Een prepaid creditcard zakelijk is betaalbaar en komt zonder lastige acceptatievoorwaarden. Bovendien is er tegenwoordig een ruim aanbod, hieronder sommen wij de meest interessante aanbieders op.

De laatste jaren is er een toegenomen vraag en aanbod aan debitcards. Waar je enkele jaren geleden alleen 3V Visa had en enkele vage websites is er tegenwoordig een ruim aanbod in debitcards, ook voor de zakelijke gebruiker. Dit heeft onder andere te maken met de strengere acceptatie eisen rondom een credit card. Hierdoor zijn er minder mensen die hiervan gebruik kunnen of willen maken. Zo heb je bijvoorbeeld al een gratis ZZP rekening bij N26 met nu tijdelijk eveneens een gratis prepaid creditcard zakelijk

Wat is een prepaid creditcard zakelijk?

Feitelijk is een prepaid creditcard zakelijk een creditcard zonder bestedingslimiet of gekoppeld krediet. Het is het beste te vergelijken met een pinpas maar dan met een creditcard nummer erop. Je kunt niet meer besteden dan je zelf hebt gestort op een gekoppeld account of rekeningnummer. Wil je meer weten over het verschil tussen een debitcard, chargecard of creditcard dan is dit artikel zeker aan te raden.

Het grote voordeel van een prepaid creditcard zakelijk is dat je niet afhankelijk bent van een BKR toetsing of bepaalde omzetcijfers. En daar dus in elke mogelijke situatie gebruik kunt maken van een debitcard. Nadeel is natuurlijk dat de bestedingslimiet afhankelijk is van hoeveel geld je zelf hebt gestort. Ook heb je geen mogelijkheid om uitgaven ‘voor te schieten’ met je debitcard. Tot slot zijn extra services zoals een aankoopverzekering of reisverzekering vaak beperkter of niet aanwezig.

Welke debitcard moet ik kiezen?

Nadeel van het toegenomen aanbod is natuurlijk dat het lastiger is om een debitcard te kiezen. De meest debitcards zijn in de basis hetzelfde; een prepaid kaart met een creditcard nummer.  De werking is net als een creditcard met gebruik voor online betalingen maar ook geldopnames uit een pinautomaat. Echter de kosten kunnen vaak stevig oplopen.

Enkele euro’s toeslag voor een contant geld opname of een storting via Ideal zijn niet ongewoon. Daarnaast wil je natuurlijk een goede koppeling met je eigen bankrekening. Zo kun je snel bedragen overboeken naar je rekening of terugboeken vanaf de debitcard. Tot slot gaat het hier om geldzaken dus je wilt een partij met een goede reputatie.

In dit artikel bespreken we 3 debitcards die in onze mening het meest geschikt zijn voor de kleine ondernemer. Ze zijn alle drie gekoppeld aan een ander zakelijk product zoals een pinautomaat of bankrekening. Hierdoor is het laagdrempeliger en praktischer is om ze te voorzien van tegoed.

Optie 1: N26, the mobile bank

app-logo-n26Number26 (N26) is een bank uit Duitsland die sinds vorig jaar ook (zakelijke) Nederlandse klanten accepteert, voor meer informatie over N26 lees onze review. Net als het Nederlandse Bunq is N26 een internetbank waarbij je bijna alle bankzaken doet vanuit een App op je mobiele telefoon. Ze hebben wel een website waarop je overboekingsopdrachten kunt invoeren maar in de praktijk kun je dus alles regelen vanuit de app.

Het zakelijke account is gratis en omvat een Duits IBAN bankrekeningnummer en alle basisfunctionaliteit die je mag verwachten van een bank zoals geldoverschrijvingen via de app en middels internetbankieren. Daarnaast krijg je voor € 2,90 per maand dus een business debit Mastercard (op dit nog moment gratis voor nieuwe klanten).

Het grote voordeel van N26 is dat je gewoon een gekoppeld IBAN rekeningnummer hebt, je zit dus niet met kosten of aparte accounts voor het overboeken of terugboeken van tegoed naar je prepaid creditcard zakelijk. Daarnaast hanteert N26 erg gunstige voorwaarden zoals geen extra koersopslag bij betalingen in vreemde valuta en zijn de eerste 5 contant geld opnames in euro’s elke maand gratis. Daarna betaal je € 2,- per geldopname. Wil je meer weten over de tarieven N26 kijk dan hier.

N26 is een erg interessante oplossing voor wie goedkoop (op dit moment zelfs gratis) een prepaid creditcard zakelijk wil met een goede en simpele administratie, de app van N26 werkt uitstekend en voorwaarden zijn duidelijk en gunstig. Voornaamste nadeel is dat omdat het een Duits rekeningnummer betreft betalingen vanuit Nederland iets langer onderweg zijn. Voor meer informatie over N26 lees onze review of kijk op de website van N26 om een gratis account aan te maken.

Optie 2: mijnPIN pinautomaten

app-logo-myposEen aanbieder van pinautomaten zou je wellicht in dit lijstje niet verwachten. Maar het Nederlandse mijnPin (onderdeel van myPOS Europe ltd) geeft een gratis Mastercard debitcard, oftewel een prepaid creditcard zakelijk weg bij elke pinautomaat die ze leveren. Net als N26 maakt mijnPin voor elke klant een eigen IBAN nummer aan omdat dit administratief makkelijker werkt. Hierop komen alle betalingen bieden die gedaan zijn met de gekoppelde pinautomaat. Meer weten over de pinautomaten van mijnPIN, lees dan deze review.

Omdat het voor ondernemers natuurlijk minder makkelijk is dat ze hun binnenkomende betalingen nog moeten overmaken naar hun eigen rekeningnummer heeft mijnPin de debit Mastercard bedacht. Achterliggende redenering is dat ondernemers met behulp van deze Mastercard gelijk de binnengekomen pinbetalingen kunnen opnemen bij een geldautomaat of kunnen besteden in een winkel.

Vooral voor eenmanszaken en kleine retailers die regelmatig pinbetalingen accepteren kan deze prepaid creditcard zakelijk erg handig zijn, omdat immers toch al geïnvesteerd moet worden in een pinautomaat. Het account is geheel gratis en ook geld overboeken naar de gekoppelde rekening is kosteloos. Net als bij alle creditcards geld wel een koersopslag voor betalen en geld opnemen in vreemde valuta. Daarnaast kost het terugboeken van geld naar een eigen rekening 3.00 euro per keer. Zeker is dit iets om in het achterhoofd te houden.

Al met al is dit een prima oplossing voor de ondernemer die creditcard- en pinbetalingen wil accepteren en tegelijkertijd incidenteel een betaling of uitgave wil doen met een creditcard zonder daarbij te maken te krijgen met een extra account of extra kosten. Voor meer informatie over de diensten van mijnPin adviseren wij deze review of bezoek de officiële website van mijnPin

Optie 3: Bunq, bank of the free

app-logo-bunqDe derde optie in dit lijstje is de Nederlandse internetbank Bunq, voor wie deze bank nog niet kent hebben we hier een achtergrondartikel. Bunq is net als N26 een bank die volledig werkt vanuit een app. Het grote voordeel van een prepaid creditcard zakelijk bij Bunq is dat je hier gewoon een volwaardig Nederlands bankrekeningnummer bijkrijgt met ondersteuning voor Ideal.

Zeker voor ondernemers die twijfelen over de noodzaak van een zakelijke rekening kan Bunq interessant zijn. Er is geen sprake van krediet dus alle ondernemingen worden geaccepteerd. Daardoor kan de kleine startende ondernemer gebruik maken van een volwaardige bank inclusief Ideal, pinpas en debitcard.

Daarmee lijkt Bunq de ideale oplossing te zijn, maar dat is helaas niet helemaal waar. Allereerst werkt bij Bunq alles uitsluitend via de app waarbij N26 en mijnPin nog een website hebben. Zeker voor het invoeren van een aantal betalingen of het uitdraaien van een rekening of uitgavenoverzicht is dat een nadeel. Daarnaast vraagt Bunq zakelijke gebruikers 9,99 per maand. Wel zit Bunq vol slimme features, daarmee is Bunq vooral interessant als je veel functionaliteit verwacht van je bank.

Conclusie

Voor startende ondernemers en eenmanszaken is een prepaid creditcard zakelijk bij N26 verreweg de makkelijkste en meest betaalbare oplossing. Is er ook behoefte aan het accepteren van pinbetalingen dan kan mijnPin zeker een interessant alternatief zijn. Mochten de acceptatie van Ideal betalingen of een alles-in-1 pakket harde vereisten zijn kan men eventueel Bunq overwegen. Conclusie, als je als ondernemer tegenwoordig op zoek bent naar een prepaid creditcard zakelijk heb je meer dan genoeg keuze.

Grotere ondernemingen en succesvolle entrepeneurs kunnen ook zeker een creditcard of een chargecard overwegen. Bekijk hierover diverse artikelen op onze website. Ook opp zoek naar een zakelijk krediet? Overweeg dan het crowdfundplatform Funding Circle