In deze blog bekijken we een zakelijke rekening Knab. Wat zijn de kosten en hoe is de gebruikservaring vergeleken met ING, Rabobank en ABN Amro

Een zakelijke rekening Knab is steeds populairder onder ondernemers. Belangrijkste overweging zijn hierbij de lage kosten van een zakelijke rekening Knab. Maar hoe zit het met de gebruikservaring? Is Knab een volwaardig alternatief voor andere banken? Lees het in deze blog.

Kosten zakelijk bankieren

Zakelijk bankieren is traditioneel gezien een stuk duurder dan bankieren voor particulieren. Waar een consument een paar euro per maand betaald kost een zakelijke rekening rustig 10 euro per maand. Daar blijft het niet bij, want grote banken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO rekenen daarbij ook nog transactiekosten.

Dit betekend dat je voor elke bij- en afschrijving op je zakelijke rekening 10 tot 15 cent betaald.  Daarmee is een zakelijke rekening vaak honderden euro’s per jaar duurder dan een privé rekening terwijl je eigenlijk geen extra service krijgt. Knab probeert daar als internetbank verandering in te brengen.

Een zakelijke rekening Knab kost 5 euro per maand, ongeveer de helft van wat grote banken rekenen. Daarnaast krijg je bij Knab de eerste 1000 transacties gratis. Zeker voor kleine en startende ondernemers is dit meer dan genoeg op jaarbasis. De zakelijke rekening Knab lijkt dus best betaalbaar, maar hoe zit dat met de kwaliteit van de dienstverlening? Je wilt natuurlijk wel een betrouwbare bank voor zakelijk gebruik.

Het Knab zakelijk pakket

Laten we eerste eens kijken wat je nu precies krijg bij een zakelijke rekening Knab. Het Knab zakelijk pakket is eenvoudig opgezet en duidelijk gericht op ZZP’ers en kleine ondernemers. In de basis krijg je een betaalrekening met pinpas aangevuld met een goed werkende internetbankieren website en app.

Extra’s die je krijgt zijn een onbeperkt aantal (spaar)rekeningen, 1000 transacties per jaar gratis, een bescheiden rente op de betaalrekening, betaalalerts en tot slot een boekhoudexport. Daarmee is het Knab zakelijk pakket een eenvoudige maar volwassen oplossing voor kleine ondernemers.

Voor andere zaken zoals lenen en creditcards werkt Knab samen met derde partijen. Wil je een zakelijke creditcard dan verwijzen ze je door naar American Express. Voor zakelijk investeren hebben ze een crowfundingplatform opgezet in samenwerking met crowdaboutnow. Wil je mobiel pinnen kun je met korting aan de slag met een pinautomaat van iZettle.

Zo bekeken is de zakelijke rekening Knab een volwaardig bankpakket. Sluit een bepaalde extra dienst niet aan bij je wensen dan ben je natuurlijk altijd vrij om zelf een dienst naar keuze te zoeken.

Knab service

Knab is dus vooral bezig met de basis met haar zakelijke rekening Knab. Een simpele, maar goed werkende betaalrekening met weinig poespas tegen een scherpe prijs. Dat bevalt ons uitstekend.

Zeker kleine ondernemers hebben vaak toch geen verzekeringspakketten of een corporate creditcard nodig. Dus waarom zou je daar dan voor betalen? Bij de zakelijke rekening Knab krijg je de basis voor een basisprijs.

Maar hoe staat het met service? Knab is natuurlijk een internetbank dus je kunt niet zomaar een kantoor binnenlopen. Onze beperkte ervaringen met de Knab servicedesk zijn positief (hoe vaak heb je de klantenservice van je bank immers nodig). Een groot pluspunt is vooral de ruime openingstijden en contactmogelijkheden van de servicedesk.

Zo kun je 7 dagen per week van 8 tot 22 uur een medewerker te spreken krijgen via chat, mail of telefoon. Daarmee is Knab feitelijk beter bereikbaar dan de ING, die zaterdag na 17.00 en zondag helemaal niet te bereiken is. Wel zijn ze flexibeler dan bijvoorbeeld internetbank Bunq, waar je alleen kunt chatten via een app. Zeker bij wat uitgebreidere vragen is dat gewoon te beperkt.

Wat verder in het kader van service fijn is, is dat je bij Knab veel zelf kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld paslimieten en dergelijke gewoon eenvoudig zelf wijzigen via de app. Dat maakt dat de service van de zakelijke rekening Knab zeker niet onderdoet voor die van de grote banken.

Conclusie zakelijke rekening Knab

Wil je meer weten over Knab, de Knab app of hun dienstverlening lees dan ook onze uitgebreide review over Knab. Ook kun je onze vergelijking lezen  tussen Knab en de Bunq bank. Ook N26 kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor freelancers en ZZP’ers aangezien het een volledig gratis zakelijke bankrekening is.

Wij zijn in ieder geval overtuigd van de zakelijke rekening Knab als betaalbare bank voor ondernemers. De belangrijkste zaken zoals de betaalrekening en internetbankieren omgeving voelen volwassen en modern aan. In de praktijk blijkt Knab een simpele, maar prettige en goed bereikbare bank. Daarmee bespaar je ook nog eens honderden euro’s per jaar.

Links en tips

Wil je meer weten over de Knab zakelijke pakketten? Kijk dan op Knab, nu tijdelijk 50% korting tijdens het eerste jaar of lees onze uitgebreide geschreven review van Knab.

Wil je meer weten over alternatieven zoals N26 bank en Bunq bank? Lees dan onze vergelijkende artikelen tussen Bunq VS Knab en Bunq VS N26.

Op zoek naar een goede en betaalbare pinautomaat? Bekijk hier onze pinautomaat prijsgelijker en vergelijk in 1 klik de kosten van 8 aanbieders in pinautomaten.

In de markt voor een zakelijke creditcard? Bekijk dan ook zeker eens dit artikel waarin we 4 verschillende zakelijke creditcards met elkaar vergelijken.