n26 business accountVergeet Knab en Bunq, wie kleine zelfstandige is bankiert met het N26 Business account. Degelijk en modern, maar belangrijker nog, heel goedkoop zakelijk bankieren.

Elke ondernemer loopt er tegenaan, particulier bankieren kost bijna niets en dan ga je ondernemen en betaal je de hoofdprijs. Waar een consument voor 3 euro per maand onbeperkt kan bankieren betaal je voor zakelijk bankieren vaak een veelvoud van dat bedrag.

Niet alleen kost bij de meeste banken zoals ING en ABN AMRO een zakelijke betaalrekening snel 10 euro per maand, ook betaal je nog eens een toeslag per transactie. Je leest het goed (of je het wist het al), grote banken rekenen 10 tot 15 cent voor elke bij- of afschrijving op je zakelijke rekening.

Gratis zakelijk bankieren

Daarmee zakelijk bankieren heel erg duur vergeleken met particulieren. Dat is raar want het gaat feitelijk om dezelfde diensten. Nu kon je al goedkoper zakelijk bankieren bij Knab (5 euro per maand, 1000 gratis transacties per jaar), maar voor wie het echt goed wil doen is er het N26 Business account.

Met het N26 Business Account open je een geheel gratis zakelijke rekening met een onbeperkt aantal transacties. Dat klinkt als een geweldig aanbod en dat is het ook. maar er zijn wel wat verschillen tussen N26 en Nederlandse banken die handig zijn om te weten.

Lees daarom hieronder verder zodat je goed geïnformeerd kunt kiezen of N26 voor jou wel de juiste optie is. Meer informatie over N26 en een N26 Business account openen vind je op hun eigen website. Lees onze ervaringen met hun internetbankieren(app) in deze review.

Europees bankieren

Voor je een gratis N26 Business account opent is het handig om te  weten dat N26 een bank is die inzet op Europees bankieren. De bank zelf is gevestigd in Duitsland maar ondernemers en consumenten uit heel Europa kunnen bij N26 een bankrekening openen.

Het belangrijkste gevolg hiervan is de klantenservice telefonisch bereikbaar is in het Engels. Ze hebben (nog) geen kantoren in Nederland. Wel is het zo dat N26 een vergunning heeft van de Duitse bankautoriteit Bafin waardoor ze onder het Europese depositogarantiestelsel vallen. (spaar)geld op je N26 Business account is dus gewoon veilig tot 100.000 euro.

Het grootste verschil (en voordeel) met Nederlandse banken is echter dat N26 op veel grotere schaal kan opereren. Daardoor kunnen ze besparen op kosten en hun basisproduct, een bankrekening + betaalpas gratis aanbieden. Ze verdienen geld door daarnaast aanvullende (optionele) producten te verkopen zoals verzekeringen.

Als je vrede hebt met de Engelse klantenservice, en laten we eerlijk zijn, hoe vaak bel je nou je bank over de werking van je betaalrekening? Dan lijkt N26 dus zeker de moeite waard als bank, maar wat kun je nu verwachten van een gratis rekening?

N26 Business Account, het pakket

Nog best wel veel, zo blijkt als we op de website van N26 het N26 Business Account bekijken. Een kleine beperking is wel dat het account alleen geschikt is voor zelfstandigen en freelancers.  Dus helaas niet voor B.V. of stichtingen. Maar verder ziet het er goed uit:

– Een Gratis zakelijke bankrekening

– 1 Gratis Mastercard debitcard (een prepaid creditcard, ideaal voor online aankopen)

– 1 Gratis Maestrocard (de Nederlandse ‘pinpas’)

– Internetbankieren via de app (iOS / Android) of de website (n26.com)

En verder geen transactiekosten, 5 gratis contant geld opnames per maand en enkele mooie spaar- en planning tools in de app.

Conclusie

Het N26 Business account pakket is eenvoudig maar volstaat prima voor de kleine ondernemer. Je krijgt alles wat je nodig hebt om in de basis te kunnen bankieren. Een toegankelijke en moderne manier van bankieren via app of website, een bankrekening en een betaalpas.

De extra Mastercard is zelfs een uitkomst voor kleine ondernemers die vaak geen reguliere creditcard willen of kunnen krijgen. Met de N26 Mastercard kun je eenvoudig (internationaal) online aankopen doen of tijdens een zakenreis tanken zonder BKR registraties, creditchecks of hoge rentepercentages.

Het N26 Business Account is dus de perfecte keuze voor wie gratis en eenvoudig zakelijk wil bankieren. Open hier je gratis N26 rekening. Wil je meer weten over de internetbankieren(app) van N26, bekijk dan onze geschreven review. Toch liever bankieren bij een Nederlandse bank? Bekijk hier onze review van Knab of onze vergelijkingen Bunq vs Knab en Bunq vs N26.