Wij zetten de drie beste aanbieders van zakelijke creditcards op een rij. Van een corporate creditcard voor zakelijke reizigers en het MKB tot een gratis prepaid mastercard speciaal voor ZZP’ers. Start met besparen op een zakelijke creditcard aanvragen. Tip voor de sneller lezer; bekijk mijnPin voor een gratis zakelijk debitcard en pinoplossing-in-1.

Waar moet je op letten?

Er zijn veel zaken waar je op moet letten bij een zakelijke creditcard aanvragen. Zo verschillen de eisen voor inkomen en jaarcijfers vaak veel. Hierdoor kunnen startende en groeiende ondernemers vaak alleen kiezen voor een debitcard (prepaid creditcard) bij een zakelijke creditcard aanvragen.

Daarnaast is het ook belangrijk te letten op de kosten bij een zakelijke creditcard aanvragen. Niet alleen betaal je bij veel creditcards een jaarbijdrage. Ook zijn er vaak hoge kosten verbonden aan het opnemen van contant geld of het betalen in vreemde valuta. Dit is echter niet bij alle creditcards het geval.

Sommige creditcards hebben echter ook voordelen. Zo krijg je bij een zakelijke creditcard aanvragen van American Express extra’s zoals korting op vliegtickets en een aanvullende verzekering. Kortom er zit een hoop verschil in. In deze blog bekijken we 3 belangrijke zaken waar je op moet letten bij een zakelijke creditcard aanvragen en de drie beste aanbieders van zakelijke creditcards.

Inkomsten en omzeteisen

Bij een zakelijke creditcard aanvragen krijg je vaak te maken met inkomsten of omzeteisen. Bij een creditcard of een chargecard krijg je namelijk een bestedingslimiet waarmee de creditcardmaatschappij jouw uitgaven ‘voorschiet’. Het openstaande bedrag dien je vervolgens aan het einde van de maand of in termijnen terug te betalen.

Om het risico af te dekken dat je niet betaald hanteren creditcardbedrijven dus eisen wat betreft inkomen zodat ze zekerheid hebben dat je terug betaald. Helaas zijn de specifieke eisen niet makkelijk terug te vinden op de websites van de aanbieder.

Voor een creditcard met een ‘instap’ bestedingslimiet van 1000 tot 2.500 euro moet je in ieder geval rekening houden met 1-2 jaar minimaal aan omzetcijfers. Hieruit moet blijken dat je een redelijk marktconform salaris verdient. Bijvoorbeeld in de richting van 30.000 euro per jaar aan bruto winst. Aanvullend wordt vaak een BKR of achtergrond check uitgevoerd. Je mag niet teveel andere openstaande schulden hebben of achterstanden.

Wil je geen BKR registratie of voldoe je niet aan de inkomenseisen? Dan is een prepaid creditcard of debitcard ook wel een optie. Hiermee kun je een zakelijke creditcard aanvragen zonder bestedingslimiet. Dit is het beste te vergelijken met een pinpas maar dan met een creditcardnummer, je kunt dus alleen uitgeven wat op je zakelijke bankrekening staat.

Het nadeel van een zakelijke prepaid creditcard is natuurlijk dat je niet even een bedrag kunt voor laten schieten. Het grote voordeel is echter dat een prepaid creditcard toegankelijk is voor elke ondernemer. Zo heb je geen BKR registratie, geen inkomenseisen en hoef je geen jaarcijfers te verstrekken. Daarnaast is een zakelijke prepaid creditcard vaak een stuk goedkoper in gebruik zoals je hieronder kunt lezen.

Kosten zakelijke creditcard aanvragen

Bijna net zo belangrijker als de acceptatie eisen zijn natuurlijk de kosten van een zakelijke creditcard aanvragen. Ook hier weer zijn de verschillen tussen credit- en debitcards erg groot. Zo rekent ICS voor hun zakelijke Visa World Card creditcard een kaartbijdrage van 35 euro per jaar. Contant geld opnemen tijdens een zakenreis kost maar liefst 4% van het bedrag met een minimum van € 4,50 (exclusief mogelijke wisselkoersopslag van 2,5%). Extra rekeningafschrift nodig? 5 euro aftikken.

Concurrent American Express rekent zelfs 85 euro per jaar voor hun Business Green card. Contant geld opnemen is hier iets goedkoper met 3,5% van het bedrag (minimum € 4,50) (exclusief wisselkoersopslag van 2,5%). Daar staat tegenover dat de service van American Express van hoog niveau is. Je krijgt bovendien veel extra’s zoals spaarprogramma’s en verzekeringen. Daarmee richt American Express zich vooral op ondernemers die meer verwachten van een betaalkaart dan alleen betalen.

Een zakelijke creditcard aanvragen, of eigenlijk debitcard is dan weer een stuk goedkoper bij N26. Zo is deze kaart geheel gratis in gebruik. Binnen Europa kun je zelfs 5x per maand gratis contant geld opnemen en als je vaker een opname doet kost dit een redelijke 1.7% van het opgenomen bedrag. Geld opnemen in buitenlandse valuta kost 2 euro + 1,7% van het bedrag. Hiermee is N26 aanzienlijk goedkoper dan bovenstaande opties.

mijnPIN vermijd koersopslag

Voor wie regelmatig pinbetalingen accepteert is mijnPin ook nog een hele interessante optie. Dit is een aanbieder van pinautomaten die daarbij een gratis Visa debitcard leveren. Deze is samen met de pinautomaat gekoppeld aan een tussenrekening waarmee je ontvangen betalingen gelijk kunt opnemen. Net als de N26 kaart is de kaartbijdrage geheel gratis. Geld opnemen kost in Euro’s 2 euro per opname tot 300 euro en 4 euro per opname tot 1000 euro. Voor vreemde valuta komt hier 1% van het opgenomen bedrag bij.

Uniek is daarbij dat je met mijnPin ook de mogelijkheid hebt om ontvangsten en opnames te doen in vreemde valuta, dus zonder valuta te wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld een klant in het Verenigd Koningrijk laten afrekenen in ponden met de mijnPin pinautomaat. Vervolgens kun je dit via de gekoppelde rekening in ponden weer opnemen met de Visa debitcard. Dit maakt een zakelijke creditcard aanvragen bij mijnPin ideaal voor wie vaak te maken heeft met vreemde valuta.

Om een beeld te vormen over hoe groot de verschillen zijn, stel je neemt 1000 Britse ponden op bij een geldautomaat dan kost dit bij de verschillende aanbieders het volgende;

Visa World Card (ICS) – 65 pond

AMEX Business Green Card (American Express) – 60 pond

N26 Mastercard Debitcard (N26) – ~ 18,75 pond

myPOS Business Visacard (mijnPin) – ~13,55 pond

Nu zul je misschien niet elke dag 1000 pond opnemen, het laat echter zien dat de verschillen fors kunnen zijn en dat je goed moet opletten met het contant opnemen van (vreemde) valuta. Daarnaast is het zeker de moeite waard om de te kijken of je de extra’s hieronder gebruikt en niet betaald voor iets waar je niets aan hebt.

Extra diensten

Veel aanbieders van creditcards proberen hun relatief dure kaartbijdrage of hoge rentes te compenseren met extra diensten. Vaak zijn dit aankoopverzekeringen of reisverzekeringen. Of je hier wat aan hebt bij een zakelijke creditcard aanvragen is maar de vraag. De meeste ondernemers hebben al een verzekering lopen voor dit soort zaken en zijn dus dubbel verzekerd.

Toch zijn zeker niet alle extra diensten die je krijgt bij een creditcard nutteloos. Hierbij is vooral belangrijk dat je weet wat je krijgt en overweegt daar gebruik van te gaan maken. Laten we eens kijken wat je in de verschillende pakketten terugvind.

Verzekeringen en Garanties

Bij de World Visa Card van ICS krijgt je vooral veel verzekeringen en garanties. Zo heb je onder andere en internetgarantie, aankoopverzekering en een vluchtvertragingsverzekering. Ook heb je recht op telefonische hulp bij calamiteiten in het buitenland. Dit lijkt allemaal heel wat maar veel van deze diensten zijn aan strenge voorwaarden verbonden. Zo moet je vlucht minimaal XX uur te laat zijn en zijn aankopen vaak maar tot een bepaald bedrag verzekerd etc.

American Express doet het wat beter met een ongevallenverzekering die maar liefst een dekking heeft van 175.000 euro, al is de Green Card verder wat mager uitgerust. Kies je voor de Business Gold Card dan krijg je wel een serieus pakket aan zekerheden met o.a. een rechtsbijstandsverzekering. Hiermee geeft American Express wel serieuze meerwaarde, mits je hier natuurlijk behoefte aan hebt en niet dubbel verzekerd bent.

Gewoon een betaalkaart

N26 houdt het simpel, je krijgt hier geen extra’s. Geen aankoopverzekeringen of telefonische helpdesks. Gewoon een prima debitcard waarmee je online en offline kunt betalen tegen scherpe tarieven. Als kleine bonus om je aan te moedigen te betalen met de N26 kaart krijgt je wel een cashback van 0.1% voor alle aankopen die je doet met de N26 Mastercard. Een zakelijke creditcard aanvragen bij N26 is dan ook vooral ideaal voor ondernemers die houden van simpel en transparant.

Creditcard met een pinautomaat

mijnPIn pakt het anders aan en ziet de creditcard (of in dit geval de debitcard) als extra op hun eigen dienstverlening. De basis van mijnPin is ondernemers betalingen laten accepteren. Door hen echter gratis beschikking te geven over een gekoppelde rekening met Visacard kunnen ondernemers ontvangen bedragen rechtstreeks weer opnemen. Dit werkt zonder vertraging, dus ook in het weekend.

Combineer dit met de interessante mogelijkheden die mijNPIn biedt op het gebied van vreemde valuta accepteren en je hebt een afwijkende maar zeer interessante optie voor een zakelijke creditcard aanvragen.

Eigenlijk is de myPOS Business VisaCard aan te raden aan elke ondernemer die wel eens pinbetalingen accepteert of te maken heeft met vreemde valuta. Je kunt het account namelijk ook afsluiten of aanvragen zonder pinautomaat. Wil je meer weten over mijnPin en hoe dit unieke aanbod werkt? Bekijk dan hier onze geschreven review.

Conclusie

Ik hoop dat je met deze blog wat wijzer bent geworden over de mogelijkheden en kosten van een zakelijke creditcard aanvragen. We sommen hieronder nog kort de in onze ogen 3 beste opties op. Wil je een zakelijke creditcard aanvragen en ben je actief in de detailhandel? Kies dan sowieso voor mijnPIN. Hiermee kun je niet alleen makkelijk betalen maar ook betalingen ontvangen. Ben je meer een zakenreiziger of vertegenwoordiger dan kan American Express een goed alternatief zijn. Voor de ondernemer die puur een creditcard nummer wil kan zondet meer het goedkoopst uit zijn bij N26.