Lees in deze blog over de nieuwe update van internetbank Bunq met onder andere Bunq web. Hiermee is eindelijk internetbankieren via Bunq desktop nu ook op de laptop beschikbaar.

Tot nu toe alleen bankieren via een app

bunq iconBunq is de meest vernieuwende bank van Nederland en is zo vernieuwend dat je tot nu toe alleen kon bankieren via een app op telefoon. Normaal internetbankieren via een laptop of desktop was niet mogelijk. Zoals we ook schreven in onze Bunq review was dit een van onze belangrijkste kritiekpunten op Bunq.

Gelukkig blijft Bunq volop in ontwikkeling en via de update van Juli 2019 is Bunq web aangekondigd. Hiermee kunnen Bunq klanten eindelijk gebruik maken van Bunq desktop zonder problemen of oplossingen van derden. In deze blog bekijken we hoe Bunq desktop werkt en welke andere nieuwe functies Bunq in hun juli 2019 update heeft aangekondigd.

Minder afhankelijk van je smartphone

Het grootste nadeel van alleen een app voor bankieren is dat je enorm afhankelijk bent van je telefoon. Stel je laat je telefoon vallen of deze wordt gestolen op vakantie dan kun je dus helemaal niet bij je geld. Je kunt immers niet zomaar inloggen via internetbankieren op een computer of zelfs een andere telefoon.

Met de introductie van Bunq web is Bunq desktop beschikbaar in elke webbrowser, of dat nu een laptop, computer of een andere smartphone is. Wij vinden dat – zeker als je op vakantie bent – een prettige en rustgevende  gedachte en iets wat Bunq veel eerder had moeten doen.

Meer gemak bij je banktaken

Daarnaast profiteer je met de introductie van Bunq Web en Bunq desktop van meer gemak bij niet dagelijkse banktaken. Denk bijvoorbeeld aan het downloaden of mailen van een afschrift, het kopiëren van een groot aantal rekeningnummers of een wat langer bericht typen aan de klantenservice.

Dit zijn allemaal zaken die weliswaar geregeld kunnen worden op een klein smartphone scherm, maar toch net wat prettiger werken op een groter computerscherm. Ook zullen gebruikers die minder affiniteit hebben met internetbankieren meer overzicht en duidelijkheid ervaring van de Bunq web en Bunq desktop oplossing.

Hoe werkt Bunq desktop?

Bunq web werkt eenvoudig en veilig op twee verschillende manieren. De eerste manier is Bunq desktop openen in je webbrowser en de QR code scannen met je Bunq app. Zoals ook weergeven in onderstaande afbeelding.

bunq desktop

De tweede manier is om een login code op te vragen die zal worden verstuurd naar je e-mail. Op deze manier kun je veilig inloggen zonder dat je de Bunq app bij de hand hebt.

Alles over de Juli 2019 update

Bunq web en Bunq desktop waren slechts een onderdeel van de Juli 2019 update van Bunq. Naast toegang tot internetbankieren kondigde ze een aantal andere features aan die we hieronder kort bespreken. Wil je meer weten over Bunq en de Bunq app in het algemeen? Lees dan ook onze geschreven Bunq review.

Slice Groups

Nieuw bij Bunq zijn Slice Groups, hiermee kun je met een groep vrienden bijvoorbeeld je vakantie uitgaven bijhouden. Je nodigt simpelweg een aantal vrienden uit in een slice group, vervolgens kunnen alle leden kosten en uitgaven toevoegen aan deze group.

Vervolgens zie je in 1 oogopslag wie wat heeft betaald tijdens een vakantie, etentje of een dagje weg. Op basis van alle inkomsten en uitgaven kun je vervolgens automatisch de kosten verdelen of geld terugstorten naar leden die te weinig of te veel hebben betaald. De overzichtsfunctie werkt alleen met Bunq, maar je kunt ook eenvoudig betaalverzoeken sturen naar klanten bij andere banken vanuit Slice Groups.

Bijlagen toevoegen en doorzoeken

Een andere mooie functie die Bunq heeft toegevoegd is bijlagen doorzoeken. Je kon al langer eenvoudig een bonnetje, foto of notitie toevoegen aan een betaling. Nu kun je echter al deze notities ook eenvoudig doorzoeken.

Ideaal dus om een factuur van bijvoorbeeld Coolblue of Bol.com toe te voegen bij je aankoop. Mocht het product ooit kapot gaan heb je de factuur nu binnen 2 seconden teruggevonden – gewoon eenvoudig binnen de Bunq app.

Meer gemak voor ondernemers

Daarnaast heeft Bunq naast Bunq desktop, bijlagen en Slice Groups nog enkele mooie functies toegevoegd voor de zakelijke gebruiker. De belangrijkste daarvan is wat Bunq noemt, Auto VAT. Hiermee kun je automatisch BTW reserveren op bijvoorbeeld binnenkomende facturen naar een aparte rekening.

Daardoor hoef je niet langer bang te zijn dat je onverwacht veel kosten moet reserveren voor de komende BTW aangifte. Om die aangifte nog makkelijker te maken voegt Bunq ook iets toe wat Auto Export Statement heeft. Hiermee is het mogelijk om automatisch rekeningoverzichten door te sturen naar je boekhouder. Daarmee zet Bunq belangrijke stappen naar het bijna compleet automatiseren van de boekhouding voor kleine ondernemers.

Wil je meer weten over Bunq zakelijk? Lees dan ook onze Bunq zakelijk review.

Bunq travel card

Een laatste update van Bunq die het vermelden waard is, is de Bunq travel card. Dit is een speciale Mastercard die werkt als creditcard maar eigenlijk geen creditcard is. Net als een pinpas worden de tegoeden gelijk van je rekening afgeschreven, je hebt dus geen krediet en ook geen BKR codering.

Deze kaarten waren al langer bij verschillende banken te verkrijgen als debitcard of prepaid creditcard. Het nadeel is echter dat hotelketens en verhuurbedrijven deze vaak niet accepteerde omdat ze een ‘echte’ creditcard en een debitcard niet vertrouwde.

De Bunq Travel card is echter een prepaid creditcard, maar dan met het woordje credit erop. Hierdoor kunnen bedrijven niet zien dat het eigenlijk geen creditcard is en kun je dus overal betalen met je Bunq Travel Card waar je ook met een gewone creditcard kunt betalen. Maar dan zonder BKR codering, rentes of andere hoge kosten.

Samengevat

Met de Juli 2019 update heeft Bunq weer een hoop interessante functies en mogelijkheden toegevoegd. Met name de toevoeging van Bunq Desktop is een groot pluspunt. Hierdoor ben je minder afhankelijk van je telefoon en is Bunq als bank betrouwbaarder en veelzijdiger.

Daarnaast zijn er diverse andere functies en mogelijkheden toegevoegd voor specifieke doelgroepen en zet Bunq stappen om zakelijke rekeningen en bijbehorende administratie verder te automatiseren.

Bunq is met 8 euro per maand zeker geen goedkope bank, maar heeft inmiddels een indrukwekkende lijst aan unieke functies en handige mogelijkheden om betalen en bankieren eenvoudiger en slimmer te maken. Wij zijn dan ook – ondanks de prijs – steeds groter fan van Bunq als bankrekening. Wil je meer weten over Bunq? Lees dan ook onze geschreven Bunq review (of zakelijke ervaringen) op bekijk de gloednieuwe Bunq desktop omgeving op de Bunq website.

Vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter