Payleven is opgericht in 2012 als een aanbieder van mobiele betalingsdiensten met kantoren in London en Berlijn. Ze waren ook actief in onder andere Nederland met een unieke betaallezer. Deze kon je alleen bij Payleven kopen en was gekoppeld aan je mobiele telefoon.

Pinautomaat van payleven kopen

payleven kopenSinds 2016 is Payleven echter overgenomen/gefuseerd met branchegenoot Sumup. Hierdoor kun je geen Payleven automaat meer bij Payleven kopen maar ben je aangewezen op Sumup. Sumup is ook een aanbieder van betalingsdiensten gericht op kleine en middelgrote ondernemers. Ze zijn opgericht in 2011 en zijn actief in bijna heel Europa.

Een Sumup pinautomaat kopen is net zo veilig als een automaat van Payleven kopen. Ze hebben investeringen ontvangen van onder andere American Express en Groupon en hebben daardoor voldoende investeringsmiddelen om te groeien en een goede reputatie qua service.

Wil je meer weten over de dienstverlening van Sumup en hun pinautomaat, die ze zelf de Air noemen. Bekijk dan onze (video)review over Sumup om te bekijken of dit bij je past. ij hebben overigens zelf erg negatieve ervaringen met Sumup, meer daarover kun je lezen in deze blog (opent in een nieuw venster).

Alternatieve aanbieders

izettle_reader_pinautomaatWilde je een automaat van Payleven kopen of had je reeds een account bij Payleven maar wil je niet overstappen naar Sumup? Overweeg dan de Zweedse aanbieder iZettle. iZettle bied net als Sumup een mobiele betaallezer die je kunt koppelen aan je mobiele telefoon.

Voordelen van iZettle zijn een iets strakker vormgegeven pinautomaat en de mogelijkheid om gebruik te maken van investeringen en kredieten van iZettle om je bedrijf te laten groeien. Hierdoor is iZettle met name interessant voor startende ondernemers die moeilijk een investering krijgen van een bank.

Wil je liever een volwaardige pinautomaat zonder je smartphone te gebruiken? Dan kun je als alternatief voor een pinapparaat van Payleven kopen kiezen voor mijnPIN. Net als iZettle en Sumup hebben de automaten van mijnPin geen abonnement of doorlopende kosten, maar het zijn wel volwaardige, zelfstandig werkende automaten. Benieuwd naar de verschillen tussen deze 3 aanbieders? Lees/Bekijk dan onze vergelijkende (video)review waarin we ze alle drie naast elkaar leggen.