Het Nederlandse mijnPin biedt betaalbare pinoplossingen aan zonder abonnement. In deze mijnPin review bekijken we de draadloze pinautomaat, app en het verdienmodel van mijnPin om te zien of dit aanbod zo voordelig is als het lijkt.

Let op! Het bedrijf mijnPIN gebruikte het platform van myPOS maar is inmiddels volledig overgenomen door myPOS. In dit artikel wordt dus met mijnPIN myPOS bedoeld.

Samenvatting

app-logo-myposVoor de lezers met weinig tijd hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste zaken uit deze mijnPin review.

mijnPin is een relatief jonge speler op de Nederlandse markt en biedt volwaardige pinautomaten aan zonder abonnement. De pinautomaten zijn van redelijke kwaliteit en verkrijgbaar vanaf 69 euro eenmalig (ex. BTW), een stuk goedkoper dan veel concurrenten zonder al teveel in te leveren op kwaliteit – bovendien accepteer je met mijnPin bijna elke soort betaalmethode.

Daarbij hanteert mijnPin een vernieuwende prijsstelling waarbij bijna alle kosten zijn inbegrepen in de transactietoeslag. Hierbij is uniek in Nederland is dat een ondernemer de keuze heeft uit een vaste of variabele toeslag per transactie. Combineer dit met de lage investeringskosten voor een draadloze pinautomaat en mijnPin is voordeliger dan veel concurrenten voor het MKB.

De software en beheeromgeving zijn wat onduidelijk om doorheen te navigeren maar komen wel met een berg functies. Denk aan zaken zoals uitgebreide rapportagetools, debitcards, giftcards en bijzonder veel mogelijkheden in het buitenland of voordelig in vreemde valuta zaken te doen.

Combineer dit uitgebreid dienstenpakket en de opvallende prijsstelling met een vriendelijke klantenservice die 24/7 bereikbaar is en je hebt een interessant zakelijk totaalproduct waar elke ondernemer eens goed naar zou moeten kijken. Lees voor meer informatie verder of bekijk de website van mijnPIN.

Over mijnPin

In deze mijnPin review bekijken we het Nederlandse mijnPin dat aanbieder is van betaalbare kassa- en pinoplossingen voor ondernemers. mijnPin is erkend importeur en distributeur van myPOS betaalterminals in Nederland en België. Naast een draadloze pinautomaat in verschillende uitvoeringen komt mijnPin met een breed aanbod aan ondersteunende diensten zoals een betaalaccount, administratietools en een zeer interessant prijsmodel.

Zoals je zult lezen zijn de mogelijkheden van mijnPin zeer uitgebreid, we beperken ons in deze mijnPin review dan ook tot de basis. We bekijken een draadloze pinautomaat, de myPOS app en website waarin je zaken kunt beheren. Tot slot kijken we kort naar het verdienmodel en vergelijken we het aanbod met de concurrentie.

De hardware

We beginnen in deze mijnPin review met de hardware van hun leverancier myPOS. Bijzonder is dat ze net als grote spelers zoals CCV en Sepay (bekend van pinautomaten in de supermarkten en tankstations) verschillende pinautomaten leveren. Daarbij kun je een draadloze pinautomaat kopen met of zonder bonprinter en er is zelfs een variant met een touchscreen beschikbaar.

Wat echter extra opvalt is dat alle automaten van mijnPin zonder abonnement worden verkocht, in tegenstelling tot veel concurrenten, daarnaast zijn ze erg scherp geprijsd. Zo betaal je voor het instapmodel wat wij bekijken in deze mijnPin review 69 euro eenmalig ex. BTW, een exemplaar met ingebouwde bonprinter is er vanaf 249 euro ex. BTW terwijl concurrent CCV rustig 700-800 euro vraagt voor een draadloze pinautomaat.

Een draadloze pinautomaat kopen bij mijnPin is dus een stuk voordeliger dan bij bekende partijen. Echter is zo’n goedkope draadloze pinautomaat wel van goede kwaliteit en is hij wel veilig? Laten we eens kijken hoeveel waar je krijgt voor je geld.

Unboxing

We beginnen met de verpakking van de myPOS mini. De goedkoopste draadloze pinautomaat van myPOS zonder bonprinter. Wat gelijk opvalt is dat aandacht is besteed aan de verpakking van de pinautomaten. Zo zit de pinautomaat in een luxe bedrukte doos met een stijlvolle presentatie. Je krijgt bijna het gevoel dat je een gadget uitpakt in plaats van een ‘saai’ gebruiksvoorwerp zoals een pinautomaat. Ook ziet er een prepaid creditcard in de doos, maar daarover later meer.

Als je de myPOS mini uit de doos haalt valt op hoe klein deze draadloze pinautomaat is. Hij is vergelijkbaar qua formaat met een gemiddelde smartphone en alleen een stukje dikker. Voorop zit een klein TFT scherm en daaronder een reeks druktoetsen. Onder deze druktoetsen zit ook de chip waarbij je NFC of contactloze betalingen kunt accepteren. De afmetingen van de mini zijn 12,1 x 7,2 x 2,25 cm en hij weegt 165 gram.

Aan de onderzijde een kaartlezer voor chips en een aansluiting voor een laaddock. De bovenzijde heeft een magneetstriplezer en rechts achter een klepje een mini USB poort en RS232 aansluiting. Aan de achterzijde vinden we onder een plastic klepje een accu en een SIM kaart aansluiting.

Het exemplaar voor deze mijnPin review voelt redelijk degelijk aan, misschien iets minder ‘hufter proof’ dan de automaten in de supermarkt maar stevig genoeg voor langdurig gebruik.  De vormgeving van deze draadloze pinautomaat is verder simpel gehouden.

Volwaardige draadloze pinautomaat

De mijnPin mini kenmerkt zich dus door een mooie verpakking en een simpel, strak design zonder poespas zoals je zou verwachten bij een pinautomaat. Daar blijft het niet bij, want ook de hardware functionaliteit is verrassend uitgebreid gezien de prijs.

Deze draadloze pinautomaat is volledig zelfstandig, je hebt dus niet zoals bij bijvoorbeeld iZettle of de Rabo smartpin een smartphone nodig om betalingen te accepteren. De mijnPin mini beschikt dan ook over een eigen 4G verbinding (simkaart vereist) maar ook Wifi en Bluetooth zijn ondersteund zodat je de automaat overal draadloos kunt gebruiken met of zonder simkaart.

Voor het bedienen van de mijnPin mini gebruik je de drukgevoelige keypad aan de voorzijde want het 2,4 inch TFT scherm is niet aanraakgevoelig. In onze mijnPin review merkte we dat dit soms even wennen is want deze draadloze pinautomaat kent veel functies en de menustructuur is niet altijd even logisch. Het voelt een beetje als werken met een oude telefoon zonder touchscreen maar het went vanzelf.

Ondernemers die de voorkeur geven aan gebruiksgemak kunnen ook overwegen te kiezen voor de mijnPin mini Ice. Deze draadloze pinautomaat is voorzien van een groot touchscreen en daardoor een stuk makkelijk te bedienen. Aan dit verhoogde gebruiksgemak zit een schappelijke meerprijs, de touchscreen versie van de mini verwisselt voor 169 euro van eigenaar.

De automaat instellen (Instellingen)

Op de draadloze pinautomaat zelf kun je een aantal instellingen wijzigen. Denk hierbij aan het opzetten en instellen van een Bluetooth, Wifi of 4G verbinding. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van de mogelijkheden.

Pinbetalingen accepteren

Het accepteren van betalingen gaat met deze draadloze pinautomaat vrij eenvoudig. Op het touchscreen voer je simpelweg het bedrag in (eventueel met BTW instellingen) en bevestig je het bedrag. Als je de terminal overhandigt ziet de klant duidelijk het bedrag staan en kan de klant het bedrag betalen.

Hierbij ondersteunt mijnPin bijna alle betalingsmogelijkheden die er zijn. De mijnPin mini ondersteund Maestro, V-pay voor pinbetalingen. Creditcardbetalingen zijn mogelijk met Mastercard, Visa, JCB en Union Pay, alleen American Express ontbreekt. Wel kun je betalen met het expresspay programma van American express en voor Belgisch klanten en ondernemers is ook Bancontant ondersteund.

Verder zijn ook veel digitale, contactloze manieren van betalen geaccepteerd zo ontdekten wij in deze mijnPin review. Zo ondersteund deze automaat ook Apple Pay en Samsung pay betalingen en is de automaat compatibel met NFC wallets zoals de ING en Rabobank wallet waarmee je je telefoon gebruikt als bankpas. Je zal een klant dus niet vaak nee hoeven verkopen als hij zijn pasje trekt.

Nadat de klant heeft succesvol heeft betaald heb je bij de mijnPin mini de mogelijkheid om een bonnetje te verzenden per e-mail of SMS, hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Optioneel kun je kiezen voor een iets duurdere draadloze pinautomaat met ingebouwde bonprinter zodat je een ‘ouderwets’ bonnetje hebt voor de klant. Zeker ondernemers in bijvoorbeeld de horeca kunnen hier behoefte aan hebben.

mijnPin mini vs. Andere hardware

Puur wat betreft de hardware zijn we in deze mijnPin review positief onder de indruk van de pinautomaten van mijnPin. Voor een relatief klein bedrag krijg je een volwaardige draadloze pinautomaat die bijna alle mogelijke betaalmethoden accepteert iets wat niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Zo kun je bij de Rabo smartpin bijvoorbeeld in het geheel geen creditcards accepteren.

Daarmee lijkt mijnPin een mooie balans te hebben gevonden tussen goedkope kaartlezers enerzijds zoals iZettle, Sumup en de Rabo Smartpin. Deze zijn weliswaar goedkoper in aanschaf maar enkel te gebruiken in combinatie met een smartphone – wat vooral de gebruikservaring voor de klant beperkt.

Anderzijds zijn de mijnPin automaten een stuk goedkoper dan de grote jongens zoals CCV en Sepay zonder dat de eindgebruiker het verschil echt zal merken, zeker bij de versies met bonprinter. Daarmee is de eerste indruk van deze mijnPin review goed. Echter de prijsstelling, software en vooral klantenservice zullen uitwijzen of dit een echt serieuze speler is waaraan je betalingsverkeer kan toevertrouwen.

De software

Bij een draadloze pinautomaat hoort natuurlijk ook een stuk software en administratie. Het belangrijkste doel hiervan is natuurlijk administratief betalingen verwerken voor de boekhoudsoftware en misschien nog wel belangrijker daadwerkelijk de betalingen ontvangen.

mijnPin denkt dat je hier nog een stuk meer mee kan en heeft hierbij gekozen voor functionaliteit – bijna functionaliteit over vorm. Je krijgt namelijk een mijnPin account wat bijna barst van de instellingen en (gratis) extra opties. Daarbij zijn veel zaken nuttig maar het kost behoorlijk wat tijd om je weg te vinden in de talloze mogelijkheden.

We gaan in deze mijnPin review toch proberen enigszins beknopt een beeld te geven van al deze mogelijkheden en natuurlijk de website en smartphone app waarin je al deze instellingen kunt beheren.

myPOS account

Wil je de draadloze pinautomaat kunnen activeren en beheren dan dien je te beschikken over een online myPOS webaccount wat onderdeel is van de mijnPin dienstverlening. Binnen dit account zijn er een aantal zaken die je kunt beheren, regelen en instellen.

Deze zijn onderverdeeld in 6 tabs; rekeningen, apparaten, kaarten, overschrijvingen, online, handelaarsdiensten en profiel. Voor de draadloze pinautomaat zijn eigenlijk vooral rekeningen en apparaten belangrijk maar voor deze mijnPin review bespreken we alle 7 de tabs kort zodat je een beeld hebt van het totale aanbod aan diensten mogelijkheden van mijnPin.

Tab 1: Rekeningen

De eerste tab is gelijk bijzonder, je krijgt namelijk een heuse bankrekening gekoppeld aan je draadloze pinautomaat. Dit volwaardige IBAN bankrekeningnummer wordt gebruikt om betalingen die je ontvangt via de draadloze pinautomaat van mijnPin op te storten. Dit gebeurd realtime, er zit dus nauwelijks tot geen vertraging tussen de betaling en de storting op je myPOS account.

In het overzicht zie je je myPOS bankrekeningnummer, het actuele saldo en recente transacties. Verder heb je de mogelijkheid om bankoverboekingen te laten doen naar dit rekeningnummer en kun je afschriften in .PDF vorm downloaden.

Hoewel het in principe mogelijk is het myPOS bankrekeningnummer te gebruiken als volwaardige bankrekening zien myPOS en mijnPin het toch meer als een tussenrekening. Ze rekenen bijvoorbeeld een kleine toeslag om geld van de rekening af te boeken wat het onaantrekkelijk maakt als rekening voor dagelijks gebruik.

Daarmee is deze rekening die het midden houdt tussen een account en een bankrekening een ongewone constructie. Het blijkt echter prima te werken, geld overmaken naar en van de rekening levert geen problemen op en pinbetalingen komen snel op de rekening binnen. We zijn benieuwd of deze constructie nog extra voordelen oplevert.

Tab 2: Apparaten

De tweede tab is de belangrijkste voor het instellen van de draadloze pinautomaat. In deze tab kun je een pinautomaat activeren, dit is een eenvoudig proces met enkele verificatiecodes. Ook kun je hier een nieuwe pinautomaat bestellen en natuurlijk de pinautomaat instellen.

Noemenswaardig om te vermelden is dat de mijnPin draadloze pinautomaat in heel Europa werkt, het is dus niet zo zoals bij de meeste aanbieders dat je je apparaat niet kunt gebruiken over de grens. Sterker nog, je kunt per betaalautomaat instellen welke valuta hij moet accepteren.

Stel je voor je doet regelmatig zaken in Zweden dan schaf je simpelweg een extra pinautomaat aan en stel je die in op Zweedse kronen. Je ontvangt dan betalingen in Zweedse kronen zonder wisselkoersen en kunt die ook lokaal weer uitgeven. Hetzelfde concept is mogelijk Dollars, Ponden, Zwitserse franken etc. Dit kun je dus onder andere instellen tijdens het activatie proces.

Verder is het mogelijk een apart kenmerk per betaalautomaat in te stellen, een tariefstructuur te kiezen (hier komen we later op terug) en bon instellingen aan te passen zoals een op maat gemaakt bericht of logo op het geprinte of gemailde bonnetje. Een handige extra is dat je onder deze tab per pinautomaat de transacties en omzet kan weergeven. Zo kun je dus bijvoorbeeld per automaat, personeelslid, route of vestiging in een oogopslag zien wat de omzet is.

Tab 3: Kaarten

Onder de derde tab vinden we een andere onverwachte functie in deze mijnPin review. In het tabje kaarten kun je je mijnPin creditcards beheren. Je krijgt namelijk bij elke draadloze pinautomaat van mijnPin krijg je een gratis prepaid Visa card. Deze prepaid creditcard is automatisch gekoppeld aan je myPOS bankrekening.

Aan het gebruik van mijnPin debitcard zijn gangbare tarieven verbonden. Zo zijn betalingen in winkels en online gratis en betaal je alleen een kleine vergoeding voor contant geld opnames. Binnen het tabje kaarten zijn uitgebreide mogelijkheden voor het instellen van limieten op de kaart.

In eerste instantie vonden we een prepaid creditcard bij een draadloze pinautomaat een gekke combintatie. Maar als je er over nadenkt zijn er toch wel wat leuke mogelijkheden. Eerder noemden we al dat je een pinautomaat in een vreemde valuta in kunt stellen. Nu zal dit niet voor iedereen handig zijn maar een gekoppelde creditcard in dezelfde valuta stelt je dus in staat om Britse ponden te accepteren via je pinautomaat en deze vervolgens als Britse ponden uit te geven via je debitcard.

Een ander voorbeeld is een kleine ondernemer die geen behoefte heeft aan een (dure) volwaardige zakelijke rekening en op deze manier toch zakelijk pinbetalingen kan accepteren en de inkomsten rechtstreeks uit kan geven met de gekoppelde debitcard.

Niet voor iedereen

Voor iets grotere bedrijven zouden deze debitcards wellicht inzetbaar kunnen zijn voor personeel je krijgt er namelijk per account tot 10 debitcards gratis. Dankzij de uitgebreide online instelbare transactielimieten en notificaties kun je deze debitcards eenvoudig en relatief veilig gebruiken om personeel zakelijke onkosten te laten betalen.

Deze debitcard zal lang niet voor iedereen nuttig zijn die op zoek is naar een draadloze pinautomaat maar met bovenstaande voorbeelden vinden we het toch een leuke en originele toevoeging aan de lijst van mogelijkheden in deze mijnPin review. Gebruik is overigens geheel vrijblijvend en niet verplicht.

Tab 4: Overschrijvingen

In de vierde tab vinden we de mogelijkheden om geld af te boeken van de myPOS rekening naar je eigen bankrekening. Een belangrijke optie want immers je hebt een draadloze pinautomaat in gebruik om uiteindelijk het geld op je eigen rekening te ontvangen.

Belangrijk om te weten is dat mijnPin een vergoeding rekent van 3 euro per afschrijving naar je eigen rekening. De belangrijkste rekening hiervan is dat je myPOS bankrekening fungeert als een soort tussenrekening, dit betekend dus dat het geld is gereserveerd en niet wordt belegd of gebruikt door de bank zelf wat bijvoorbeeld wel gebeurd bij geld op je eigen bankrekening.

Hoewel dit begrijpelijke kosten zijn kan dit er wel voor zorgen dat een mijnPin draadloze pinautomaat duurder is in gebruik dan het lijkt. We zullen daarom verderop in deze review enkele voorbeelden geven en deze kosten meenemen in onze vergelijking de belangrijkste concurrenten.

Tab 5: Online

Het vijfde tabje biedt een aantal online mogelijkheden. Het idee is het myPOS platform van je draadloze pinautomaat ook kunt gebruiken voor online betalingen, zo heb je alle online en offline inkomsten in hetzelfde account. De gedachte is interessant mijn in onze mijnPin review blijkt helaas dat er vooral mogelijkheden zijn voor creditcardbetalingen.

Zo kun je myPOS checkout integreren in je webshop. Dit is een module waarmee klanten kunnen afrekenen met creditcard, het werkt nagenoeg hetzelfde als paypal met als verschil dat de betaling natuurlijk wordt gestort in je myPOS account. Ook kun je bijvoorbeeld een betaalknop of link maken en naar de klant sturen die dan kan afrekenen met creditcard.

Helaas zijn alleen creditcard betalingen mogelijk en worden bankoverschrijvingen en iDeal niet ondersteunt. Door het ontbreken van iDeal zal dit dus voor weinig Nederlandse klanten interessant zijn. Een eventuele toevoeging van iDeal in de toekomst zou het concept van een centraal platform voor al je klantbetalingen interessanter kunnen maken.

Tab 6 & 7: Handelaarsdiensten en profiel

In tab 6 vinden we nog een aantal overige diensten. De eerste is een Virtual Terminal, dit is eigenlijk een soort digitale pinautomaat. Het idee is dat je inkomende betalingen in een beveiligde pagina in plaats van via een fysieke draadloze pinautomaat. Helaas geldt hier dat dit concept meer gericht is op het buitenland aangezien alleen creditcards en geen pinpassen worden ondersteund.

Wat dan weer wel een hele leuke functie is zijn de giftcards. Voor 1 euro per stuk (minimaal 100 stuks per keer) bestel je eenvoudig giftcards met je eigen bedrijfsnaam erop. Deze kun je vervolgens eenmalig opladen met een bedrag naar keuze via een mijnPin draadloze pinautomaat. Hiermee krijgt de klant een giftcard die exclusief in te leveren is bij jouw bedrijfslocaties. Een goedkope en vooral erg makkelijke manieren om te starten met het uitdelen en accepteren van giftcards.

De laatste handelaarsdienst zal voor minder ondernemers interessant zijn maar het kan in sommige gevallen toch een leuke extra zijn. Via een mijnPin mobiele pinautomaat heb je de mogelijkheid om een top-up uit te voeren. Dit betekend kortweg dat klanten via jouw mijnPin pinautomaat prepaid beltegoed kunnen aanschaffen. Geen functie om speciaal over te stappen naar mijnPin maar in sommige gevallen wellicht een mooie extra service richting je klanten.

In het laatste tabje vind je diverse persoonlijke gegevens terug. Ook vind je hier mogelijkheden om gebruikers te beheren, toegangsrechten te beheren en persoonlijke documenten te uploaden om je identiteit te verifiëren.

Website samengevat

Dat waren alle functies van de website samengevat en zoals gewaarschuwd eerder in deze mijnPin review kost het wat moeite om er een totaalbeeld van te krijgen. Toch zijn we tot nu toe onder de indruk van wat een relatief jong bedrijf als mijnPin qua hardware en software heeft neergezet.

Zaken als de Visa debitcards, prepaid beltegoed, giftcards en betalingen verwerken in vreemde valuta lijken misschien allemaal functies die gericht zijn op een erg specifieke doelgroep en die niet perse horen bij een draadloze pinautomaat. Toch denk ik zelf dat doordat het aanbod aan extra diensten zo divers is bijna elke ondernemer wel wat kan vinden waar hij of zij baat bij heeft.

De app

We kijken nu kort naar de app van mijnPin geschikt voor android en iOS. De meeste functies overlappen met die van de website dus die lichten we niet verder toe in deze toch al uitgebreide mijnPin review. De meeste functies in de app zijn vergelijkbaar met die van de website, maar dan eenvoudiger in weergave zodat het lekker werkt op een tablet of telefoon.

In het hoofdmenu zie je het saldo van de myPOS rekening en kun je geld overmaken. Daarnaast is er een menu om een draadloze pinautomaat te activeren of te beheren. Ook kun je de gekoppelde debitcards volledig beheren via de app.

De gehele indruk van de app is goed, hij werkt vlot en is in zekere zin overzichtelijker dan de website. Dit komt vooral omdat tabs die je niet vaak zult gebruiken zoals overschrijvingen, online en handelaarsdiensten zijn weggelaten of samengevoegd, hierdoor beperkt de app zich tot functies die je dagelijks nodig hebt.

Service

In deze mijnPin review was het lastig om de service te testen. Immers we kunnen wel enkele testtransacties doen met de draadloze pinautomaat van mijnPin maar echte problemen kom je natuurlijk tijdens zo’n korte periode niet tegen. We kunnen dan ook niet zeggen hoe de kwaliteit van de service is als een pinautomaat kapot gaat of als er een storing is.

Kijken we naar de bereikbaarheid dan is de eerste indruk in ieder geval goed. Je kunt chatten via de website of bellen met een Nederlandse helpdesk van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00. Buiten de openingstijdens van het mijnPin kantoor kun je gebruik maken van de Engelstalige helpdesk van myPOS die 24/7 telefonisch bereikbaar is.

De bereikbaarheid van de klantenservice is hiermee goed en beter dan bijvoorbeeld iZettle. Toch kun je niet alle zaken telefonisch regelen en op vervanging van een kapotte pinautomaat moet je gewoon 1 werkdag wachten tot de post komt. Grote partijen als CCV hanteren wel een 24 uurs dienst met monteurs op locatie maar hier betaal je dan ook voor.

Ben je sterk afhankelijk van het accepteren van pinbetalingen dan kun je er ook voor kiezen om een 2e mijnPin automaat aan te schaffen gezien de lage kosten. Wil je echte zekerheid kun je natuurlijk ook bijvoorbeeld een iZettle reader van 19 euro als backup gebruiken, dan werk je met 2 vershcillende systemen en heb je op een goedkope manier een bijna gegarandeerd werkend systeem.

Dus hoewel de klantenservice niet alles gelijk zal kunnen oplossen kun je in ieder geval 24 uur per dag een persoon aan de lijn krijgen. Gezien het belang van een goed werkend product, betalingen accepteren is dat eigenlijk ook het minste wat je zou mogen verwachten.

Prijsstelling & concurrentie

Het mag duidelijk zijn dat zowel mijnPin en myPOS hebben geinvesteerd in een hoogwaardig en modern betalingsplatform voor ondernemers met een breed aanbod aan diensten en functies. De algehele indruk is in deze mijnPin review tot nu toe goed al is het soms wat veel van het goede.

De belangrijkste vraag is natuurlijk wat dit moet kosten. mijnPin heeft hierbij gekozen voor een transparant verdienmodel waarbij nagenoeg alle kosten zitten in de transactietoeslag bij pinbetalingen. Naast de eenmalige aanschafkosten voor de draadloze pinautomaat en een vaste vergoeding van 3 euro voor een overboeking naar een eigen rekening zijn er geen verdere kosten zoals abonnementskosten of servicekosten. Alles zit inbegrepen in de transactietoeslag.

Uniek is daarbij dat ondernemers kunnen kiezen uit een vaste of een variabele transactietoeslag, dit is bij geen enkele Nederlandse andere aanbieder mogelijk. Je kunt kiezen uit een variabel transactietarief van 1,8% voor alle Europese pinpassen en creditcards.

Alternatief is een vaste toeslag van 25 cent voor Nederlandse en Belgische Maestro, Vpay en Bancontant kaarten (pinpassen) en een variabele toeslag van 2,5% voor creditcards. Daarbij kan de transactietoeslag per betaalautomaat naar keuze verschillen, dus bijv. op automaat A variabel en automaat B vast.

Hiermee zet mijnPin een verrassend scherpe prijsstelling neer vergeleken met andere aanbieders. Zo heb je bij prijsvechters als iZettle enkel keuze uit een variabel transactietarief wat zowel gunstig als ongunstig kan uitpakken. Bij gevestigde aanbieders zoals ING, Rabobank en CCV zijn de transactiekosten weliswaar erg laag maar zit je gelijk vast aan dure automaten, servicecontracten en abonnementen.

Wat cijfers voor de beeldvorming

pinautomaat kopen uitrekenenOm de prijsstelling van mijnPin in perspectief te stellen hieronder wat vergelijkende cijfers van concurrenten. De goedkoopste aanbieder qua aanschaf is iZettle, een kaartlezer kost slechts 79 euro, soms zelfs 19 euro als er een actie is. Ook rekent iZettle net als mijnPin geen abonnementskosten maar wel een transactietarief is 2,75% per transactie. Een betaling van 100 euro kan dus zomaar 2,75 euro kosten.

Een Rabo Smartpin lijkt met een vast transactietarief van 15 cent per transactie wat goedkoper dan mijnPin. Helaas kun je bij de Rabobank geen creditcardbetalingen accepteren. Ook hanteert de Rabobank een abonnementsmodel en huur je de draadloze pinautomaat. Naast 50 euro borg betaal je 11 euro per maand, van dat bedrag kun je 110 transacties per maand doen bij mijnPin. Daarmee is de Rabobank voor kleine ondernemers wellicht vergelijkbaar geprijsd maar vele male minder in functionaliteit.

De grote gevestigde partijen zoals CCV en Sepay kennen natuurlijk de laagste kosten per transactie, rond de 7-8 cent voor een pinbetaling. Echter reken op minimaal 15 euro per maand aan service- en abonnementskosten. Daar bovenop komen de kosten voor een mobiele pinautomaat die gemiddeld 600-800 euro kost. Daarmee zijn deze aanbieders eigenlijk alleen interessant voor echte grote gebruikers en niet voor starters en het MKB waarop mijnPin zich richt.

mijnPin doelgroep

Onze conclusie is dat mijnPin zich met de draadloze pinautomaat en het bijbehorende variabele of vaste transactietarief richt op de grotere zelfstandige en het MKB. Echte kleine ondernemers zullen vaak kiezen voor iZettle, lekker simpel en voor een eenmalige investering van 19 euro ben je klaar. Daar hoef je het niet voor te laten als ondernemer.

Voor wie toch wat meer verwacht van een draadloze pinautomaat maar niet gelijk vast wil zitten aan een duur servicecontract of een prijzige betaalautomaat is mijnPin een interessante keuze. Het transactietarief is wat hoger maar doordat de investeringskosten en maandelijkse kosten een stuk lager zijn heb je meer ruimte om te groeien.

Benieuwd welke draadloze pinautomaat het meest voordelig is in jouw specifieke situatie? Bereken hier het prijsverschil tussen 8 aanbieders met een enkele klik met onze pinautomaat prijvergelijker.

Conclusie

We zijn behoorlijk onder de indruk van wat een relatief jong bedrijf als mijnPin in samenwerking met myPOS heeft neergezet. Uit onze mijnPin review blijkt dat je bij mijnPin niet alleen een draadloze pinautomaat krijgt maar een bijna volwaardige bankomgeving zonder extra kosten. De vele diensten en opties leveren soms wat verwarringen. Zowel tijdens het werken met de pinautomaat de app en de website. Echter na wat gewenning ga je vanzelf potentie zien in bepaalde functies.

De prijsstelling van mijnPin is vernieuwend en concurrerend genoeg. En zal  voor veel bedrijven in het MKB goedkoper te zijn dan bestaande oplossingen. Het transparante prijsmodel waarbij alle kosten zijn verwerkt in het transactietarief kunnen we waarderen. De 3 euro overboekingskosten doen wel afbreuk aan dit prijsmodel.  Veel klanten snappen dit niet maar de kosten zijn in verhouding.

Samengevat krijg je bij mijnPin een volwaardige draadloze pinautomaat. Dit in combinatie met een volwaardige beheeromgeving voor je administratie tegen een vernieuwend prijsmodel. Combineer dit met een interessant aanbod aan extra services zoals debitcards, vreemde valuta mogelijkehden en giftcards en je hebt een zakelijk product waar elke ondernemer in het MKB eens naar zou moeten kijken. De belangrijkste plus- en minpunten van onze mijnPin review vind je hieronder.

Pluspunten

+ Volwaardige draadloze pinautomaat met goede prijs/kwaliteitsverhouding

+ Lage investeringskosten, geen terugkerende abonnementskosten

+ Vernieuwend en concurrerend prijsmodel

+ Klantenservice/storingsdienst 24/7 bereikbaar

+ Bijna alle betalingsmethoden zijn ondersteund

+ Werkt in heel Europa, veel valutamogelijkheden

+ Leuke extra’s zoals debitcards, giftcards en online betaalmogelijkheden

Minpunten

(-) myPOS beheeromgeving en mijnPin website kunnen duidelijker

(-) Bediening draadloze pinautomaat kan duidelijker

(-) 3 euro overboekingskosten doen afbreuk aan prijsmodel en bruikbaarheid account

(-) prijsmodel niet geschikt voor grootverbruikers

Bedankt voor het lezen van deze mijnPin review. Ik hoop dat je er wat aan hebt bij de keuze voor een draadloze pinautomaat.

Ben je nieuwsgierig naar mijnPin? Klik dan hier  voor meer informatie.

Wil je meer zien van de pinautomaten en de directe concurrentie? Bekijk hier onze videoreview tussen iZettle, mijnPin en Sumup.

Ben je meer van de feiten? Kijk dan hier voor onze pinautomaat prijsvergelijker waarmee je eenvoudig de totaalkosten berekent tussen 8 aanbieders van pinapparatuur.

Andree vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter onderaan deze blog.