In deze blog bekijken we een zakelijke rekening Knab. Wat zijn de kosten en hoe is de gebruikservaring vergeleken met ING, Rabobank en ABN Amro?

Een zakelijke rekening Knab is steeds populairder onder ondernemers. Belangrijkste overweging zijn hierbij de lage kosten van een zakelijke rekening Knab. Maar hoe zit het met de gebruikservaring? Is Knab zakelijk een volwaardig alternatief voor andere banken? Lees het in deze blog.

Samenvatting voor de snelle lezer

knab bankpasWe kunnen eigenlijk alle ondernemers een zakelijke rekening Knab aanraden. Knab heeft als bank inmiddels een betrouwbare naam opgebouwd en is voor ondernemers de voordeligste keuze voor een volwaardige zakelijke rekening. Ten opzichte van ING, Rabobank en ABN AMRO bespaar je met Knab zakelijk makkelijk honderden euro’s per jaar.

Knab heeft daarbij niet het meest vernieuwende of brede productaanbod maar wel een uitstekende basis. Standaard krijg je 5 betaalrekeningen, een betaalpas, een goed werkende internetbankieren omgeving, zakelijke betaalverzoeken en een boekhoudkoppeling. Daarnaast is Knab 7 dagen per week goed bereikbaar. Kortom, een aanrader.

Alleen voor hele kleine ondernemers die puur zakelijk en privé gescheiden willen houden zouden we de gratis ZZP rekening van N26 aanbevelen. Daarnaast kunnen ondernemers die houden van gimmicks en gadgets terecht bij online bank Bunq, echter wel tegen een stevig prijskaartje. Over het algemeen heeft Knab de beste balans zoals je ook kunt lezen in deze blog.

Kosten zakelijk bankieren

Zakelijk bankieren is traditioneel gezien een stuk duurder dan bankieren voor particulieren. Waar een consument een paar euro per maand betaald kost een zakelijke rekening rustig 10 euro per maand. Daar blijft het niet bij, want grote banken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO rekenen daarbij ook nog transactiekosten.

Dit betekend dat je voor elke bij- en afschrijving op je zakelijke rekening 10 tot 15 cent betaald.  Daarmee is een zakelijke rekening vaak honderden euro’s per jaar duurder dan een privé rekening, terwijl je eigenlijk geen extra service krijgt. Knab probeert daar als internetbank verandering in te brengen.

Knab zakelijk is betaalbaar

knab logoEen zakelijke rekening Knab kost 6 euro per maand (tijdelijk 3 euro per maand), dat is een stuk goedkoper dan de grote banken die 10 euro per maand rekenen. Daarnaast bespaar je flink op transactiekosten, bij een zakelijke Knab krijg je namelijk de eerste 1000 transacties per jaar gratis. Dit komt overeen met 100 tot 150 euro aan transactiekosten bij de grote banken.

Daarmee is Knab zakelijk voor kleine en startende ondernemers zeker 150 tot 200 euro per jaar goedkoper dan zakelijke rekening bij de ING, Rabobank of ABN AMRO. Maar ook het MKB is relatief voordelig uit met een zakelijke rekening Knab. Zo betaal je na de 1000e transactie 10 cent terwijl dit bij de grote banken oploopt tot 15 cent. Ook krijgen ondernemers bij Knab zakelijk standaard 5 betaalrekeningen in plaats van slechts 1 rekening.

Hoe betrouwbaar is Knab?

100000 euro biljetEen zakelijke rekening Knab is dus zeker voordeliger en completer dan veel andere banken. Maar hoe zit het met de kwaliteit van de dienstverlening? Je wilt natuurlijk wel een betrouwbare bank voor zakelijk gebruik. Wat betreft betrouwbaarheid zit het bij Knab wel goed, inmiddels bestaat de bank alweer 7 jaar en het Nederlandse moederbedrijf Aegon NV bestaat al sinds 1983.

Bovendien is Knab net als andere banken in Nederland aangesloten bij het depositogarantiestelsel. Dit betekend dat (spaar)geld tot 100.000 euro is gedekt door een nationaal garantiefonds in het geval van een faillissement. Bankieren bij Knab is eigenlijk zelfs veiliger dan bijvoorbeeld bij ING. Dit komt omdat de ING zo groot is dat het nationaal garantiefonds nooit iedereen zou kunnen uitkeren bij een faillissement terwijl dit bij een kleinere bank als Knab wel kan.

Het Knab zakelijk pakket

Je geld is dus veilig bij Knab maar hoe bevallen de service en het pakketaanbod van Knab zakelijk in de praktijk? Laten we eerste eens kijken wat je nu precies krijgt bij een zakelijke rekening Knab. Het Knab zakelijk pakket is eenvoudig opgezet en duidelijk gericht op zelfstandige ondernemers en het MKB.

Standaard krijg je bij Knab 5 zakelijke betaalrekeningen met 1000 gratis transacties, een betaalpas en de mogelijkheid om zakelijk te sparen. Knab hanteert hierbij iets hogere rentes dan de grote banken maar met de huidige rentestanden moet je er niet teveel van verwachten. Uiteraard krijg je daarnaast een goed werkende internetbankieren app + website.

Extra diensten bij Knab

Het dienstenpakket van een kleine bank als Knab is natuurlijk niet zo uitgebreid als een grote bank zoals de ING. Met name op het gebied van lenen en verzekeren biedt Knab minder mogelijkheden. Toch kun je als ondernemer wel rekenen op een zakelijke creditcard (in samenwerking met American Express) en natuurlijk een (optionele) boekhoudkoppeling.

Wil je zakelijk lenen of investeren kun je terecht bij Knab gemaksbeleggen of Knab Crowfunding. Dit is een investeringsplatform opgezet in samenwerking met crowdaboutnow. Voor een mobiel pinapparaat wijst Knab je door naar iZettle (lees onze iZettle review hier). Deze extra diensten kunnen zeker interessant zijn maar het is natuurlijk niet voor iedereen een oplossing. Het staat ondernemers natuurlijk altijd vrij om extra diensten zoals verzekeringen af te sluiten bij derde partijen, dit is vaak ook veel voordeliger.

Knab betaalverzoek

knab betaalverzoek zakelijkNog wel de moeite waard om te benoemen is het Knab betaalverzoek. Net als andere banken en bijvoorbeeld de populaire app Tikkie heeft Knab een eigen betaalverzoek geïntegreerd. Hiermee stuur je iemand eenvoudig een iDeal betaallink. Het grote voordeel is dat betalen voor de ontvangende partij laagdrempelig en eenvoudig is terwijl de verzendende partij gelijk het geld op rekening krijgen.

Echter de meeste banken en apps richten zich met betaalverzoeken voornamelijk op particulieren die de rekening willen delen na een avondje in het restaurant. Wat het Knab betaalverzoek interessant maakt is dat het specifiek is gericht op zakelijk gebruik. Dat betekend dat je een betaalverzoek vanaf de zakelijke rekening kan sturen maar ook gelijk een foto of bijlage van een factuur mee kan sturen. Dit maakt het Knab betaalverzoek verrassend praktisch als snelle betaaloplossing voor kleine ondernemers. Een mooie aanvulling op de mogelijkheden van Knab zakelijk.

Knab service

Zo bekeken is de zakelijke rekening Knab een volwaardig bankpakket waarin de basisbehoeftes aanwezig zijn, maar hoe zit het met service? Knab positioneert zich vooral als een bank voor spaarders en ondernemers. Daarbij gaan ze voor betrouwbaarheid met weinig poespas en een scherpe prijs, dat zie je ook terug in de klantenservice.

Knab is natuurlijk een internetbank dus je kunt niet zomaar een kantoor binnenlopen. Onze beperkte ervaringen met de Knab servicedesk zijn positief (hoe vaak heb je de klantenservice van je bank immers nodig). Een groot pluspunt is vooral de ruime openingstijden en contactmogelijkheden van de servicedesk.

Goed bereikbaar

Zo kun je 7 dagen per week van 8 tot 22 uur een medewerker te spreken krijgen via chat, mail of telefoon. Daarmee is Knab feitelijk beter bereikbaar dan de ING, die zaterdag na 17.00 en zondag helemaal niet te bereiken is. Wel zijn ze flexibeler dan bijvoorbeeld internetbank Bunq, waar je alleen kunt chatten via een app. Zeker bij wat uitgebreidere vragen is dat gewoon te beperkt.

Wat verder in het kader van service fijn is, is dat je bij Knab veel zelf kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld paslimieten en dergelijke gewoon eenvoudig zelf wijzigen via de app. Dat maakt dat de service van de zakelijke rekening Knab zeker niet onderdoet voor die van de grote banken.

Conclusie zakelijke rekening Knab

Samenvattend is een zakelijke rekening Knab verreweg de meest eenvoudige en voordelige zakelijke rekening voor ondernemers. Natuurlijk krijg je iets minder diensten en mogelijkheden dan bij de ING, Rabobank en ABN AMRO en niet zoveel functionaliteit en vernieuwing als bij online bank Bunq.

Daar staat echter tegenover dat Knab simpelweg de goedkoopste zakelijke rekening heeft van alle Nederlandse banken. Daarbij is Knab zakelijk een heerlijk Nederlands no-nonsense product. De basis is met standaard 5 zakelijke betaalrekeningen goed, de internetbankieren app voelt volwassen en modern aan. In de praktijk blijkt Knab zakelijk bovendien een prettige en goed bereikbare bank. Daarmee bespaar je ook nog eens honderden euro’s per jaar.

Meer informatie

Wil je meer weten over Knab, de Knab app of hun dienstverlening kijk dan op de website van Knab. Lees voor meer informatie ook onze review over Knab particulieren of onze vergelijking tussen Knab en de Bunq bank (Bunq VS Knab).

Ben je kleine zelfstandige of freelancer? Dan kan een gratis ZZP rekening bij N26 eventueel ook nog de moeite waard zijn. Bekijk voor meer informatie de website van N26 of lees over N26 in onze N26 review. Wil je meer weten over alternatieven zoals N26 bank en Bunq bank? Lees dan onze vergelijkende artikelen tussen Bunq VS Knab en Bunq VS N26.

Op zoek naar een goede en betaalbare pinautomaat? Bekijk hier onze pinautomaat prijsgelijker en vergelijk in 1 klik de kosten van 8 aanbieders in pinautomaten.

In de markt voor een zakelijke creditcard? Bekijk dan ook zeker eens dit artikel waarin we 4 verschillende zakelijke creditcards met elkaar vergelijken.