering verlopen omdat een pinautomaat simpelweg niet meer kan voldoen aan de huidige regelgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de acceptatie van contactloos betalen. Hiervoor moet de hardware- en software van een pinautomaat worden aangepast.

Het is natuurlijk heel vervelend dat de certificering van uw pinautomaat verloopt, zeker als deze nog goed werkt. Deze zal dan namelijk op 30 april 2019  worden geblokkeerd en u kunt er dan niet langer betalingen mee accepteren.

Echter hoe vervelend ook is de oorzaak begrijpelijk. Bij zoiets belangrijks als betalingsverkeer is het noodzakelijk de veroudering van apparatuur te beperken. Wat echter niet logisch is, is dat veel aanbieders dit proberen op te lossen met een klopje op eigen schouder. Middels een bescheiden inruilkorting proberen ze ondernemers over te halen een peperdure automaat aan te schaffen terwijl er inmiddels veel goedkopere alternatieven zijn.

Welke automaten moeten vervangen worden?

Bent u in het bezit van een van de volgende automaten dan moet deze voor 30 april 2019 vervangen worden als u betalingen wilt blijven accepteren.

CCV VX 670

CCV VX 570

CCV VX 570 in combinatie met SC5000

CCV VX 570 in combinatie met VX 810

Ingenico I5100

Ingenico I6400

Wordline Xentissimo

Een klopje op eigen schouder

Als compensatie voor het ongemak biedt bijvoorbeeld CCV op een speciale pagina vervangingskorting aan als uw pinautomaat certificering is verlopen. Zoals u echter ziet bent u ondanks deze korting alsnog minstens 450 tot 700 euro kwijt. Dat moet toch goedkoper kunnen?

Ja dat kan zeker, maar dat vertellen ze u er liever niet bij. Wanneer u verder kijkt dan aanbieders als CCV en Ingenico komt u al snel uit op mijnPIN en iZettle. Dit zijn relatief jonge bedrijven die pinbetalingen anders benaderen.

Bij mijnPIN en iZettle geen dure abonnementen, activatie- of servicekosten. U koopt eenvoudigweg een pinautomaat en betaald vervolgens een bedrag per transactie. De transactiekosten zijn weliswaar iets hoger dan bij CCV maar u bespaart flink op aanschaf en maandelijkse kosten.

Zo kunt u al een kaartlezer kopen bij iZettle die u kunt koppelen aan uw telefoon vanaf 15 euro. Een volwaardige pinautomaat inclusief gratis dataverbinding heeft u bij mijnPIN al vanaf 29 euro, een variant met bonprinter kost 249 euro. Die laatste variant is prima vergelijkbaar met de automaten uit het lijstje hierboven.

Profiteer van de verlopen pinautomaat certificering

Veel ondernemers zullen zich ergeren als ze erachter komen dat hun pinautomaat stopt met werken. Immers dit betekend een nieuw uitgave en een tijdsinvestering in een noodzakelijk kwaad. Wij zijn die verlopen pinautomaat certificering echter als een kans.

U krijgt namelijk de mogelijkheid om uw dienstverlening te verbeteren. Immers met de meeste nieuwe pinautomaten krijgt u toegang tot nieuwe ontwikkelingen zoals contactloos betalen en retourpinnen. Hiermee kunt u klanten een betere winkelervaring bieden.

Daarnaast krijgt u de kans om te besparen op uw pinkosten. U moet weliswaar een nieuwe pinautomaat kopen maar als u structureel kunt besparen op de maandelijkse kosten dan is dat snel terug verdiend.

Krijgt u ook te maken met de verlopen pinautomaat certicering? Bekijk dan hier onze pinautomaat rekentool. Hiermee rekent u eenvoudig, op basis van uw omzet uit welke van de maar liefst 8 aanbieders van pinapparatuur het meest voordelig is.

Zo maakt u van een nood een deugd en zet u een potentiële kostenpost om in een klantgerichte besparing!