Veel ondernemers kijken bij een pinautomaat kopen puur naar de kosten van aanschaf. Echter veel belangrijker zijn de kosten pintransactie. Vergelijk hier de kosten pintransactie tussen de verschillende aanbieders. In deze blog bekijken we de belangrijkste verschillen tussen aanbieders van pinautomaten.

Inleiding

Handig om te weten is dat je pinautomaten hebt met of zonder abonnement. Daarnaast lopen de aanschafkosten in pinautomaten sterk uiteen. Zo betaal je bij iZettle voor een kaartlezer 15 euro, bij mijnPIN voor een volwaardige pinautomaat 29 euro terwijl dit bij bijvoorbeeld Sepay oploopt tot 600 euro.

Over het algemeen kan gesteld worden, hoe duurder de pinautomaat en de abonnementskosten, hoe lager het transactietarief. Dit betekend echter niet dat de kosten pintransactie dan automatisch in verhouding staan. Welke aanbieder het goedkoopst is hangt sterk af van jouw gebruik van de pinautomaat. Kijk daarbij vooral naar het aantal transacties en de hoogte ervan.

Kosten pintransactie

De kosten pintransactie verschillen onderling erg sterk, zo betaal je bij bijvoorbeeld marktleider CCV 7 cent, bij de Rabobank 15 cent en bij iZettle 1,5 tot 2,75%. Concurrent mijnPIN geeft ondernemers zelfs een keuze, je kunt kiezen uit 13 cent of 1,8% per transactie.

Nu zul je misschien denken dat de kosten pintransactie bij mijnPin of iZettle veel ongunstiger zijn dan bij grote bekende partijen zoals CCV en de Rabobank. Daarbij lijkt het vanzelfsprekend om voor deze partijen te kiezen.

Echter dit is dus het lastige van de kosten pinstractie, ze geven geen totaalbeeld van de kosten. Natuurlijk betaal je bij iZettle als je 1000 euro laat pinnen 10 tot 27,50 euro per transactie. Dat is ontzettend veel geld. Echter bij iZettle betaal je slechts 79 euro voor de kaartlezer en zijn er verder geen andere kosten, geen abonnementskosten, geen servicekosten – niets.

Bij CCV betaal je naast dat lage tarief van 7 cent wel bijna 1000 euro voor een pinautomaat en enkele tientjes per maand voor een servicecontract. Ook moet je tientallen papieren ondertekenen en duurt het bijna 2 maanden voordat je je eerste pinbetaling kan accepteren. Voor dat ongemak en die hoge investeringskosten kun je best vaak een tientje betalen aan iZettle.

Slim compromis

Een slim compromis wat wij veel ondernemers aanraden is daarom  mijnPIN. Je hebt hierbij de keuze tussen een vast en variabel transactietarief en er zijn geen abonnementskosten. mijnPin heeft volwaardige pinautomaten te koop vanaf 29 euro eenmalig.

Hiermee zijn de investeringskosten laag (minder dan 100 euro) en zijn er geen maandelijkse of jaarlijkse lasten. Daar staat tegenover dat de tarieven gemiddeld zijn. 25 cent per transactie is een stukje duurder dan CCV of de Rabobank maar vaak nog steeds een stuk goedkoper dan de variabele toeslag van iZettle.

Voor de beeldvorming, voor het prijsverschil tussen een mijnPIN en een CCV of Sepay automaat kun je 2000 tot 3000 keer een transactie van 25 cent betalen. Dat is effectief bijna 10 transacties per dag, een jaar lang. De meeste kleine ondernemers zullen dit niet halen, mocht je onderneming toch onverwachts groeien kun je altijd nog overstappen, de investering was immers maar 99 euro. Daarmee is myPOS een ideaal compromis voor de kosten pintransactie.

Wil je meer weten over de kosten van pinautomaten en pinbetalingen? Bekijk dan onze pinautomaat prijsvergelijker of onze (video)review tussen mijnPin, iZettle en Sumup.