In dit artikel kijken we of een gebruikte pinautomaat kopen de moeite waard is. Immers pinautomaten zijn een stuk goedkoper geworden de laatste jaren en het verschil tussen leasen, kopen en huren is nog maar klein.

Samengevat voor de snelle lezers is ons advies om niet te investeren in een gebruikte pinautomaat. Dit vooral vanwege het risico op hacks en garantiekwesties. Beter is het om te investeren in een pinautomaat van mijnPIN, deze gloednieuwe pinautomaten kosten slechts 29 euro en komen zonder verplichtingen of hoge kosten. Lees hieronder meer over de voor- en nadelen van een gebruikte pinautomaat kopen.

Waarom een gebruikte pinautomaat kopen?

Vroeger kostte een pinautomaat kopen zeker 700 euro en dan was een gebruikte pinautomaat kopen voor kleinere ondernemers eigenlijk de enige keuze. Tegenwoordig echter zijn er echter al pinautomaten verkrijgbaar vanaf 100 euro eenmalig. Een geringe investering vergeleken met vroeger.

Dit maakt eigenlijk het enige voordeel waarom je een tweedehands pinautomaat zou overwegen overbodig. Daar staat tegenover dat een gebruikte pinautomaat kopen een aantal nadelen kent.

Nadelen van een tweedehands pinautomaat kopen

Het grootste nadeel van een gebruikte pinautomaat kopen is dat je niet weet wat er met het apparaat is gebeurd. Een pinautomaat is een bijzonder stukje techniek dat allerlei gevoelige informatie verwerkt zoals pincodes en transactiegegevens.

Om er zeker van te zijn dat jouw pinautomaat geen schade, hacks of misbruik heeft ondergaan is het altijd verstandig om een pinautomaat rechtstreeks bij de fabrikant of payment provider te kopen. Zo weet je zeker dat je een authentiek en veilig exemplaar in handen hebt.

Geen Garantie en betalingsnetwerk

Een ander nadeel is dat je vaak zelf aan de slag moet met een payment provider, immers een pinautomaat van marktplaats is niet zomaar aangesloten op een betalingsnetwerk. Daarbij ontbreekt vaak ondersteuning en kies je een tariefstructuur op basis van een toevallig goedkope pinautomaat terwijl dit in de praktijk veel duurder blijkt te zijn.

Een derde risico bij een gebruikte pinautomaat kopen is natuurlijk garantie. Vaak gaat dit om oudere apparatuur waarvan de garantie al is verlopen. Daarbij heb je dus geen recht op gratis ondersteuning of een vervangend exemplaar als je pinautomaat kapot gaat. Dit kan afhankelijk van je onderneming een aanzienlijke kostenpost met zich meebrengen omdat klanten op dat moment niet kunnen pinnen.

Toch goedkoop pinbetalingen accepteren

Kortom een gebruikte pinautomaat kopen is geen verstandige keuze. Je loopt risico’s wat betreft hacks en garanties en weet vaak niet waar je aan toe bent qua kosten of betalingsnetwerk. Dat allemaal om misschien enkele tientjes te besparen ten opzichte van de nieuwprijs.

Gelukkig is een gloednieuwe pinautomaat kopen helemaal niet meer zo duur en zijn ook de tariefstructuren flink veranderd. Daardoor kun je zelfs met een minimaal budget veilig en gegarandeerd pinbetalingen accepteren.

mijnPin is de oplossing voor pinnen met een budget

met mijnPIN investeer je eenmalig 29 euro in een volwaardige, nieuwe pinautomaat. Er zijn geen vaste of terugkerende servicekosten en je betaald uitsluitend per succesvolle transactie. Hiervoor hanteert mijnPin een scherp tarief van 13 tot 25 cent per transactie afhankelijk van het aantal transacties per maand.

Met dit sterke aanbod maakt mijnPin een tweedehands pinautomaat kopen compleet overbodig en is hun betalingsoplossing zowel in aanschaf en gebruik erg laagdrempelig. Wil je meer weten over deze pinoplossing bekijk dan hier de review van mijnPIN of bezoek hun website voor meer informatie.

Benieuwd naar andere alternatieven, bekijk dan hier onze pinautomaat prijsvergelijker. Hiermee reken je eenvoudig de aanschaf- en gebruikskosten uit van maar liefst 8 verschillende aanbieders in pinapparatuur. Ideaal voor als je op zoek bent naar een nieuw of gebruikte pinautomaat kopen.