Op zoek naar een pinautomaat buitenland? Deze pinautomaat kan betalingen accepteren in heel Europa. Ideaal voor taxichauffeurs, artiesten, vertegenwoordigers en op beurzen en evenementen.

Ondanks dat Europa streeft naar 1 grote interne markt zijn veel zaken nog steeds moeilijk te regelen tussen verschillende Europese landen. Zo kun je natuurlijk zonder grenscontroles genieten van een dagje Antwerpen of Aken. Tegenwoordig zelfs zonder hoge kosten voor internet en bellen.

Uitdagingen over de grens

Toch wordt het snel lastiger wanneer je bijvoorbeeld wilt wonen of werken in het buitenland. Probeer als Nederlander maar eens een bankrekening te openen in België, dat is bijna onmogelijk. Ook pinbetalingen accepteren is zoiets lastigs, terwijl veel ondernemers daar toch mee te maken krijgen.

Denk aan een vertegenwoordiger op een buitenlandse beurs. Een Nederlandse taxichauffeur op een buitenlands vliegveld. Maar ook een bandje of artiest die tijdens een (Europese) tour merchandise en CD’s willen verkopen zonder afhankelijk te zijn van tussenpersonen. Gelukkig is daar nu een simpele en betaalbare oplossing voor;  mijnPIN en hun pinautomaat buitenland.

mijnPin heeft de pinautomaat buitenland

Pinautomaten en pinbetalingen accepteren kende tot voor kort weinig vernieuwing. Het waren grijze kastjes aangeboden door ouderwetse bedrijven met een vaak erg duur verdienmodel. Hierdoor was pinnen juist voor veel startende en groeiende onderneming onbetaalbaar.

De laatste jaren zie je echter steeds meer vernieuwing. Denk aan pinautomaten zonder abonnement of kaartlezers die je koppelt aan je telefoon. Ook is de acceptatie van pinbetalingen gigantisch toegenomen. Daardoor is het eigenlijk voor elke ondernemer die klanten over de vloer krijgt interessant geworden om een pinautomaat te nemen.

Echter ondanks al die vernieuwing en goedkope aanbieders zoals iZettle en Sumup bleef het voor ondernemers onmogelijk om pinbetalingen in het buitenland te accepteren. Nieuwe spelers zoals iZettle, Sumup maar ook gevestigde partijen als Sepay en CCV maken het simpelweg onmogelijk om over de Nederlandse grens betalingen te accepteren.

Een gekke en achterhaalde gedachte eigenlijk, zo vond ook het mijnPIN. Zei hebben een betaalautomaat geïntroduceerd die werkt in heel Europa. Met recht een pinautomaat buitenland. Niet alleen werkt deze automaat in heel Europa, ook komt hij zonder abonnementskosten. Bovendien kun je er zelfs buitenlandse valuta mee accepteren. Lees hieronder verder over deze unieke dienstverlening.

Eenmalig 59 euro voor heel Europa

Het aanbod van mijnPIN is simpel. Je koopt een pinautomaat buitenland voor een vanafprijs van 29 euro. Met deze pinautomaat kun je via Wifi of een eigen simkaartje betalingen accepteren in heel Europa zonder abonnementskosten of servicekosten.

De enige kosten zijn een transactietarief per geaccepteerde transactie. Zo kun je naar wens kiezen uit een vast tarief van 13-25 cent per pinbetaling of een variabel tarief van 1,8%. Deze tarieven zijn weliswaar iets hoger dan die van bijvoorbeeld de grootste aanbieder in pinautomaten CCV. Echter vergeet niet dat je daar bijna 1000 euro betaald voor een pinautomaat en hoge service- en abonnementskosten.

In de praktijk is de prijsstelling van mijnPIN een stuk voordeliger voor startende en groeiende die niet meer dan 100.000 euro aan pinbetalingen per jaar accepteren. Om het aanbod helemaal interessant te maken voor ondernemers die specifiek op zoek zijn naar een pinautomaat buitenland heeft  mijnPIN de POSsim EU.

Voor 59 euro eenmalig koop je een simkaart die werkt in heel Europa. De Simkaart geef je pinautomaat onbeperkt data en hoeft nooit opgewaardeerd te worden, ook is er geen contract. De Simkaart werkt helaas niet in je telefoon maar alleen in de pinautomaat. Deze oplossing is ideaal voor wie zonder gedoe in heel Europa, onafhankelijk van Wifi betalingen wil accepteren.

Accepteer betalingen in vreemde valuta

Als kers op de taart kun je bij myPOS met een pinautomaat buitenland ook vreemde valuta accepteren. Dit klinkt misschien niet zo innovatief maar dit betekend niet simpelweg een Britse pinpas of creditcard accepteren. Het betekend dat myPOS  je de mogelijkheid geeft om een betaling in Ponden daadwerkelijk te accepteren in Ponden.

Stel je bent in Groot-Brittannië dan zou je normaal verwachten dat je met je Nederlandse pinautomaat 50 euro afrekent aan een Engelse klant. De bank van de klant rekent dit vervolgens met kosten om in Ponden en schrijft dat af van de Britse rekening van de klant.

Met de myPOS pinautomaat buitenland kun je echter ervoor kiezen om de klant bijvoorbeeld 50 pond af te laten rekenen. Hiermee is de prijs voor je buitenlandse klanten transparanter en betalen ze ook geen koersopslag.

Daarbij heb je zelfs de keuze om de pinbetaling in ponden op je myPOS tussenrekening te ontvangen. Ook jij als ontvanger wordt dus niet geconfronteerd met een koersopslag of hoge kosten voor het omzetten van binnenkomende betalingen naar Euro’s.

myPOS Visa

Als aanvulling op de bovenstaande dienst en om het aanbod van een pinautomaat buitenland compleet te maken krijgt elke ondernemer bij aanschaf van een mijnPin pinautomaat een visa debit card. Deze prepaid creditcard is gekoppeld aan je myPOS tussenrekening.

Hiermee is het mogelijk om binnenkomende betalingen rechtstreeks op te nemen van je mijnPIN tussenrekening zonder deze eerst over te boeken naar je eigen bankrekening. Stel een klant pint 50 pond bij jou pinautomaat dan staat dit onmiddellijk op de mijnPin tussenrekening.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om dezelfde avond voor 50 pond uit eten te gaan in een restaurant en dit te betalen met je myPOS Visa card. Hiermee heeft mijnPIN een bijzonder uitgebreide oplossing voor iedereen die wel eens te maken krijgt met vreemde valuta of de behoefte heeft aan een pinautomaat buitenland.

Pinautomaat buitenland samengevat

myPOS (de leverancier van mijnPIN) komt met de pinautomaat buitenland met een bijzonder laagdrempelige, betaalbare en complete oplossing voor ondernemers om betalingen te accepteren. Ze bieden hiermee een oplossing voor een probleem wat tot nu toe door geen enkele andere partij is opgepakt.

Natuurlijk zullen er ondernemers zijn die dit lezen en denken, maar hoe vaak accepteer ik nu een pinbetaling in het buitenland? De meerderheid van de ondernemers zal inderdaad weinig of geen gebruik maken van deze functie. Toch zijn er zat specifieke doelgroepen te bedenken die hier wel wat aan hebben.

Denk bijvoorbeeld aan kermisexploitanten die heel Europa doorreizen. Taxichauffeurs die passagiers afzetten op een vliegveld in Brussel of Aken. Vertegenwoordigers en zakenreizigers die actief zijn op beurzen en evenementen in het buitenland etc.

Maar ook als je niet tot een van deze doelgroepen behoort kan mijnPin een interessante pinoplossing zijn. Met een transparant tariefmodel, geen vaste of terugkerende abonnementskosten en betaalbare apparatuur zijn ze de pinoplossing van dit moment zo lijkt het. Kijk op de mijnPIN website voor meer informatie

Bekijk onze  mijnPIN hier voor meer informatie over hun dienstverlening. In deze videoreview kijken we hoe mijnPin zich verhoudt tot concurrenten iZettle en Sumup.