Een prepaid creditcard zakelijk is betaalbaar en komt zonder lastige acceptatievoorwaarden. Bovendien is er tegenwoordig een ruim aanbod, hieronder sommen wij de meest interessante aanbieders op.

De laatste jaren is er een toegenomen vraag en aanbod aan debitcards. Waar je enkele jaren geleden alleen 3V Visa had en enkele vage websites is er tegenwoordig een ruim aanbod in debitcards, ook voor de zakelijke gebruiker. Zo heb je bijvoorbeeld al een gratis ZZP rekening bij N26 met nu tijdelijk eveneens een gratis prepaid creditcard zakelijk

Wat is een prepaid creditcard zakelijk?

Feitelijk is een prepaid creditcard zakelijk een creditcard zonder bestedingslimiet of gekoppeld krediet. Het is het beste te vergelijken met een pinpas maar dan met een creditcard nummer erop. Je kunt niet meer besteden dan je zelf hebt gestort op een gekoppeld account of rekeningnummer. Wil je meer weten over de verschillen tussen een debitcard, chargecard of creditcard lees dan ook dit artikel.

Het grote voordeel van een prepaid creditcard zakelijk is in ieder dat je niet afhankelijk bent van een BKR toetsing of bepaalde omzetcijfers. En daar dus in elke mogelijke situatie gebruik kunt maken van een debitcard. Nadeel is natuurlijk dat de bestedingslimiet afhankelijk is van hoeveel geld je zelf hebt gestort. Ook heb je geen mogelijkheid om uitgaven ‘voor te schieten’ met je debitcard. Tot slot zijn extra services zoals een aankoopverzekering of reisverzekering vaak beperkter of niet aanwezig.

Welke debitcard moet ik kiezen?

Veel bestaande aanbieders van prepaid creditcards rekenden hoge kosten voor het gebruik van hun kaart. Zo vroegen partijen als 3v Card, pay2D card of Visa vaak hoge kosten voor bijvoorbeeld het opwaarderen van de kaart of contant geld opnames. Het is dus verstandig om ver weg te blijven van deze partijen en te kiezen voor een echte bank. Dit geeft ook de zekerheid dat je geld gedekt is door het Europese depositogarantiestelsel.

Grote Nederlandse banken bieden echter geen prepaid creditcard zakelijk aan. Er zijn echter steeds meer kleinere banken die dit wel doen. Voorbeelden hiervan zijn de online bank N26 en de Nederlandse fintech bunq. Beiden bedrijven bieden zowel zakelijke als particuliere klant een debit Mastercard. Het fijne is hierbij dat het niet alleen echte banken zijn maar dat de kosten ook veel goedkoper zijn. Zo is de N26 business Mastercard zelfs volledig gratis. Hieronder dus 3 opties voor een voordelige prepaid creditcard zakelijk;

Optie 1: N26, the mobile bank

app-logo-n26Number26 (N26) is een bank uit Duitsland die sinds vorig jaar ook (zakelijke) Nederlandse klanten accepteert, voor meer informatie over N26 lees onze review. Net als het Nederlandse Bunq is N26 een internetbank waarbij je bijna alle bankzaken doet vanuit een App op je mobiele telefoon. Ze hebben wel een website waarop je overboekingsopdrachten kunt invoeren maar in de praktijk kun je dus alles regelen vanuit de app.

Het zakelijke account is gratis en omvat een Duits IBAN bankrekeningnummer en alle basisfunctionaliteit die je mag verwachten van een bank zoals geldoverschrijvingen via de app en middels internetbankieren. Daarnaast krijg je gratis business debit Mastercard en pinpas.

Het grote voordeel van N26 is dat je gewoon een gekoppeld IBAN rekeningnummer hebt, je zit dus niet met kosten of aparte accounts voor het overboeken of terugboeken van tegoed naar je prepaid creditcard zakelijk. Daarnaast hanteert N26 erg gunstige voorwaarden zoals geen extra koersopslag bij betalingen in vreemde valuta en zijn de eerste 5 contant geld opnames in euro’s elke maand gratis. Daarna betaal je € 2,- per geldopname. Wil je meer weten over de tarieven N26 kijk dan hier.

N26 is een erg interessante oplossing voor wie gratis een prepaid creditcard zakelijk wil met een goede en simpele administratie, de app van N26 werkt uitstekend en voorwaarden zijn duidelijk en gunstig.Voor meer informatie over N26 lees je onze N26 review.

Optie 2: mijnPIN pinautomaten

app-logo-myposEen aanbieder van pinautomaten zou je wellicht in dit lijstje niet verwachten. Maar myPOS geeft een gratis Mastercard debitcard, oftewel een prepaid creditcard zakelijk weg bij elke pinautomaat die ze leveren. Net als N26 maakt mijnPin voor elke klant een eigen IBAN nummer aan omdat dit administratief makkelijker werkt. Hierop komen alle betalingen bieden die gedaan zijn met de gekoppelde pinautomaat. Meer weten over de pinautomaten van myPOS, lees dan deze review.

Omdat het voor ondernemers natuurlijk minder makkelijk is dat ze hun binnenkomende betalingen nog moeten overmaken naar hun eigen rekeningnummer heeft myPOS de debit Mastercard bedacht. Achterliggende redenering is dat ondernemers met behulp van deze Mastercard gelijk de binnengekomen pinbetalingen kunnen opnemen bij een geldautomaat of kunnen besteden in een winkel.

Vooral voor eenmanszaken en kleine retailers die regelmatig pinbetalingen accepteren kan deze prepaid creditcard zakelijk erg handig zijn, omdat immers toch al geïnvesteerd moet worden in een pinautomaat. Het account is geheel gratis en ook geld overboeken naar de gekoppelde rekening is kosteloos. Net als bij alle creditcards geld wel een koersopslag voor betalen en geld opnemen in vreemde valuta. Daarnaast kost het terugboeken van geld naar een eigen rekening 3.00 euro per keer. Zeker dit is iets om in het achterhoofd te houden.

Al met al is dit een prima oplossing voor de ondernemer die creditcard- en pinbetalingen wil accepteren en tegelijkertijd incidenteel een betaling of uitgave wil doen met een creditcard zonder daarbij te maken te krijgen met een extra account of extra kosten. Voor meer informatie over de diensten van myPOS adviseren wij deze review of bezoek de officiële website van myPOS

Optie 3: Bunq, bank of the free

app-logo-bunqDe derde optie in dit lijstje is de Nederlandse internetbank bunq, voor wie deze bank nog niet kent hebben we hier een achtergrondartikel. bunq is net als N26 een bank die volledig werkt vanuit een app.Het grote voordeel van een prepaid creditcard zakelijk bij bunq is dat je als ondernemer twee keuzes hebt.

Je kunt bij bunq kiezen voor een volwaardig bankpakket voor 9,99 euro per maand met 25 bankrekeningen en 3 passen. Daarbij kun je vrij kiezen uit een combinatie van Mastercards of pinpassen. De bunq bankieren app zit bovendien vol met slimme functionaliteit zoals automatisch BTW reserveren, betaalverzoeken sturen aan klanten enzovoorts.

Nadeel is dat dit voor veel ondernemers wellicht een dure oplossing is voor een prepaid creditcard zakelijk. Voor die ondernemers heeft bunq de bunq Easy travel card geïntroduceerd. Deze kaart kost slechts 2,99 euro per maand en heeft alleen 1 tegenrekening waar je geld naartoe kan overboeken. Eventueel kun je de card ook opwaarderen met iDeal. Zowel overboekingen als iDeal zijn volledig gratis. Uniek is daarbij dat de bunq travelcard een echte creditcard is. Meer hierover kun je lezen in onze bunq Easy travel card blog.

Conclusie prepaid creditcard zakelijk

Voor startende ondernemers en eenmanszaken is een prepaid creditcard zakelijk bij N26 verreweg de makkelijkste en meest betaalbare oplossing. Is er ook behoefte aan het accepteren van pinbetalingen dan kan myPOS zeker een interessant alternatief zijn. Mochten de acceptatie van iDeal betalingen of een alles-in-1 pakket harde vereisten zijn kan men eventueel bunq overwegen. Conclusie, als je als ondernemer tegenwoordig op zoek bent naar een prepaid creditcard zakelijk heb je meer dan genoeg keuze. Grotere ondernemingen en succesvolle entrepeneurs kunnen deze goedkopere kaarten ook zeker naast een ‘echte’ creditcard of een chargecard overwegen.