Ben je op zoek naar een goedkope mobiele pinautomaat voor de horeca of een andere bedrijfstak waarin veel kleine bedragen worden gepind? Lees dan hier verder!

In dit artikel bekijken we de behoeftes van Horeca ondernemers bij het accepteren van pinbetalingen. Maar dit artikel is ook relevant voor andere bedrijfstakken waarin vaak kleine bedragen worden gepind. Denk aan bijvoorbeeld marktkooplui.

Eisen van een pinautomaat voor de horeca

Een horeca pinautomaat moet natuurlijk voldoen aan een paar bijzondere eisen. Zo is het handig om een mobiele pinautomaat te hebben om bestellingen op het terras af te kunnen rekenen in plaats van alleen achter de bar. De pinautomaat moet ook betaalbaar zijn, want het is vaak vereist om elke bediende een eigen pinautomaat mee te geven vanwege de snelheid en efficiëntie.

Daarnaast dienen de automaten vanzelfsprekend tegen een stootje te kunnen in een hectische horeca omgeving waar ze wel eens op de grond zullen vallen of er een drankje overheen gaat. Tot slot is het natuurlijk fijn als je er makkelijk fooi mee kunt accepteren, sommige mobiele pinautomaten hebben speciaal hiervoor handige opties ingebouwd.

Pinautomaat horeca moet snel zijn

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de mobiele pinautomaat in kwestie snel is. Zeker op een drukke zaterdagavond moeten betalingen snel verwerkt worden. Daarbij is het tevens van belang dat de betaling en het bedrag duidelijk zijn voor zowel het barpersoneel als de klanten om misverstanden achteraf te voorkomen.

Wij hebben daarom 2 pinautomaten op een rij gezet waarvan wij denken dat ze het meest geschikt zijn voor horecaondernemers. We hebben daarbij gelet op bovenstaande eisen, maar ook de prijzen sterk mee laten wegen. Zo hebben we gekozen voor aanbieders met een gunstige tariefstructuur voor het pinnen van veel kleine bedragen.

Mobiele pinautomaat van iZettle

izettle-reader-mobiel-pinapparaatDe goedkoopste optie in aanschaf is de iZettle Reader pinautomaat. Voordelen van de iZettle reader zijn geen abonnementskosten of vast lasten. Een aanschafprijs van slechts 15 euro excl. BTW. Verder is de Reader stevig en strak vormgegeven met een helder OLED scherm. Transactiekosten bedragen maximaal 2,75% per transactie wat neerkomt op 27,5 cent bij een transactie van 10 euro. Daarnaast is er de mogelijkheid om in de iZettle beheeromgeving pinautomaten toe te wijzen aan specifieke personeelsleden. Zo zie je precies welk personeelslid welke omzet heeft geboekt.

Nu de belangrijkste nadelen van de iZettle. Je dient de pinautomaat te koppelen aan een mobiele telefoon, bij barpersoneel in loondienst kan dit wellicht een drempel zijn. Daarnaast ondersteunt de iZettle reader geen standaard papieren bonprinter. Bonnetjes kunnen wel gemaild of gesmst worden of worden uitgedraaid op papier met een speciale optionele bluetooth printer van 319 euro. Voor sommige klanten en ondernemers kan dit een nadeel zijn hoewel er vast ook een groep is die dit als positief ervaart, een bon per e-mail.

Dan wat betreft de kosten, fooi toevoegen bij de iZettle kan alleen door nog eens apart een los bedrag in te voeren (benieuwd hoe de iZettle app precies werkt? Bekijk dan onze videoreview). Dit is dus wel mogelijk maar ietwat omslachtig, daarnaast kunnen de transactiekosten natuurlijk oplopen wanneer een gezelschap aan het eind van de avond de rekening vraagt. Bij een bedrag van 100 euro bedragen de transactiekosten immers al 2,75 euro.

Horeca pinautomaat van mijnPin

myPOS_d200_pinautomaatEen tweede optie is een mobiele pinautomaat aanschaffen van mijnPIN. Deze automaten zijn iets duurder maar komen net als de iZettle zonder abonnement of vaste lasten. De aanschafprijs voor een mobiele pinautomaat zonder bonprinter vergelijkbaar met de iZettle bedraagt 29 euro. Een variant met ingebouwde bonprinter (geen losse bonprinter) moet 249 euro kosten.

Voordelen van myPOS zijn de robuust vormgegeven pinautomaten die tegen een stootje kunnen. Ze werken volledig zelfstandig dus zonder gekoppelde telefoon of andere hardware. Ze komen standaard zelfs met gratis ingebouwde simkaart waardoor een eigen wifi netwerk niet eens nodig is. Ideaal voor locaties met gebrekkige werkende internetverbinding. Daarnaast hebben ze een standaardoptie voor het snel toevoegen van fooi. Tot slot laat het grote display zeer duidelijk zien wat het transactiebedrag is.

mobiele pinautomaat d210Qua prijsstelling zijn ze erg competitief. Zo hebben ondernemers de keuze uit 2 soorten tarieven; 1,8% per transactie of 13 tot 25 cent vaste toeslag per transactie. Let daarbij wel op dat voor creditcards afwijkende tarieven worden gerekend. Ondernemers met kleine bedragen onder de 10 euro kiezen het beste voor de procentuele toeslag. Terwijl ondernemers met een iets hoger totaalbedrag beter af zijn met de vaste toeslag van 25 cent. Daarmee is mijnPin een zeer interessante optie voor veel ondernemers.

Er zit slechts 1 echt nadeel aan de myPOS apparaten. Zo is het zonder koppeling met het kassasysteem niet mogelijk om vooraf ingestelde producten of een omschrijving toe te voegen op een bonnetje. Dit betekend dat alleen een transactiebedrag kan worden ingevoerd, bijvoorbeeld 35 euro en dat op de bon alleen de transactiegegevens en dit bedrag verschijnen. Er staat dus niet op de bon waar inhoudelijk voor is betaald.

Beste Horeca pinautomaat

Ik denk dat zowel iZettle als mijnPIN interessante en complete oplossingen hebben neergezet om zonder teveel kosten, verplichtingen en administratie pinbetalingen te accepteren. Hoewel contant betalen lange tijd de standaard was in de horeca lijkt er nu toch een omslag plaats te vinden.

Met contactloos betalen en het gebruik van je telefoon als pinpas wordt pinnen steeds makkelijk en gebruiksvriendelijker. Daarnaast wordt pinbetalingen accepteren voor horeca ondernemers zoals je ziet ook steeds makkelijker en laagdrempeliger. Wij kunnen bedrijven dan ook alleen maar aanmoedigen om een pinautomaat aan te schaffen, de iZettle reader kost op dit moment voor nieuwe klanten bijvoorbeeld slechts 15 euro. Dat bedrag heb je er al uit als er 1 toerist of zakelijke klant langskomt die geen contant geld bij heeft. Wil je meer weten over de pinautomaten van iZettle, mijnPin en de eventuele alternatieven? Bekijk dan onze prijsvergelijker en reken automatisch de kosten uit voor pinnen in uw onderneming.