Tot enkele jaren terug was een pinautomaat kopen een dure aangelegenheid. Een fatsoenlijke pinautomaat kopen kon soms wel 1000 euro kosten. Dan was een tweedehands pinautomaat kopen een logische en slimme keuze.

Echt door veel concurrentie en technische ontwikkelingen zijn de prijzen de laatste jaren omlaag gegaan en het aanbod omhoog. Tijd dus om te kijken of een tweedehands pinautomaat nog wel zo’n voordelige keuze is.

Kaartlezer of pinautomaat

Zoals je wellicht al weet bieden partijen zoals iZettle en Sumup zogenoemde kaartlezers aan. Wij hebben overigens zelf erg negatieve ervaringen met Sumup, meer daarover kun je lezen in deze blog (opent in een nieuw venster). Dit zijn geen volwaardige pinautomaten maar stukjes hardware die een pinpas of creditcard kunnen uitlezen en deze via bijvoorbeeld een Bluetooth verbinding kunnen versturen naar een telefoon. De telefoon is daarmee onderdeel van de werking van de kaartlezer.

iZettle biedt deze kaartlezers al aan vanaf 15 euro ex. BTW, daarmee lijkt een 2e hands pinautomaat kopen simpelweg niet interessant. Voor startende en kleine ondernemers is dit een prima, goedkope en gloednieuwe oplossing. Echter wanneer je een wat grotere winkel hebt of een geïntegreerd kassasysteem verwacht je waarschijnlijk wat meer dan een kaartlezer gekoppeld aan een telefoon.

Tot voor kort waren er geen aanbieders op de markt die betaalbaar geprijsde, volledig zelfstandige en volwaardige pinautomaten aanboden. Zodoende was je aangewezen op een tweedehands pinautomaat kopen of diep in de buidel tasten. Gelukkig is er sinds enige tijd mijnPIN die gloednieuwe volledig zelfstandige pinautomaten aanbieden tegen een scherpe prijs.

myPOS, zelfstandig en betaalbaar

mijnPIN is al enige tijd actief op de Nederlandse markt en zet in op betaalbaar geprijsde volwaardige pinautomaten zonder abonnement. Hierdoor zit je dus niet vast aan een abonnement of andere terugkerende kosten. Daarmee is een nieuwe pinautomaat kopen bij mijnPin niet alleen voordeliger in aanschaf dan een tweedehands pinautomaat. Ook is mijnPin in gebruik vaak goedkoper dan grote aanbieders zoals CCV en Sepay.

Dankzij een prijsverlaging is het myPOS Go model nu verkrijgbaar voor 29 euro excl. BTW. Hiermee krijg je een zelfstandig werkende betaalterminal met LCD scherm, toetsenpad en ondersteuning voor Wifi of zelfs een simkaart zodat hij in heel Europa netwerkonafhankelijk te gebruiken is. De automaat ondersteund uiteraard contactloos betalen en compleet met accu en een USB lader.

Qua tarief is mijnPIN wel iets duurder dan grote aanbieders als CCV en Sepay. Zo betaal je bij mijnPin een vast tarief vanaf 13  cent per pintransactie of een variabel tarief van 1,8%. Dit is wat duurder dan bijvoorbeeld CCV die rond de 7,5 cent per transactie rekenen. Let hierbij wel dat je bij mijnPin geen duur abonnement hoeft af te sluiten en dat zelfs een nieuwe pinatuomaat een stuk goedkoper is dan een tweedehands pinautomaat van CCV waarop vaak geen garantie zit.

Tweedehands pinautomaat wel of niet kopen

Natuurlijk kun je altijd een tweedehands pinautomaat kopen als je een goede deal vind op marktplaats. Wij raden echter aan om verder te kijken dan de traditionele aanbieders zoals CCV en Sepay en de standaardoplossingen van de grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO.

Nieuwe aanbieders mijnPIN en iZettle hebben andere hardware en andere prijsstructuren. Hierdoor kunnen ze duurder of goedkoper zijn dan bestaande aanbieders maar ze hebben in ieder geval een stuk meer te bieden op het gebied van innovatie en ontwikkeling.

Bovendien komen deze gloednieuwe pinautomaten met ondersteuning en garantie, iets wat zeker het overwegen waard is. Immers wilt u zoiets belangrijks als de betalingen van uw bedrijf overlaten aan een gebruikt apparaat wat mogelijk zonder of met zeer beperkte garantie komt?

Conclusie

Een tweedehands pinautomaat kopen kan zeker een interessante optie zijn als de betreffende pinautomaat nieuw meer dan 500 euro kost. Echter voordat je overweegt zulke bedragen uit te geven raden wij aan eerst bovengenoemde nieuwe aanbieders zoals iZettle, Sumup en mijnPIN te bekijken, wie weet ben je onder de streep goedkoper uit en heb je nog een gloednieuwe pinautomaat ook.

Met onze handige pinautomaat prijsvergelijker kun je op basis van het aantal transacties en de omzet makkelijk de aanschaf- en transactiekosten berekenen tussen maar liefst 8 aanbieders van pinautomaten. Deze tarieven zijn weliswaar gebaseerd op een nieuwe pinautomaat en geen tweedehands pinautomaat maar het geeft een zeer goed beeld van de verwachte kosten.