Wil je een pinautomaat vergelijken? Met onze prijsvergelijker kun je in een enkele klik de aanschaf- en transactiekosten tussen 8 aanbieders van pinautomaten vergelijken. Bespaar honderden euro’s per jaar op het accepteren van pinbetalingen.

Pinnen is duur of niet?

Tegenwoordig zijn er al meer consumenten die pinnen dan contant betalen. Het logische gevolg is dan ook dat pinnen steeds meer geaccepteerd wordt door ondernemers. De laatste jaren zie je zelfs in de meer behoudende sectoren zoals de horeca steeds meer pinautomaten terug.

Toch zijn niet alle ondernemers kapot van pinbetalingen. Veel ondernemers zien op tegen het acceptatieproces en de investeringskosten. Bij bedrijven die al pinbetalingen accepteren zien ze soms toch liever contant geld vanwege de transactiekosten op elke pinbetaling.

Gelukkig zijn veel van deze zorgen achterhaald omdat er veel nieuwe en vernieuwende aanbieders van pinautomaten en betaaloplossingen zijn bijgekomen de afgelopen jaren. Zo heb je tegenwoordig pinautomaten zonder abonnementskosten tegen een eenmalige investering van een paar tientjes. Ook voor de beruchte transactiekosten heb je tegenwoordig veel keuze uit verschillende tarieven.

Daarmee is pinbetalingen accepteren tegenwoordig niet ingewikkeld meer en vereist het ook geen hoge investeringskosten. Wel is een pinautomaat vergelijken erg belangrijk dankzij de vele verschillende transactietarieven, zo voorkom je dat een goedkope pinautomaat duur uitpakt. Gelukkig is ook een pinautomaat vergelijken erg gemakkelijk geworden met onze prijsvergelijker.

Hoe werkt onze vergelijker

Een pinautomaat vergelijken met onze prijsvergelijker is erg simpel. Je vult simpelweg de gemiddelde transactiewaarde in, het verwachte aantal transacties per jaar en hoe snel je de pinautomaat wilt af schrijven. Daarna kun je een pinautomaat vergelijken in een kant en klaar overzicht.

Het rekenscript van onze prijsvergelijker heeft namelijk alle prijzen van 8 verschillende aanbieders van pinoplossingen ingebouwd. Zo weet het script van elke aanbieder de aanschafkosten van een pinautomaat en de kosten per transactie (soms een percentage, soms een vast bedrag). Omdat je zowel het aantal pintransacties invoert als de verwachte transactiewaarde kan het script altijd uitrekenen wat de uiteindelijke kosten zijn.

Nu een pinautomaat vergelijken? Kijk hier voor onze prijsvergelijker, onderaan de vergelijker vind je een toelichting van de verschillende aanbieders en de kosten waarop de vergelijker is gebaseerd. Wil je meer weten over hoe je een goede vergelijking moet maken? Lees dan de rest van dit artikel.

Pinautomaat vergelijken

Bij een pinautomaat vergelijken kijken veel ondernemers vooral naar de aanschafkosten van de pinautomaat of de andere eenmalige kosten zoals borg. Echter bedenk dat de transactiekosten van veel groter belang zijn. Dat is weliswaar maar een paar cent per keer maar als de zaken goed lopen en je hebt duizend pinbetaling per jaar, een paar jaar lang, kan dat toch een flink bedrag worden.

Toch is het bij een pinautomaat vergelijken ook belangrijk om te kijken naar de aanschafkosten en bijna even belangrijk wat voor soort pinautomaat je koopt. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende soorten pinautomaten. Het belangrijkste onderscheid is tussen kaartlezers en pinautomaten.

Een kaartlezer is feitelijk precies wat het woord zegt, een doosje dat de magneetstrip of chip van een pinpas of creditcard kan uitlezen maar verder niets. Deze kaartlezers worden gekoppeld aan een smartphone met een app om zo als volwaardige pinautomaat te werken. Het invoeren van een bedrag, het mailen van een bonnetje en de dataverbinding gebeuren dus allemaal via de smartphone. Alleen de kaart uitlezen en de pincode invoeren gebeuren op de kaartlezer.

Losse kaartlezer

Het grote voordeel van kaartlezers is dat de veel goedkoper zijn in aanschaf omdat ze minder hardware bevatten. Ook biedt een app op een smartphone natuurlijk veel meer mogelijkheden dan een ‘ouderwetse’ pinautomaat. Belangrijkste nadeel is zeker voor bedrijven met meerdere pinautomaten of personeel dat het niet wenselijk is om deze te koppelen aan meerdere privé telefoons. Daarnaast zijn sommige consumenten wat wantrouwig richting een kaartlezer om mee te betalen.

Is dit belangrijk voor jou dan loont het om onderscheid te maken tussen kaartlezers en gewone pinautomaten. Verder kun je voor de aanschafkosten het beste onze prijsvergelijker volgen. Wel nuttig om te vermelden voor ondernemers die niet houden van papierwerk; mijnPIN. Dit is een aanbieder van volwaardige pinautomaten die slechts een simpele videoverificatie doet waardoor je binnen een paar dagen een werkende pinautomaat in huis hebt. Bij alle andere aanbieders duurt dit aanzienlijk langer (enkele weken) met veel papierwerk.

Transactiekosten vergelijken

pinautomaat kopen uitrekenenDe tweede belangrijke factor bij aanschaf van een pin oplossing zijn de transactiekosten. Immers dit zijn kosten die bij elke aanbieder terugkeren bij elke transactie dag in dat uit. Ook hier weer maken we onderscheid in 2 belangrijke categorieën.

Enerzijds hebben we aanbieders die een vast bedrag rekenen per transactie variërend van 5,5 cent tot 25 cent per transactie. Anderzijds vind je bij een pinautomaat vergelijken aanbieders die een percentage hanteren in plaats van een vast transactiebedrag van 1 tot 2,75%.

Doorgaans is het bij een vaste transactietoeslag zo dat hoe duurder de pinautomaat en de maandelijkse abonnementskosten zijn, hoe lager het transactietarief is. Hierbij is het dus vooral een kwestie van uitrekenen hoeveel transacties je hebt en of dit opweegt tegen de hoge investeringskosten en maandelijkse kosten.

De aanbieders van een variabel tarief redeneren meer, je betaald wat je gebruikt. Deze aanbieders hebben geen terugkerende kosten en hanteren lage prijzen voor de aanschaf van een pinautomaat of kaartlezer.

Of een variabel tarief voordelig is hangt erg af van de situatie. Verkoop je alleen maar blikjes cola van een euro dan is zelfs een variabel tarief van 2,75% erg voordelig. Immers 2,75 cent per transactie is zelfs de helft goedkoper dan het goedkoopst mogelijke vaste tarief van 5,5 cent.

Over het algemeen geldt echter dat een variabel tarief naarmate je meer transacties hebt.  Zeker wanneer je wat hogere transactiebedragen afrekent onvoordeliger is dan een vast tarief. Het is echter wel een uitkomst voor bedrijven die zelden pinbetalingen accepteren en dit toch willen doen en bedrijven die zeer lage bedragen afrekenen.

Samengevat

Een pinautomaat vergelijken is super simpel met onze prijsvergelijker. Daarnaast is pinbetalingen accepteren inmiddels helemaal geen overdreven duur of ingewikkeld product meer om aan te schaffen als ondernemer.

Welke aanbieder je het beste kan kiezen qua kosten is gemakkelijk uit te rekenen met onze pinautomaat prijsvergelijker, wil je meer weten over de werking en het dienstenpakket van elke aanbieder, bekijk dan ook eens onze andere artikelen en reviews over pinautomaten en pinapparatuur.